Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2530
EURO
37,5775
IMKB
8.930,000
ALTIN
2.887,130
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAŞBAKAN DA DİNLENİYORUM KUŞKUSUNDA
BAŞBAKAN DA DİNLENİYORUM KUŞKUSUNDA
 
CHP’li Önder Sav’ın dinlendiğine ilişkin iddialar, geçmişte pek çok kez gündeme geldi.
 
29.5.2008 - 08:09
Cumhurbaşkanlarından milletvekillerine; emniyet müdürlerinden komutanlara; gazetecilerden akademisyenlere kadar birçok kişi “telekulak”ı ensesinde hissetti.
“Dinleniyorum” diye isyan eden CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın iddiası başkenti sarsmakla birlikte şaşırtmadı. Zira Türkiye, bu tarz iddialara da uygulamalara da oldukça aşina...
Her ne kadar 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile ilişkilerini iyi tutmaya çalışsa da, 12 Eylül askeri yönetiminin nefesini hep ensesinde hisseden 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, tedbiri hiçbir zaman elden bırakmadı.
Bakanlık ve Başbakanlık yaptığı dönemde önemli görüşmelerini telefonla değil, yüz yüze yaptı. Görüşme adresi de makam odası değil, bahçeydi.
Eski Başbakan Mesut Yılmaz da, Başbakanlık makamı ile özel konutunda sık sık böcek taraması yaptırırken görüntülendi.
GÜZEL: SÖVÜP SAYIYORUM
Telefonlarının dinlendiğini iddia eden siyasilerden biri de Turgut Özal’ın müsteşarı Hasan Celal Güzel’di. Güzel bu iddialarını gazetedeki köşesine taşıdı.
Güzel, “Telefonu her açtığımda ‘Bu telefonu dinleyenin de dinletenin de kayda alanın da’ diye başlayıp sövüp sayıyorum” diye yazdı.
AĞAR: MERAKLILAR O İŞLERE
Emniyet Genel Müdürlüğü görevinde de bulunan DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ise dinlendiğini “Telefonumda mesajlar var. Hükümet biliyor, meraklılar o işlere” sözleriyle aktardı.
963 NUMARA DİNLENDİ
1998 ve 1999 yıllarında Cevdet Saral’ın Ankara Emniyet Müdürlüğü döneminde 8. katta mevzuata aykırı dinleme odası kurulduğu belirlendi.
Söz konusu odada 963 numaranın izinsiz dinlendiği saptandı.
DİNLENME ODASINDAKİ ‘BÖCEK’
2003’te Sağlık Bakanlığı’nda “böcek” skandalı patladı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın bakanlık makamındaki dinlenme odasında “böcek” olarak tanımlanan dinleme cihazları bulundu.
BAKAN ŞAHİN’İN YORUMU: ORTAM DİNLEMESİ
Eski YÖK Başkanı Prof. Erdoğan Teziç’e ve özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Salim Demirci’ye ait olduğu öne sürülen ses kayıtları da bir süre önce internete yansıdı.
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin bu konuda “Telefon kaydı değil, ortam dinlemesi” yorumunu yaptı.
Sinan Aygün: Başbakan bile 'Dinleniyorum' kuşkusunda!


18 Mayıs’ta Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün yaptığı açıklamada, dinlenme fobisi yüzünden bakanlar, kuvvet komutanları, milletvekilleri, müsteşarlar, polis müdürleri, belediye başkanları, siyasetçiler, bürokratlar, akademisyenler, sivil toplum örgütü liderleri, işadamları ve gazetecilerde “dinlenme paranoyası” oluştuğunu belirterek, şunları kaydetmişti: Millet birbirini dinliyor. Dinleyen dinleyene... Telefonla aradığım bazı bakanlar bile dinlenme korkusu yaşıyor. Önemli makamlarda bulunan hangi yetkiliyi arasam ’Telefonda olmaz, yüz yüze konuşalım’ diyor. Hatta bildiğim için söylüyorum bu ülkenin Başbakanı “odası dinleniyor” kuşkusunda. Herkes birbirinden şüpheleniyor. Kimse düşündüğünü açık açık söyleyemiyor. Bazıları da elinde kağıt kalemle dolaşıyor. Ses kayıtları Youtube’a düştü
Youtube’a kimin koyduğu belli olmayan ses kayıtları da son aylarda gündemi hayli meşgul etti. Bu seslerin “ortam dinleme” ilie alınmış olabileceği söyleniyor.. Önce eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç ardından Genelkurmay Başkanlığı Elektronik Sistemler (GES) Komutanı Tuğgeneral Münir Erten, Tümamiral Sağdıç ile özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Salim Demirci’ye ait olduğu öne sürülen seslerin kimlerce kaydedildiği saptanamadı. YouTube’ta son olarak Dağlıca Taburu basıkını sırasında birliğe komuta eden Yarbay Onur Dirik’in itiraf kaydı ortaya çıktı.

Edirne’deki rüşvet çarkı dinlemeyle çökertildi

Edirne Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Mart ayında rüşvet alan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’yi dinlemeyle yakaladı. Sedefçi ’rüşvet görüşmelerini’ cep’ten değil, güvenli olduğunu düşündüğü makam odasında yapıyordu. Avcı’nın operasyonlarda teknik takibe önem verdiğini bilen Sedefçi, tüm ihale görüşmelerini cep bataryalarını çıkartarak yapmaya başladı. Avcı da makam odasının karşısındaki Arasta Çarşısı’nın üzerine lazer pointli dinleme cihazı yerleştirerek başkanın önlemini deldi.

BAŞKANVEKİLİ PAKSÜT: BENİMKİ KURU ŞÜPHE DEĞİL

Paksüt şüpheli polis aracını aramak istedi
Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt yine Mayıs ayı içinde eşiyle birlikte Ankara’da Tenis Klübü’ne arkadaşları ile buluşmak için yemeğe giderken arkadan takip eden bir araçtan şüphelendi. Paksüt, Doblo marka aracı durdurdu. İçindekiler polis çıktı. Paksüt dinlendiğine emindi. Polisten bagajı açmalarını istediler. Ancak görevliler bunu reddetti. Paksüt Ankara Emniyet Müdürü’nü aradı. Emniyet, “Araç narotikle ilgili takip için oradaydı” açıklaması yaptı.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CHP'DE DİNLEMEYE KARŞI ANTİ CASUS ROZETİ

DİKKAT! BU BİR GÖKÇEK VURGUNUDUR

DENKTAŞ: "BÖYLE GİDERSE KKTC ORTADAN KALKACAK"
»  ÇÜRÜKÇÜ ÇETENİN DAVASINA BAŞLANDI
»  ERDOĞAN,ERHAN GÖKSEL'E 50 BİN YTL'LİK DAVA AÇTI
»  EMİNE ERDOĞAN,TEMPO VE POSTA'YI MAHKEMEYE VERDİ
»  TELE-KULAĞA TAKILMAKTAN KİMLER GELDİ KİMLER GEÇTİ
»  "FIRAT, TÜRKİYE CUMHURİYETİNE KARŞI BÜYÜK SUÇ İŞLEDİ"
»  DEMİREL'E "SANA POSTAL YAKIŞIR" PROTESTOSU
»  ÜNİVERSİTE'DE "ADNAN HOCA SERGİSİ"
»  MARS'A GİDEN ANKA KUŞUNUN YAKITI TÜRKİYE'DEN
»  HAREMLİK-SELAMLIK OLAN LÜKS SİTELER
»  AF ÖRGÜTÜ'NDEN TÜRKİYE İÇİN KÖTÜ RAPOR
»  CHP'DEN AKP'YE YARGI RESTİ
»  ERDOĞAN, BAHÇELİ'Yİ KALESİNDE VURDU
»  GÜNGÖR URAS, EKONOMİ BATAR SÖZÜ DOĞRU DEĞİL
»  DİYARBAKIR'DA ŞEYH SAİD'Lİ BARZANİ'Lİ FESTİVAL
»  BABACAN'DAN AVRUPA'DA ŞAŞIRTAN ŞİKAYET
»  ECEVİT'E DOĞUM GÜNÜNDE RAHŞAN'SIZ ANMA
»  DANIŞTAY'IN YENİ BAŞKANINDAN İLK MESAJ
»  MECLİS'TE MOLLA'LI MEMATİLİ UYUŞTURUCU TARTIŞMASI
»  ATALAY, SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRDI
»  TELEKULAK TARTIŞMASINA MHP DE KATILDI
»  CHP'NİN DİNLENMESİ ANKARA'YI GERDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.