Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,9677
EURO
37,1790
IMKB
9.952,000
ALTIN
3.308,250
 
Hava Durumu ANKARA
-8 / 4 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
TİMES:"IMF'NİN BAŞI BELADA"
TİMES: IMF NİN BAŞI BELADA
 
IMF’nin, günceliğini yitirdiği, yeni küresel ekonomide bir rol bulmak için çabaladığı bildirildi. İngiliz The Times gazetesi, IMF ile ilgili değerlendirmesinde “Mali açıdan IMF’nin başı belada. 2010 yılına kadar yılda 370 milyon dolarlık bir açık bekliyor. Potansiyel birçok müşteri, IMF’ye başvurma durumunda kalmamak için döviz rezervlerini önemli ölçüde artırdı” diye yazdı.
 
10.4.2007 - 12:55

The Times gazetesi, IMF ve Dünya Bankası’nın ilkbahar ortak toplantısı öncesi yaptığı değerlendirmede Çin, Hindistan ve diğer yükselen güçlerin, ekonomik manzarayı değiştirdiklerini belirterek bunun sonucunda IMF ve G7 gibi kurumların günceliğini yitirmekte olduğunu savundu.
Buna karşın, IMF’yi yeniden yapılandırılmasına yönelik çabaların, görüş ayrılıklarından olumsuz etkilendiğini kaydeden gazete, toplantıda IMF Başkanı Rodrigo de Rato’nun, karar mekanizmasında yeni güçlere daha büyük bir rol verilmesi konusunda bir anlaşmaya varılması için gayret göstereceğini belitti.
Bunun da, üye ülkelerin oylarını belirleyen kotaların gözden geçirilmesi anlamına geleceğine işaret eden gazete, geçen Eylül ayında Rato’nun bu stratejinin ilk aşaması için destek sağladığını, bunun sonucunda da Çin, Güney Kore, Meksika ve Türkiye’ye daha çok oy hakkının tanındığını anımsattı.
The Times, Rato’nun gelecek son bahara kadar üye ülkelerin oy haklarında daha geniş bir reform yapılması için mücadele vermesi gerekeceğini belirterek üye ülkelerin bu konuda bölündüğüne dikkat çekti. Gazete şöyle devam etti:
“Mali açıdan IMF’nin başı belada. 2010 yılına kadar yılda 370 milyon dolarlık bir açık bekliyor. Bunun nedeni de, döviz krizleri ile karşı karşıya kalan ülkelere acil yardım sağlamadaki rolünün giderek buharlaşmasıdır. Potansiyel bir çok müşteri, IMF’ye başvurma durumunda kalmamak için döviz rezervlerini önemli ölçüde artırdı. Bu da Fon için sorun yaratıyor çünkü parası, açtığı kredilerin faizlerinden geliyor.”
İngiliz gazetesi, IMF’nın mali sorunlarının çözümü için yapılan önerilerin de tartışmalı olması olasılığının bulunduğunu belirtirken bunların arasında IMF’nin rezervlerinin 9 milyar dolarını daha agresif bir biçimde yatırmasının ve 400 ton altın satmasının da yer aldığını anımsattı.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MERKEZ BANKASI, ENFLASYON TAHMİNLERİ BEKLENTİSİNİ YÜKSELTTİ

İSTANBUL'A ÜÇÜNCÜ HAVAALANI GELİYOR

TMSF, GÜRBÜZ ÇAPAN'IN 3 ŞİRKETİNE EL KOYDU
»  TOKİ'DEN AYDA 250 YTL'YE SEÇİM EVLERİ!
»  MERKEZ BANKASINDAN REHAVET UYARISI
»  ARABASINA 'CİP' TAKMAYANA CEZA
»  DOLAR'IN DÜŞÜŞÜ ENGELLENEMİYOR
»  TÜRK-İŞ'TEN ERDOĞAN'A KIDEM TAZMİNATI RESTİ
»  MORTGAGE FAİZ İNDİRİMİYLE BAŞLADI
»  FİŞ ALIN AMA TOPLAMAYIN!
»  GAZYAĞI VE JET YAKITINA ZAM
»  İKTİDAR VE MUHALEFETİN GEÇİCİ İŞÇİLERE KADRO KAVGASI
»  ENFLASYON YİNE ÇİFT HANELİ
»  CARLTON OTELİ'NE ALICI ÇIKMADI
»  ANKARA’NIN VERGİ ŞAMPİYONU YİNE RAHMİ KOÇ
»  İKİ BAKANIN DALGALI KUR TARTIŞMASI
»  NÜKLEER SANTRAL İHALELERİNDE MİLLİ ÇIKARLAR ÖN PLANDA OLACAK
»  BORÇLAR ALARM VERİYOR
»  EMEKLİLERDEN ERDOĞAN'A MEKTUP
»  ŞEKERBANK, BAYREYN'DE ŞUBE AÇACAK
»  ESNAFA GÖRE SEÇİMDEN KOALİSYON HÜKÜMETİ ÇIKACAK
»  BAŞBAKANLIK YANGELİP YATMA YERİ DEĞİL
»  ADSL'DE YÜZDE 30 İNDİRİM GELİYOR
»  TELSİM, YARIN TARİH OLUYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.