Haberin başında Ermenistan'ın kendi iddialarına ilişkin uluslararası alanda başarı elde ettikleri hissine sahip olduklarını yazan dergi, buna karşın Türkiye'nin kızgın olduğu ve bu haliyle ABD'nin İran konusundaki taleplerine ise sıcak bakmadığı yorumunu yaptı.
Dergi, ABD'nin Türkiye ile aralarında yükselen tansiyonu düşürmeye çalıştığını ancak bazılarına göre Obama'nın seçim döneminde verdiği sözlere sadık kalmaya çalıştığına dikkat çekti. Türkiye'nin kısa bir küskünlük döneminin ardından Namık Tan'ı tekrar Washington'a göndereceğini yazan The Economist, büyükelçinin bu sefer tasarının Temciler Meclisi'ne gelmesini engellemek için kongre üyeleri nezdinde lobi faaliyetlerine başlayacağını kaydetti.
Haberinde Türkiye'nin geçmişiyle yüzleşmesinin kendisinin yararına olacağını vurgulayan The Economist, "Bir gün bir Türk lider çıkıp gerçeği anlatanların cezalandırmak yerine Anadolu topraklarında işlenen günahlarla yüzleşmeyi tercih edecek."ifadesini kullandı.
Türkiye'nin 1915 olaylarını araştırmasının en doğru yol olacağını yazan The Economist, 1915 dönemine ilişkin yüz binlerce hatta bir milyondan fazla kişinin öldüğünün bir gerçek olduğunu ancak bunun sistematik bir şekilde mi yoksa o dönemde içinde bulunulan şartlardan mı kaynaklandığın ise net olmadığı vurguladı. Dergi, bunun için bütün tarihçilerin kendi arşivlerini açması için davet edilmesinin Türkiye'nin muhaliflerini de susturacağı yorumunda bulundu.
Türkiye'de soykırım iddialarına inananların bile kongreden çıkacak soykırım kararına hoş bakmayacaklarına dikkat çeken The Economist, ABD kongresinden Ermeni iddialarına ilişkin bir baskının, ulusalcı kesimin elini güçlendireceğini ve mevcut durumu daha da zorlaştıracağını yazdı.