Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, yaptığı açıklamada, “Habertürk’ün kapatılması ve KRT’nin kapatılacağının açıklanması halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı adına olumsuz bir gelişmedir. Gazetecilerin işsiz kalması ise işin en vahim tarafıdır” denildi. TGC Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Türkiye’de basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü önündeki engeller nedeniyle gazetecilik mesleği yapılamaz hale gelmiştir. Gazetecilik faaliyeti suç olarak tarif edilmiş, itibarsızlaştırılmaya çalışılmış, gazeteler ve gazeteciler sık sık hedef gösterilmiştir. Gazeteler kapatılmış, gazeteciler tutuklanmış ve bir korku iklimi yaratılmıştır. İktidarın hoşuna gitmeyen medya kuruluşlarına reklam verilmesi değişik yollarla engellenmiş, zarara girmelerine ortam hazırlanarak kapanmaya giden yol hızlandırılmıştır.
Son olarak Habertürk Gazetesi kapatılmış, KRT’nin ise kapatılacağı açıklanmıştır. Meslektaşlarımız işsiz kalmıştır. Habertürk Gazetesi’nin internet ortamında devam edeceği belirtilmiştir. Ancak internet ortamındaki yayıncılığın istihdamı ile yazılı medyanın istihdamının kıyaslanamayacağı ortadadır. Bu süreçte meslektaşlarımızın haklarının mağdur edilmeden en kısa sürede ödenmesini umuyoruz.
Türkiye’de gelinen noktada gazetecilerin işsizlikle cezalandırılması devam etmektedir. Son 10 yılda 10 bin gazeteci işsiz bırakılmıştır. Gazeteci işsizliği Habertürk ve KRT çalışanlarının işsiz kalmasıyla daha da artacaktır. İşsiz gazetecilerin istihdam edileceği bir medya ortamı kalmamıştır. Gelinen noktada tek sesli, tek tip gazetecilik anlayışıyla Türkiye’nin layık olduğu demokrasi anlayışına ulaşmak ihtimal dahilinde değildir. Halkın talep ettiği her görüşün yer alacağı yayın çeşitliliğine ihtiyaç vardır. Her seçim sonrasında olduğu gibi bu dönemde de bir kez daha basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılmasını, gazetecilik mesleğinin suç sayılmamasını, tutuklu gazetecilerin özgür bırakılmasını talep etmeyi sürdürüyoruz.