Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TUNCAY ÖZKAN; "KANITLAYAMAZLARSA ŞEREFSİZDİRLER"
TUNCAY ÖZKAN;  KANITLAYAMAZLARSA ŞEREFSİZDİRLER
 
Tuncay Özkan 'CHP KanalTürk'e para aktarıyor!' iddialarına sert tepki gösterdi: Kanıtlayamazlarsa şerefsizdirler
 
23.4.2008 - 00:10

CHP bu hafta sonu yapacağı kurultaya hazırlanırken, bir yandan da Kanaltürk’e aktardığı iddia edilen paranın faturalanmadığı ve bu yüzden kapatılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı haberleriyle gündemde.

İddialara göre; CHP’nin Kanaltürk’e verdiği 4 Milyon YTL’nin 3 Milyon YTL’si faturalanmadı. Bunun üzerine Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı belgeler Anayasa Mahkemesi’ne iletildi.

CHP kanadından her faaliyetin legal ve faturalanarak yapıldığı açıklamaları yapılırken; olayın diğer aktörü Kanaltürk’ün konuyla ilgili açıklaması geniş olarak yer almadı.

Odatv.com olarak; Kanaltürk ve CHP arasındaki ilişkiyi, CHP’nin Kanaltürk’e para aktardığı iddialarını Kanaltürk’ün kurucusu Tuncay Özkan’a sorduk.

İşte Tuncay Özkan’ın konuyla ilgili yaptığı çok sert açıklamalar:


"CHP diğer medya gruplarıyla-kuruluşlarıyla hangi ilişki içerisindeyse bizimle de aynı ilişki içinde. Bunu gecen sene seçimimden önce de gündeme getirdiler; şimdi de gündeme getiriyorlar.

Söylediklerinin tamamı yalan, yazdıklarının tamamı yalan; her şey yalan. Bu da zaten Maliye’nin raporuyla sabit.

Bütün bu yalanlarının üzerine CHP’yi ve Kanaltürk’ü yıpratmak için bunu yapıyorlar. Her altı ayda bir bunu yapıyorlar.

Hep aynı çamura girip bataklıkta debelenmeyi baharet sayıyorlar. Faturası kesilmiş, ilişki bitmiş.Diğer gazete televizyon kuruluşlarıyla CHP’nin ilişkisi neyse bizimle de CHP’nin mali ilişkisi budur.

Başka hiçbir şey yok. Bu Cumhuriyet Hak Partisi’nin kuruluşundan bu güne kadarki sureci anlatan bir belgesel. 13 bölümlük bir belgesel; teslim edildi Cumhuriyet Halk Partisi’ne. Tamamı faturalandırılmıştır.

Hepsinin faturası-KDVsi ödenmiştir. Açıkta bir tek işlem yoktur. İşlem biteli yaklaşık neredeyse bir sene olmuştur. Faturalaşma bitmiştir karşılıklı. Böyle bir yalan, onların yarattıkları yalan…

Gündeme uymak zorunda mıyım ben? Allah bunların belasını versin. İftira için gazete çıkartıyorlar. Yalancılar, alçaklar, namussuzlar…

Eğer o yazdıklarını ispat edemezlerse, bundan önce de edemediler, şerefsizler, haysiyetsizler, namussuzlar. Cumhuriyet Halk Partisi bundan dolayı kapanacakmış, alçaklar!

Cumhuriyet Halk Partisi Hürriyet gazetesiyle böyle bir ilişki kurduğunda Cumhuriyet Halk Partisi kapanıyor mu? Parayı veriyor faturasını alıyor oldu bitti, bu kadar. Fethullahçı numaralar…

Alçaklar, namussuzlar, ahlaksızlar… Madem öyle gel Maliye Bakanlığı’na ne yapacaksan yap. Elimde üç buçuk yıldır bütün belgeler elimde. Sadece CHP ile ilgili değil Kanaltürk’ü yıpratmak istiyorlar.

Alçaklık, namussuzluk, hayasızlık… Başka hiçbir şey değil!

Tuncay Bey, bununla birlikte Ergenekon göz altılarının olduğu gün, size gelen bir paket tekrar gündeme geldi. Kanaltürk’e gelmişti o paket? Ne vardı o paketin içinde tam olarak?

Tuncay Özkan: Tutuklamaların yapıldığı gün ben Milas’tan İstanbul’a döndüğümde arkadaşlar bir zarfın geldiğini, zarfın içinde yolda havaalanındayken daha zarfın geldiğini benim adıma bu zarfın içinden iki SIM kart bir de telefon çıktığını- kullanılmış cep telefonun çıktığını, ama bundan da önemlisi Harbiye Ordu Evi’nin krokilerinin zarfın içinde bulunduğunu söylediler.

Arkadaşlarımız zaten bunun tutanağını tutmuşlar, hemen Şişli Savcılığı’na göndermişler. Şişli Savcılığı gerekli soruşturmayı yapmış. Bizim başvurumuz üzerine. Olay budur efendim.

Herhalde bizimle ilgili bir kumpas, bir provokasyon, bir hazırlıktı, böyle değerlendiriyorum. Olayın ilk günü hemen, bir adam bunu niçin yapar? O SIM kartlarda ne var savcılar bilir, biz bakmadık. O telefonda ne var tabi biz bunu bilmiyoruz, savcılar biliyor. Ama soruşturma bittiğinde ben de sizin gibi öğrenmiş olacağım. "
Odatv

Yargıtay'dan CHP açıklaması

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP'nin kapatılacağı iddialarına cevap verdi
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP'nin Yaşam TV'ye ödeme yaptığı iddialarına ilişkin Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın başsavcılığa ilettiği yazı ve eklerinin, siyasal partinin mali denetimi kapsamında görüldüğünden Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na gönderildiğini bildirdi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın internet sitesinde yer alan konuya ilişkin basın bildirisinde, şunlar kaydedildi:

'21.04.2008 günü bazı yayın organlarında yer alan Cumhuriyet Halk Partisi ile Yaşam TV Yayın Hizmetleri A.Ş. arasında 2004 ve 2005 yıllarına ilişkin çeşitli ödemelerle ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

Söz konusu konuya ilişkin Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na ilettiği yazı ve ekleri, 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'nun hükümleri uyarınca siyasi partinin mali denetimi kapsamında görüldüğünden yetkili ve görevli Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na gönderilmiştir.'



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÇÜRÜK'LERİN TAHLİYE TALEBİNE RET

HİLLARY CLİNTON: "İRAN'I TOPTAN YOK EDERİM"

BAHÇELİ: " GELECEK NESİLLER UYANIK OLMALI"
»  İŞTE O KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZ
»  PKK'DAN MAYIN TUZAĞI :4 ŞEHİT 5 YARALI
»  SAHTE ÇÜRÜK RAPORU DURUŞMASINDA ŞOK AÇIKLAMALAR
»  RAKEL DİNK'TEN, VALİ GÜLER'E, 'KORUMA' MEKTUBU
»  "SOSYAL GÜVENLİK YASASINI MECLİS'E İADE ET"
»  TESKERESİNE 15 GÜN KALA ŞEHİT OLDU
»  İŞTE PKK'NIN GERÇEK YÜZÜ
»  HEYKEL DEĞİL SANKİ CANLI
»  PKK'DAN HAİN TUZAK, 4 ŞAHİT, 5 YARALI
»  DÜŞMAN KARDEŞLER, AKP'YE KARŞI İTTİFAK MI YAPACAK?
»  AĞAR, SUSURLUK DAVASINDA YARGILANACAK
»  HAKAN ŞÜKÜR SAÇMALADI
»  BAYKAL:"ERDOĞAN, HAKETTİĞİ SONU YAŞAYACAK"
»  ERDOĞAN'A, O SORU SORULDU
»  ERDOĞAN'DAN 1 MAYIS UYARISI
»  DTP'DEN EDOĞAN'A,"AYNA'YA BAK TAVSİYESİ"
»  ERDOĞAN: "BAYKAL, NE İSTEDİĞİNİ BİLMEYEN OÇCUKLAR GİBİ"
»  DTP GRUBUNDA ÖZAL'A ÖVGÜ
»  BAKAN ŞAHİN'DEN 301 UYARISI
»  PKK'DA CİNSEL TACİZ İNFAZI
»  "TÜRKİYE'NİN GERÇEK MUHALEFETE İHTİYACI VAR"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.