Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TÜRKSAT3A FAALİYETİNE BAŞLAYACAK
TÜRKSAT3A FAALİYETİNE BAŞLAYACAK
 
Fransız Guyanası'ndan 2 hafta önce uzaya fırlatılan TÜRKSAT 3A uydusu temmuz ayının ikinci yarısı yörüngesine yerleşerek ticari faaliyetlerine başlayacak.
 
29.6.2008 - 23:30
TÜRKSAT 3A uydusunun sistem testleri Fransız Guyanası'ndan 13 Haziran'da gerçekleştirilen fırlatışın hemen ardından başlatıldı.
 
Uydu platform testleri ise transfer yörüngesinden yer sabit yörüngeye çıkarken tamamlandı ve tüm testler başarılı ve olumlu bir şekilde gerçekleştirildi.
 
22 Haziran'da 31 derece doğu boylamına yerleştirilen TÜRKSAT 3A Uydusu'na 3 hafta sürecek olan "Uydu Yayın Performansı Testleri" yapılacak. Bu testlerin tamamlanmasının ardından uydu 42 derece doğu boylamındaki son yörüngesine doğru hareket edecek.
 
TÜRKSAT 3A'nın 1 hafta sürecek olan yolculuğun ardından ticari faaliyetlerine başlaması planlanıyor.
 
Uydunun özellikleri
 
TÜRKSAT 1C'nin bütün trafiğini ve yükünü alacak olan TÜRKSAT 3A, televizyonların ilave data aktarımı taleplerinin yerine getirilmesinde kullanılacak.
 
Haziran ayında hizmete girmesi planlanan TÜRKSAT 3A'nın uydu manevra ömrü 20 yıl. 2,8x2,3x1,8 metre boyutlarında olan uydunun kanat açıklığı ise 30 metre. TÜRKSAT 3A uydusunda diğer uydularda olmayan "yıldız izleme" özelliğinin bulunuyor.
 
Diğer uydular güneşe ve dünyaya bakarak yerini hesaplarken, TÜRKSAT 3A uydusu ise yıldızları izleyerek yerini hesaplıyor. Üretimi için ilk resmi girişim 2005 yılı nisan ayında başlatılan TÜRKSAT 3A, 200 milyon dolara mal oldu.
 
Yeni uydunun tasarım, entegrasyon vetest aşamalarına paralel şekilde yürütülen teknoloji transferi ve eğitim projesinde 22 Türk mühendis de görev aldı. Böylece, bundan sonra TÜRKSAT için üretilecek uyduların Türk mühendislerce tasarlanabilmesi yolunda,ilk ve en önemli adım atılmış oldu.
 
TÜRKSAT 3A, Avrupa, Türkiye'nin tamamı ve Asya'yı kapsama altına alacak. Uydu, Türkiye ile birlikte Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Çin'e kadar uzanan geniş bir kapsama alanında, televizyon yayıncılığı ile birlikte internet, ses ve data aktarımları için kullanılacak.
 
Doğu ve Batı kapsama alanları arasında doğrudan anahtarlanabilme özelliğine sahip olan TÜRKSAT 3A, bu özelliği ile kapsama alanı içerisinde dünyanın herhangi bir bölgesinden verilen bir yayının,dünyanın başka bir bölgesine aktarımını gerçekleştirebilecek.
 
TÜRKSAT 3A üzerinden VSAT uygulamalarında kurumsal müşteriler 50-60 santimetre gibi küçük çaplı antenlerle yayın alabilecek ve 1 watlık HPA'larla uplink yapabilecek. Bu özelliği ile TÜRKSAT 3A, VSAT kurulumlarında önemli oranda maliyet azalmasına imkan tanıyacak.
 
TÜRKSAT 3A, 1296 megahertzlik pazarlanabilir kapasiteye sahip olacak. Bu kapasite, TÜRKSAT 1C uydusunun yaklaşık iki katı büyüklükte. TÜRKSAT 3A'nın, bu kapasitesi ile ortalama 200 yeni televizyon kanalı yayın yapabilecek.
 
TÜRKSAT 3A'nın 42 derece doğu lokasyonunda devreye girmesiyle mevcut televizyon, radyo ve VSAT aktarımları çok yüksek hız ve kalitede gerçekleştirilebilecek.
 
Yüksek çözünürlüklü (HD) yayınların iletilmesi ile ilgili çok iyi bir altyapıya kavuşulmuş olacak. Çanak antenlerinçapının küçülmesine rağmen daha iyi bir yayın kalitesi standart dijital yayınlarda da elde edilebilecek.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SİİRT'TE ÇATIŞMA: 2 ASKER YARALI

İSTANBUL'A VERİLEN ÖDÜLÜ 50 YILDIR ALAN YOK

ÜLKÜCÜLERİN MHP'YE KURULTAY ÖFKESİ
»  "PARTİ KURSAM MANŞET OLUR"
»  BİN 325 HAKİM VE SAVCI'NIN YERLERİ DEĞİŞTİRİLDİ
»  MECLİSİN GÜNDEMİNDE TELEKULAK VAR
»  BAŞSAVCININ SÖZLÜ AÇIKLAMASI 1 TEMMUZ'DA
»  ERDOĞAN, 10 YILDIR ŞEKER HASTASIYMIŞ
»  TÜRK SUYUMU, ÖLÜRÜMDE İÇMEM
»  EFSANE 57'NCİ ALAY FİLM OLUYOR
»  CHP SOSYALİST ENTERNASYONAL'E KATILMIYOR
»  İŞTE GÜNEŞ PARTİSİNİ KURAN SÜRPRİZ İSİM
»  İKİ YÜZLÜLÜK
»  BUNUDA YAPTILAR. AKP'LİLER TÜRKİYE ALEYHİNE OY KULLANDI
»  "TÜRKİYE PKK'NIN LİDER KADROSUNA SUİKASTLER DÜZENLİYOR"
»  BÜYÜKANIT, SAĞLAR'A AÇTIĞI DURUŞMA TARİHİNİ ÇEKTİRDİ
»  KESK'TE TOMBUL DÖNEMİ BİTİYOR
»  GENELKURMAY KÖSTEBEĞİ, YAKAYI ELE VERDİ
»  ERDOĞAN, 10 YILDIR ŞEKER HASTASIYMIŞ
»  GENELKURMAY: O TARAFA BELGE SIZDIRAN YAKALANDI
»  UZMANLAR UYARDI: SICAK DAHA DA SICAK OLACAK...
»  ODTÜ REKTÖRÜ'NDEN İRTİCA UYARISI
»  301 İÇİN 7 SAVCIDAN BİRİSİNE İZİN VERİLDİ
»  ÖZOK:YARGI SALDIRILARLA KARŞI KARŞIYA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.