Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1250
EURO
38,0958
IMKB
10.049,000
ALTIN
2.893,940
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TERÖR NİÇİN DURMUYOR? İŞTE NEDENİ..
TERÖR NİÇİN DURMUYOR? İŞTE NEDENİ..
 
Terör örgütü dost bildiğimiz devletler tarafından bir piyon ve taşeron olarak kullanılmaktadır. Buradaki asıl amaç terör değil, TSK’nın “imajını” yıkmak!Bunun gerçekleşmesi halinde hem ABD hemde AB istediğiklarine ulaşmış olacaklardır. İşte İspatı..
 
8.10.2008 - 05:15

YİĞİT BULUT
Amaç terör değil, TSK’nın “imajını” yıkmak!
Yaşadığımız olaya “bir örgütün hedefleri doğrultusunda” gerçekleştirdiği terörist bir saldırı olarak bakamıyorum. Kusura bakmayın ama “amaç terör ve sonrası örgüt idealleri” deyip, bölgede “sivil paketlerden, açılımlardan” bahsedenleri de oldukça “saf” ve “kötü niyetli” buluyorum.

Hemen saldırıdan sonra bir Amerikan gazetesinde çıkan habere göz atalım “...Türkiye’nin bu yıl PKK saldırılarında verdiği asker kaybı, komşu Irak’taki şiddet sonucunda ABD askerlerinin uğradıklarından fazla...”

Tam bir uydurma, tam bir yalan haber! Tek amaç var TSK’nın “imajını” yıkma yolundaki makro plana destek olmak!

Peki “amaç terör değil TSK’nın Türk halkının gönlündeki algılaması” ise bunu kimler, neden yapıyor?

İlk etapta bu köşede daha önce de tartıştığımız “TSK’yı kimler yıpratıyor?” yazısından bazı bölümleri tekrar hatırlayalım

“...1- Bill Clinton Mayıs 1997’de “Yeni bir Yüzyıl için Ulusal Güvenlik Stratejisi” adı verilen belgeyi imzaladı. Belgenin özü “ABD çıkarlarına dayanan ekonomik milliyetçiliğin”, gerekirse silah gücüyle dünyaya egemen kılınması üzerine bina edilmişti. Aynı belgede şu cümleler yer aldı “...iki yüz milyon varillik petrol rezerviyle Hazar Denizi bölgesi (Türkmenistan, Kazakistan, Özbekistan, Kafkasya, İran, Kuzey Irak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu) dünyanın artan enerji talebini karşılamada önemli bir rol oynamaya adaydır... Kendi petrol kaynaklarımız tükeneceğinden bu bölgedeki kaynaklara ulaşmak, ABD’nin yaşamsal çıkarlarından biridir...”

2- Bölgedeki dinamiklerin ve ABD’nin tavrının değiştiğini düşünen Türk Genelkurmay’ı, 1997’de “Milli Askeri Strateji Konseptini (MASK)” değiştirdi ve “aktif güvenlik politikası, bölgenin bağımsızlığı, TSK’nın modernize edilerek bağımlı olduğu noktaların tespit ve iyileştirilmesi” gibi dinamiklere farklı bakmaya başladı. Bu değişim aslında “Ortadoğu’da yerleşme” derdini yavaş ortaya döken ABD’nin ne yapmak istediğini “ilk algılayan yapı” olma özelliğinden kaynaklanıyordu.

3- MASK’ın değişmesi ABD’yi herkesten fazla rahatsız etti. ABD, TSK’nın “bölgede barışçıl merkezli bir yapıya sıcak bakmasından ve kararların Brüksel veya Washington yerine Ankara’dan alınmasından” ciddi anlamda rahatsız olmuştu. Ayrıca MASK’ın ABD’ye danışmadan değiştirilmesi “eleştiriliyor” ve “...Türkiye’nin bölgede bağımsız bir güvenlik faktörü olarak güçlenmesi ve artan askeri gücü, istikrarsızlığı artırmaktadır” deniliyordu.

4- Aynı dönemde ABD makamlarının raporlarında “Türkiye’nin 2015 yılına kadar alacağı tavrın ve ülke içindeki gelişmelerin” ABD’nin “ana çıkarlarının” bulunduğu Büyük Ortadoğu bölgesinde belirleyici olacağı belirtiliyordu...

5- Bunlar olurken Türkiye 1999-2001 arasında tarihinin en büyük “finansal manipülasyonu” ile karşı karşıya kaldı. 57. Hükümet “pasifize” edilip Kemal Derviş’e teslim edilirken, koalisyon partileri siyasi dinamik içinde eridi. “Türkiye’nin değerlerinin tasfiye edilmesi süreci” başladı.

6- “TBMM’den geçmeyen tezkere” ve TSK’nın ABD’nin istekleri doğrultusunda “Büyük Ortadoğu Projesi’ne” (BOP) dahil edilememiş olması Okyanus ötesindekileri daha da kızdırdı. 2004 yılının Nisan ayında BOP’u anlatan ABD Dışişleri Bakanı Colin Powel “...Irak Türkiye, Pakistan ve diğer İslam Cumhuriyetleri gibi bir İslam Cumhuriyeti olacak...” dedi.

7- Ortadoğu ve Orta Asya’da “kendi amaçları doğrultusunda” TSK’yı “tasarrufu” altına almak isteyen sadece ABD değildi... Avrupa Birliği (AB) de aynı amaçta birçok giriş yaptı ve maalesef kağıt üstünde bazı kazanımlar elde etti... Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül (hatırlatalım bazı çevrelerin Cumhurbaşkanı adayı) 2005 yılında AB Savunma Bakanları Konseyi toplantısına katıldı ve “Türkiye’nin AB muharebe gruplarında” yer almasını öngören anlaşmayı imzaladı. Bu anlaşmaya göre Türkiye, karar mekanizmalarında yer almayacak ama “AB’nin herhangi bir bölgedeki olaylara müdahale etmesini” sağlamak amacıyla oluşturulacak yapıya “güç” verecekti.

8- Türkiye’de “Ilımlı din devleti” kurmak isteyenler, Sorosçular, rejimle “düellosu” olanlar ve Devlet düşmanı eski “bazı fraksiyon mensupları” yukarıdaki dinamiklerle eşzamanlı harekete geçti ve TSK’ya “saldırı” da yerlerini aldı...

Evet sevgili dostlar, bugün Türkiye’de kim “Türkiye’yi kökünden değiştirmek-bölmek-kendine uydurmak” istiyorsa karşılarında tek ciddi engel var TSK... O da “gitti mi, halkın gözünden düşürüldü mü” Türkiye’de her oyun oynanır hale gelecek... Olaya bu açıdan bakınca, güpegündüz “amatör uyduların” bile görebileceği 300 kişilik, birçoğu Irak devlet dairelerinde çalışan “teröristlerin” nasıl sınırımızı geçtikleri ve nasıl askerlerimizi şehit ettikleri çok açık...

Sonuç: Bunu yapanlara “ister PKK deyin, ister başka bir şey”, bana göre yapanların kim olduğu değil “yaptıranların kim olduğu ve ne amaçladıkları” önemli!



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


FIRAT, HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

YARALI KOMUTANINI SİPERE ÇEKERKEN ŞEHİT OLDU

TOPLANTIDAN KARARLILIK MESAJI ÇIKTI DAHA NE İSTİYORSUNUZ
»  GÜL'E, "YUH" ÇEKEN TEK VATANDAŞ MI?
»  DEVLET HELİKOPTERİ İLE DÜĞÜNE GİDEN BAKAN AZLEDİLDİ
»  BAYKAL : "DENİZ FENERİNE VAR, MEHMETÇİK VAKFINA YOK"
»  ABD'DEN TÜRKİYE'YE İNANILMAZ ÇİFTE STANDART
»  SARIZEYBEK'TEN BOMBALAR
»  BAŞBUĞ'DAN LİDERLERE İADE İ ZİYARET
»  YALÇINKAYA: ERGENEKON İDDİALARI ARAŞTIRILSIN"
»  BAYKAL: "TÜRKİYE, EKONOMİK GERÇEKLE YÜZLEŞMELİ"
»  ŞEHİT CENAZESİNDE HÜKÜMETTE PROTESTO
»  ERDOĞAN, 'SÜNNET'Çİ VEKİL'DEN SAVUNMA İSTEDİ
»  FLAŞ..FLAŞ..İRAN, ABD SAVAŞ UÇAĞINI ZORLA İNDİRDİ
»  VURAL VE ŞANDIR, YENİDEN GRUP BAŞKAN VEKİLİ
»  BAYKAL DA 'TAMPON BÖLGE KURULMALI' DEDİ
»  BAŞKA SIKINTINIZDA VAR MI? AHMET BEY..!
»  BAŞBUĞ, CHP'Yİ ZİYARET EDECEK
»  "GÜVENLİK GÜÇLERİ NE İSTEDİYSE YERİNE GETİRDİK"
»  ERDOĞAN'DAN BARZANİ VE TALABANİ'YE REST
»  BAHÇELİ'DEN TAMPON BÖLGE ÇAĞRISI
»  "TERÖR DEVAMLI GÖZLEM ALTINDA TUTULMALI"
»  MHP LİDERİ BAHÇELİ: " SABIR SINIRLARI AŞTI"
»  ABD'NİN PKK'YA DESTEK VERDİĞİNİN BELGESELİ CNN'DE
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.