Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2352
EURO
37,5417
IMKB
8.975,000
ALTIN
2.873,010
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÜNİVERSİTE'DE "ADNAN HOCA SERGİSİ"
ÜNİVERSİTE DE  ADNAN HOCA SERGİSİ
 
EGE Üniversitesi Kültür, Sanat ve Spor Şenliği kapsamında, Doğa ve İnsan Sağlığı Derneği'nce açılan ‘Fosil Sergisi’ krize neden oldu. Serginin, ‘Adnan Hoca’ adıyla bilinen Adnan Oktar'ın, Evrim teorisine karşı propagandasının ürünü olduğu ortaya çıkınca apar topar kaldırıldı.
 
28.5.2008 - 21:05

Olayı farkedip serginin kaldırılmasını sağlayan Prof. Dr. Kayhan Kantarlı, “Üniversite gibi bir bilim yuvasında böyle bir serginin açılmasına izin verilmesi, buraya kadar sızmaları kabul edilecek bir tutum değil, şiddetle kınıyoruz. Sorumluları bulunup gereği yapılmalı” dedi. 

Bu yıl 29'uncusu düzenlenen şenlikte, geçen pazartesi günü Kampus Kültür Merkezi'nde ‘Fosil Sergisi' açıldı. Ancak milyonlarca yıl öncesine ait olduğu savunulan yusufcuk, balık, kaplan kafası gibi fosillerin yer aldığı serginin ‘farklı amaç taşıdığı’ 3 gün sonra anlaşıldı. Sergiyi gezen bazı öğretim üyeleri Doğa ve İnsan Sağlığı Derneği tarafından açılan sergideki fosillerle ilgili açıklamaların ‘Evrim teorisini çürütmeye yönelik olduğunu’ fark etti.

Olayın Ege Üniversitesi Rektörlüğü'ne iletilmesi üzerine yapılan araştırmada ‘Fosil Sergisi’nin bir ‘Adnan Hoca etkinliği’ olduğu ortaya çıkınca hemen kaldırıldı. Sergiyi açan derneğin temsilcisi Onur Yıldız, üniversite yönetimden gelen talimat üzere sergiyi kapattıklarını, ancak serginin Adnan Hoca ile ilgisinin bulunmadığını ileri sürdü. Sergiledikleri fosillerin İstanbul'da yaşayan Tülay Ertürk adlı bir bioloğun özel koleksiyonu olduğunu ileri süren Yıldız, “Serginin kaldırıldığını Tülay Hanım'a da ilettim, çok üzüldü, ben de üzüldüm. Bu serginin amacı halka, öğrencilere fosillerin milyonlarca yıldır fiziksel değişime uğramadığını göstermekti. Evrim teorisine ters deniyor, oysa bunu pekçok paleantolog söylüyor. Evrim teorisine karşı diye sergiyi kaldırdılar” diye konuştu. 

Arkadaşlarıyla birlikte sergiyi gezdiklerini belirten Prof. Dr. Kayhan Kantarlı fosilleri incelerken yer alan açıklamaların dikkatlerini çektiğini söyledi. Prof. Dr. Kantarlı şunları söyledi:

“Bunlar evrim yasasını dışlayan ve yaratıcılığı topluma benimsetmek isteyen görüşün ifadesi sloganlardı. Panolarda, şu yazılıydı: Fosil kayıtlarının iki önemli özelliği: Duraganlık; Türler dünya üzerinde varoldukları süre boyunca hiçbir değişiklik göstermezler. Fosil kayıtlarında ilk ortaya çıktıkları andaki ne ise kayıtlardan yok oldukları andaki yapıları aynıdır. Morfolojik değişim genellikle sınırlıdır ve belli bir öynü yoktur. İkinci özellik aniden ortaya çıkış; Herhangi bir bölgede bir tür, atalarından kademeli farklılaşmalara uğrayarak aşama aşama ortaya çıkmaz, bir anda ve tamamen şekillenmiş olarak belirir. Yani bu evrim teorisinin açıkça inkarı anlamına gelen dogmatik düşüncelerin ürünüdür. Ve üniversite gibi bir bilim kurumu içerisinde, özellikle bir öğrenci şenliğinin yapıldığı bir hafta içerisinde bir hafta boyunca açılmasına izin verilmesi, kabul edilecek bir tutum değildir. Bunu şiddetle kınıyoruz ve üniversitemiz rektöründen sorumluları ortaya çıkarmasını ve gereğini yapmasını istiyoruz.”



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MARS'A GİDEN ANKA KUŞUNUN YAKITI TÜRKİYE'DEN

HAREMLİK-SELAMLIK OLAN LÜKS SİTELER

AF ÖRGÜTÜ'NDEN TÜRKİYE İÇİN KÖTÜ RAPOR
»  CHP'DEN AKP'YE YARGI RESTİ
»  ERDOĞAN, BAHÇELİ'Yİ KALESİNDE VURDU
»  GÜNGÖR URAS, EKONOMİ BATAR SÖZÜ DOĞRU DEĞİL
»  DİYARBAKIR'DA ŞEYH SAİD'Lİ BARZANİ'Lİ FESTİVAL
»  BABACAN'DAN AVRUPA'DA ŞAŞIRTAN ŞİKAYET
»  ECEVİT'E DOĞUM GÜNÜNDE RAHŞAN'SIZ ANMA
»  DANIŞTAY'IN YENİ BAŞKANINDAN İLK MESAJ
»  MECLİS'TE MOLLA'LI MEMATİLİ UYUŞTURUCU TARTIŞMASI
»  ATALAY, SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRDI
»  TELEKULAK TARTIŞMASINA MHP DE KATILDI
»  CHP'NİN DİNLENMESİ ANKARA'YI GERDİ
»  DANIŞTAY'IN YENİ BAŞKANI MUSTAFA BİRDEN
»  GÖKÇEK, ANKARA'LILARI NASIL KANDIRDI?
»  BAYKAL'DAN DİNLEME ÖFKESİ
»  DSP’DEN “TELEKTULAK” TEPKİSİ: “DİKTATÖRYAL DAVRANIŞ”
»  CHP DİNLEME TARTIŞMALARINI MECLİS'E GETİRİYOR
»  KÖŞK'E ÇIKTIKTAN SONRA GÖRÜŞ DEĞİŞİKLİĞİ OLDU MU?
»  ŞEHİT EŞİ:"VATAN SAĞ OLMASIN"
»  "BU KADAR ADİ'SİNİ GÖRMEDİM"
»  CHP GENEL MERKEZİ'NDE 'BÖCEK' ARAMASI
»  ERDOĞAN'IN 'B'PLANI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.