Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde 3 ay devam edecek olan bakım, İstanbullular için çileye dönmüş durumda. Köprüden geçen araç sayısı çalışmalarla birlikte düştü. Ancak, İstanbullu sürürücülerin cebinden çıkan benzin parası arttı. 3 milyon aracın bulunduğu İstanbul'da, günde 1 saat trafikte beklemenin maliyeti 1 milyar lirayı buluyor.
Yaz sıcağında trafik çilesi sürüyor. İlerlemeyen trafikte "dur", "kalk"lar İstanbullu sürücünün sadece sinirlerini bozmadı, cebini de yaktı.
Her ay, 20 iş günü üzerinden yapılan çok iyimser bir tahminle bile en az 20 saatimiz trafikte bekleyerek geçiyor, bu da yakıt tüketimini artırıyor.
3 milyon aracın bulunduğu İstanbul'da, bir saat trafikte beklemenin maliyeti 1 milyar lirayı buluyor. Bu da yaklaşık 5 milyar liraya mal olması beklenen üçüncü köprünün maliyetinin, beşte birine denk geliyor.
En çok eleştirilen konulardan biri ise köprüde gece bakım çalışması yapılmıyor olması.... Karayolları işletmeler başmühendisi Beyhan Yaraman bu eleştiriyi "Gece nemden dolayı çiğ oluyor. Çinko nemli ortamda yapılamaz. İzolasyon 3 aşamadan oluşuyor. Gece nemden dolayı izolasyon yapılması mümkün değil" diyerek yanıtladı.
Köprü çalışmalarında 18. güne girilirken, Aydın Üniversitesi "Fatih Sultan Mehmet Köprüsü bakım raporu" hazırladı. Köprü raporunda, San Francisco'da bulunan Golden Gate köprüsü gibi, Fatih Sultan Mehmet köprüsüne de asfalt yerine beton dökülmesi gerektiği, bunun çok daha dayanıklı olduğu belirtildi.
Öte yandan Fatih Sultan Mehmet ve Haliç köprülerindeki bakım çalışması nedeniyle yoğunlaşan trafiğin rahatlatılması amacıyla Balat-Hasköy arasına taşınan eski Galata Köprüsü bu pazar trafiğe açılacak.
Şehir Hatları İşletmesi de, pazartesi gününden itibaren Kabataş'tan Küçüksu ve Beykoz'a vapur seferleri başlatacak. BİGPARA.COM