Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2714
EURO
37,6573
IMKB
9.121,000
ALTIN
2.910,320
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TÜRKLÜĞÜ KÖKÜNDEN KAZIMA HAREKATI
TÜRKLÜĞÜ KÖKÜNDEN KAZIMA HAREKATI
 
Türklerin, 1071 Malazgirt Savaşı’nın ardından Anadolu’ya yerleştiği gerçeğini saptırmak isteyen Antropolog Timuçin Binder’in “Orta Asya’dan göç efsanedir” iddiası, bilim dünyasını ayağa kaldırdı: Bu saçma sapan tez, safsata ve utanç verici bir ihanettir
 
11.12.2007 - 10:35

Anadolu’dan Türk izlerine yok etmeye yönelik propogandalar devam ediyor. Daha önce Anadolu’da yaşayan insanların büyük çoğunluğunun kökünü Hititlere dayandırma gayretlerine bir yenisi daha eklendi.

Sabah gazetesine açıklamalarda bulunan Antropolog Timuçin Binder’in, “Orta Asya’dan göç efsanedir”, “Türkiye’de yaşayanlar, 40 bin yıldır buradalar” açıklamasına bilim adamları sert tepki gösterdi. Türk dünyasına hizmet vermiş bilim adamları, “safsata” ve “ihanet” olarak nitelendirdikleri bu gayretlerin temel amacının, Türklük kavramını yok etmeye yönelik olduğunu ifade ettiler.
Çay:Amaçları  kafa bulandırmak
TÜDEV Başkanı Prof. Dr. Abdülhaluk Çay, Antropolog Timuçin Binder’in Türk tarihiyle ilgili ortaya attığı iddiaların bilimle uzaktan yakından ilgisi olmadığını söyledi. Prof. Çay, “Hegel’in ortaya attığı, Sovyet Rusya’nın ana politikası olan ve bugün Avrupa ve ABD’nin de yok etmeye çalıştıkları milletlere karşı sürdürdükleri ’etnogenes’politikasının Türkiye üzerindeki yansımasından başka bir şey değildir. Amaç, kafaları bulandırmak, Türklük kavramını yok etmekten başka bir şey değildir” dedi. Prof. Çay, ‘Kendisine bilim adamı diyenlerin Batı kaynaklı bu haritaları incelemesini öneriyorum” dedi.

Güner: Utanç verici ihanetten ibaret
Prof. Dr. Agah Oktay Güner de, ortaya atılan tezi eleştirerek, “Türk kimliğini yok etmek için AB perdesi arkasında tezgahlanan oyunlara, içimizdeki bazı satılmışların destek gayretlerini biliyor ve ibretle takip ediyoruz. Buna bu son demeçle ilmi ünvan taşıyan bir şahsiyetin katılması ise son derece acıdır” dedi. Yapılan sayısız tarihi araştırmanın “kale” gibi deliller teşkil ettiğini ifade eden Prof. Güner, şunları kaydetti: “Orta Asya’daki iç denizin kuruması ve buradan bütün dünyaya olduğu gibi Anadolu’ya gelen göç Macar, Türk ve Rus araştırmacıların çalışmalarıyla dünya kütüphanelerine hediye edilmiştir. Atatürk’ün topladığı tarih kongrelerinde verilen tebliğler, yapılan araştırmalar ve yayınlanan raporlar da kale gibi delillerdir. Türkler Orta Asya’dan göç etmişlerdir. ’Türklerin genetiği yoktur’demek bir safsatadan ibarettir. İlmi hiçbir geçerliliği yoktur. Dünyanın bütün ilim adamları, kendi milletlerine kimlik kazandırmaya çalışırken, bizim bilim unvanlı adamlarımızın Türk kimliğini kazımaya, sökmeye, yıkmaya yönelmiş gayretleri, o milletin uğradığı utanç verici ihanetten ibarettir. Bu konuda merakı olanlar, tarih kurumu yayınlarını tarih kongrelerine katılmış ilim adamlarının eserlerini okusunlar görsünler.”

Yeniçeri: Büyük ölçüde cahil cesareti
Prof. Dr. Özcan Yeniçeri de, yüzeysel üstün körü ve çok küçük verilere sahip olmanın, Türk tarihi konusunda bütünsel bir analiz yapmaya imkan vermeyeceğini belirterek şunları söyledi: “Türkler, tarihi itibariyle birçok devlet kurmuşlardır. Türklerin varlığı Orta Asya’da Bengütaş ve Balbal gibi taşlarda yazılı belgelerde reddedilmez ve inkar edilmez bir gerçektir. Orta Asya’dan göç etme bir efsanedir değerlendirmesi büyük ölçüde cahil cesareti olarak nitelendirilebilir.” 

Gürgür: Bilim adına üzüntü verici
Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür de, bilim alanında, bilimin kurallarına aykırı hükümler vermenin, insanları safsatalara mahkum edeceğini hatırlatarak, “Bir takım insanlar, ideolojik yaklaşım ve kozmopolit anlayışla kendi akıllarına göre bir bilimsel alan inşa etme gayretinde” dedi. Gürgür, Binder’in iddialarının bu kapsamda ele alındığında bilim adına utanç verici olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Tarih boyunca yapılan tüm çalışmalaTürklerin, 1071 Malazgirt Savaşı’nın ardından Anadolu’ya yerleştiği gerçeğini saptırmak isteyen Antropolog Timuçin Binder’in “Orta Asya’dan göç efsanedir” iddiası, bilim dünyasını ayağa kaldırdı: Bu saçma sapan tez, safsata ve utanç verici bir ihanettir
Anadolu’dan Türk izlerine yok etmeye yönelik propogandalar devam ediyor. Daha önce Anadolu’da yaşayan insanların büyük çoğunluğunun kökünü Hititlere dayandırma gayretlerine bir yenisi daha eklendi.

Sabah gazetesine açıklamalarda bulunan Antropolog Timuçin Binder’in, “Orta Asya’dan göç efsanedir”, “Türkiye’de yaşayanlar, 40 bin yıldır buradalar” açıklamasına bilim adamları sert tepki gösterdi. Türk dünyasına hizmet vermiş bilim adamları, “safsata” ve “ihanet” olarak nitelendirdikleri bu gayretlerin temel amacının, Türklük kavramını yok etmeye yönelik olduğunu ifade ettiler.

Perinçek:  Türkler etnik grup değil
İP Genel Başkanı Doğu Perinçek de, tarih boyunca pek çok büyük imparatorluk kuran, birçok kavmi kaynaştıran ve yöneten Türkleri bir “ırk ve gen” ile sınırlamanın tarihi gerçeklere aykırı olduğunu söyledi. Perinçek, “Atatürk’ün genleriyle       Alparslan’ın genlerini yan yana koyarsanız hiçbir uyum göremezsiniz. Bu tür bir uyum, ancak Eskimolarda ya da Aborijinlerde olabilir. Onların da kültüründen söz edilemez. Türkler hiçbir zaman etnik bir grup olmadı” dedi. Batı güdümlü holding basınının, Türkiye’de ’Türk geninin yaygın olmadığı, küçük bir azınlık olduğu’ türünden haberler yayınladığını belirten Perinçek, “Bu hurafe, yıldız falı veya Güzin Abla köşelerinde yer alsaydı, hadi neyse denebilirdi, ancak manşetleri işgal etti. Genetik paleontolog olduğu söylenen Dr. Spencer Wells’le yapılan görüşmeye dayanılarak üretilen bu safsatalar, Washington kaynaklıydı ve pazarlama işini de Yasemin Çongar üstlenmişti” diye konuştu.

Yeniçağ
 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"ÖCALAN'A TAHLİYE'Yİ SON ANDA ÖNLEDİK"

F-35 ÜRETİMİNDE TÜRK ÖĞRENCİLER'DE ÇALIŞACAK

ASKER'İN FACEBOOK TAKİBİ
»  BEKİR COŞKUN'DAN DEĞİŞİK BİR YAZI
»  YENİ YÖK BAŞKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA
»  TÜRK GENÇLERİ IRAK'TA AMERİKAN ÜSLERİNDE
»  DÜŞEN UÇAK'TA KARAKUTU SKANDALI
»  ''ATATÜRK'Ü EN İYİ TÜRK OYNAR''
»  KAMER GENÇ, AK PARTİLİLERİ ALLAHA HAVALE ETTİ
»  YENİ YÖK BAŞKANI FETULLAHÇI MI?
»  BABACAN, BU CAN ALICI SORULARA CEVAP VEREMEDİ!
»  GİZLİ KAMERAYLA RÜŞVETÇİ AVI
»  GEÇİCİ GÜVENLİK BÖLGESİ AÇIKLAMASI
»  GENELKURMAY: KAYBOLAN ASKER YOK
»  ÇİÇEK: "ÇOK ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ"
»  FRANSA'DAN PKK JESTİ!
»  UZUN TATİL YOK AMA OTOBÜS VE KÖPRÜLER ÜCRETSİZ,
»  VEKİLLER ON LİNE OLDU
»  ISPARTA VALİSİ: ASKERLER KAYBOLMADI
»  ANKARA'DA BASILAN HÜCRE EVİ'NDE HAYALET SİLAH
»  ASKERLİKTEN KAÇIŞ ZORLAŞIYOR
»  ALMANYA TÜRBAN YASAĞI'NI ONAYLADI
»  GÜL İLE YENİ YÖK BAŞKANI ARASINDAKİ BAĞLANTI NE?
»  ŞEHİT AİLELERİ 'DAĞDAN İNDİRME' PLANINA TEPKİLİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.