Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1127
EURO
38,2045
IMKB
10.030,000
ALTIN
2.915,380
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TÜRKİYE TEK YÜREK OLDU HAİN SALDIRI PROTESTO EDİLDİ
TÜRKİYE TEK YÜREK OLDU HAİN SALDIRI PROTESTO EDİLDİ
 
Evlerine bayrak asan vatandaş sokağa çıktı! Kahpe saldırıyı bütün Türkiye protesto etti
 
5.10.2008 - 00:55

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Karakolu'na düzenlenen hain saldırıda 15 askerin şehit olduğu haberlerinin ardından sokaklara dökülen Erzurumlular, İstiklal Marşı okuyarak ve Türk bayrakları açarak, terörü kınadı.

15 askerin hain saldırıda şehit olduğu haberi, Erzurum'da vatandaşları ayaklandırdı. Kent halkı, şehit haberlerinin ardından teröre tepki için işyerleri ve araçlarını Türk bayrakları ile donatırken, Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan yüzlerce vatandaş teröre öfke yağdırdı. "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Hepimiz Askeriz, PKK'ya yeteriz", "Kahrolsun PKK", "Dişe diş, kana kan intikam intikam" şeklinde slogan atan kalabalık, polisevi önünde İstiklal Marşı'nı okuyarak hain saldırıyı kınadı. Yürüyüş sırasında kalabalık vatandaş topluluğu ile polis arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Vatandaşların izinsiz yürümelerine engel olmak isteyen polis ekiplerinin uyarısı üzerine kalabalık, bir süre bölücü terör örgütü aleyhine slogan attıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

HAİN SALDIRIYA KEPENK KAPATMALI TEPKİ
15 askerin şehid edildiği hain saldırıya tepki gösteren Sinoplu esnaf da, kepenk kapattı.
Sinop'ta siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları hain saldırıya karşı tek yumruk olurken, tepkilere destek veren Sinop esnafı da kepenk kapattı. Caddelerde bildiri dağıtan ve slogan atan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bir süre trafiği kapattı. Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği öncü lüğünde, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Bakkallar Odası, Atatürkçü Düşünce Derneği, Sinop Gazeteciler Cemiyeti ve Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti, Balıkçılar Kooperatifi temsilcileri ile AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Bağımsız Cumhuriyet Partisi (BCP), Demokratik Sol Parti (DSP), Demokrat Parti (DP), Saadet Partisi (SP) il ve ilçe başkanları bu gün saat 15.00'te bir araya gelerek, Şemdinli Aktütün Karakolu'na yap ılan saldırıyı kınadı. Ortak basın metnini okuyan Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği İkinci Başkanı Ahmet Kavazak, açıklama sırasında gözyaşlarını tutamadı. Vatan evlatlarının artık hain pusularda şehit edilmesini istemediklerini belirten Ahmet Kavazak, "Bu vatan sırça köşklerde laf ile kurulmadı. Gerekiyorsa 70 milyon olarak askerliğe hazır olduğumuzu tüm dünyaya ilan ediyoruz. Sinop'tan tüm Türkiye'ye bu iş ile sorumlu olanlara diyoruz ki, artık klişe sözlerle vakit geçirilecek, halkı taziye mesajları ile sakinleştirecek zamanda değiliz. Halk olarak bir sonuç bekliyoruz" dedi.
Kavazak ayrıca, tüm iş yerlerini kepenk kapatmaya, ev ve iş yerlerini bayraklarla donatmaya davet etti. Bildirinin okunmasının ardından kalabalık Atatürk Caddesi'nden slogan atarak ve bildiri dağıtarak Sakarya Caddesi'ne kadar yürüdü. Sakarya Caddesi girişinde bir süre araç trafiğini de kapatan öfkeli kalabalık, bir süre slogan attı.
Sivil toplum örgütlerinin birlikteliğine Sinop esnafı da destek vererek kepenklerini kapattı. Sinop'un en işlek caddelerinde kepenklerini kapatan esnaf camlarına "Şehitlerimiz için kapalıyız" yazısını astı.


ELAZIĞ'DA TERÖRİST SALDIRI PROTESTO EDİLDİ
Bir grup vatandaş, slogan atarak Gazi Caddesi boyunca yürüyüp, PTT Meydanı'na geldi. Burada okunan basın açıklamasında, hain terör örgütü PKK'nın, kendisine yakışan kalleşçe saldırısıyla 15 askeri şehit ettiği belirtildi.
Mukaddesata yapılan böyle haince saldırılara Türk milleti olarak tepkisiz kalınmayacağı ifade edilen açıklamada, oy kaygısıyla "Kürt Sorunu" adı altında PKK'nın meşrulaştırılmaya çalışıldığı savunularak, buna neden olanlar ın, gidişatın neticesi olarak doğacak bir Türk sorunuyla tarihin tozlu sayfalarına karışacakları öne sürüldü.
Açıklamada, "Suskunluğumuzu gafletimizden zannedenler, sabır duvarımızı zorlamaktadırlar. Ama eğer bu duvar yıkılırsa sel olacak öfkemizde, ihanet odakları ve onların yasal temsilcileri teker teker boğulacaklardır. Müslüman Türk milletinin başı sağ olsun" denildi.
Açıklamanın ardından İstiklal Marşı'nı söyleyip ardı ndan dua etti. Grup daha sonra da dağıldı.

İZMİR'DE TERÖRE LANET YÜRÜYÜŞÜ
İzmir'de Türkiye Gençlik Birliği İzmir Şubesi üyeleri ile sivil vatandaşlar, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 15 askerin şehit olduğu saldı rının ardından, düzenledikleri protesto eyleminde teröre lanet yağdırdı.
Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki Atilla İlhan Kültür Merkezi'nde toplanan grup ellerindeki Türk bayraklarıyla Sevinç Pastanesi önüne yürüyerek, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Karakolu'na yapılan terör saldırısını protesto etti. Ellerindeki Türk bayrakları ve "şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganlarıyla teröre lanet yağdıran gruba, çevre binalardaki vatandaşlar da balkonlarından alkış tutarak destek verdi. Eyleme katılan grup adına açıklama yapan Türkiye Gençlik Birliği İzmir Şubesi Başkanı Hasan Kızılırmak, Hakkari'de gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen 15 askerin ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diledi.
PKK'nın arkasında ABD'nin olduğunu iddia eden Kızılırmak, "Mehmetçiklerimizi şehit eden mermiler, bombalar, eşbaşkanlar tarafından stratejik müttefik ilan edilen ABD'nin kukla devletinin topraklarından atılmıştır. Herkes bilmelidir ki, PKK'nın ardında ABD vardır. Ama Türkiye'nin bu belalardan kurtulma tarihi çok yakındır" diye konuştu.

HAİN SALDIRI ADANA'DA PROTESTO EDİLDİ
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) önünde toplanan grup, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle yürüyüşe geçti. "Adana uyuma şehidine sahip çık", " Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Mehmetçiğin katili Amerika", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde sloganlar atarak Atatürk Parkı'na kadar yürüyen onlarca kişiye, çevre sakinleri de alkışlarla destek verdi. Atatürk Anıtı'na önüne kadar yürüyen grup, teröre lanet yağdırdı. Daha sonra saygı duruşunda bulunan grup İstiklal Marşı'nı okudu.
Grup adına açıklama yapan ADD Adana Şube Başkanı Ahmet Duman, "Terörün sona erdirilmesi için gerekirse seferberlik ilan edilmelidir" dedi.
Slogan atarak terörü lanetleyen grup, alkışlarla eylemlerini sonlandırdı.

KADIKÖY'DE TOPLANAN BİR GRUP PROTESTO EYLEMİ YAPTI
Kadıköy'de toplanan bir grup, Hakkari'de 15 askerin şehit olduğu saldırı dolayısıyla terör örgütünü protesto etti.
İskele Meydanı'nda Atatürk Anıtı önündeki merdivenlerde toplanan ve aralarında çarşı iznine çıktıklarını belirten askerlerin de bulunduğu gruptakiler pankart açıp çeşitli sloganlar attı. Terör örgütünü ve ö rgüt elebaşını lanetleyen gruptakilere bazı vatandaşlar da destek verdi.
Bu arada, Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği üyelerinin basın açıklaması sırasında yapılan protesto gösterisine katılanlar diğer göstericilere tepki gösterdi.
Ellerinde Türk bayrakları bulunan gruptakiler İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


TERÖRİSTLER SALDIRININ FOTOĞRAFINI ÇEKMİŞLER

TALABANİ, ÜÇLÜ GÜVENLİK KOMİTESİNİN TOPLANMASINI İSTEDİ

RESMİNİ PARAYA BASTIĞIMIZ FATMA ALİYE'NİN BÜYÜK SIRRI
»  DTP'Lİ TÜRK, ÜZÜLMÜŞ AMA PKK İLE UZMAŞMALIYMIŞ
»  İŞTE BATIK HAYALET GEMİ
»  TMYK TOPLANTISI'NDAN KARARLILIK ÇIKTI
»  TÜRKİYE IRAK'I UYARDI
»  TMYK TOPLANTISI SONA ERDİ
»  "TAM BİR BİT OLMUŞLAR HALKIN KANINI EMİYORLAR"
»  TERÖRİSTLER AKTÜTÜN YOLUNU MAYINLAMIŞ
»  ABD,AB,NATO VE IRAK HAİN SALDIRIYI KINADI
»  TERÖRLE MÜCADELE YÜKSEK KURULU ACİL TOPLANDI
»  BUNLAR DESTEK VERDİKÇE O HAİNLER ASLA DURMAZ
»  TERÖRİSTLER SALDIRININ FOTOĞRAFINI ÇEKMİŞLER
»  "HER ŞEHİT İÇİN BİR DTP'Lİ ÖLSÜN"Ü AKLAYAN MAHKEMEYE İTİRAZ
»   KAYNAK'A GÖRE, PKK BU BASKINDA TAŞERONLUK YAPTI
»  TÜRKİYE AYAĞA KALKTI
»  AMERİKALI ŞEHİT BABASI
»  ABD'DEN PKK'YA "SİLAHLARI BIRAKIN"
»  HAİN SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİ? İŞTE DETAYLAR!
»  ABD'NİN KAZIĞI, GÜNDÜZ GEÇEN PKK'LILARI HABER VERMEDİLER
»  TÜRKİYE, ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR
»  TERÖRE TERÖR DİYEMEYENLER !
»  IRAKLA TEMASA GEÇEN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI:"VAHİM DURUM"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.