Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
IMKB
8.876,000
ALTIN
2.926,150
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
VATAN'IN BALON HABERİNE, MAAŞ ALDIĞINI İDDİA ETTİĞİ GAZETECİLERDEN TEPKİ YAĞDI...
VATAN IN BALON HABERİNE, MAAŞ ALDIĞINI İDDİA ETTİĞİ GAZETECİLERDEN TEPKİ YAĞDI...
 
Vatan gazetesinin "Southeast European Times adlı sitede 1'i Amerikalı, 4'ü Türk 50 gazetecinin Pentagon'dan aldıkları maaşla çalıştığı" haberinde adı geçen Mustafa Azizoğlu ile Vahit Bora, iddiaları reddettiler.
 
7.2.2005 - 23:02

Vatan gazetesinin Pentagon'dan para alan gazeteciler haberinde ismi geçen Mustafa Azizoğlu, iddiaları reddetti.
Azizoğlu konuyla ilgili olarak Vatan gazetesine tekzip göderdi ve yayınlanmadığı taktirde yasal yollara başvuracağını duyurdu.

İşte, Azizoğlu'nun iddialara ilişkin açıklaması:
Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık A.Ş. tarafından yayınlanan Vatan Gazetesi’nin 7 Şubat 2005 tarihli nüshasının birinci sayfasında, “Basın Skandalı” başlığıyla bildirilen, ve 15’inci sayfada devam eden haberde Pentagon’un 50 gazeteciye ABD lehine yazılar yazdırdığı belirtilmekte ve bu gazeteciler arasında adım zikredilmektedir. Haberde gerçeğe aykırı biçimde şahsımın Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından “maaşa bağlandığı” ibaresi kullanılmakta, aldığım bu maaş karşılığında da gazetecilik ilkeleriyle bağdaşmayacak şekilde söz konusu devletin çıkarlarına hizmet edecek biçimde manipülatif haberler yazdığım ima edilmektedir. Tekzibe konu bu haber, gerçeklere aykırı olup şeref ve haysiyetimi rencide edecek nitelikte olduğundan 5187 sayılı Basın Yasası’nın 14’üncü maddesine göre aşağıdaki cevap ve düzeltme metninin aynı sayfalarda, aynı sütunlarda ve aynı puntolarla metne hiçbir ilave ve düzeltme yapılmaksızın yayınlanmasını talep ederim. Aksi takdirde yasal yollara başvurmak zorunda kalacağımı, her türlü tazminat ve dava haklarım ve gerçeğe aykırı haberi kaleme alan muhabiri basın meslek ilkelerine aykırı bu davranışından ötürü Basın Konseyi’ne şikayet etme hakkım saklı kalmak üzere, tekziben bildiririm.

Saygılarımla. Cevap ve Düzeltmenin Yayınlanmasını Talep Eden Mustafa Azizoğlu

CEVAP VE DÜZELTME METNİ

MUSTAFA AZİZOĞLU PENTAGON’DAN MAAŞ ALMAMAKTADIR


Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık A.Ş. tarafından yayınlanan Vatan Gazetesi’nin 7 Şubat 2005 tarihli nüshasının birinci sayfasında, “Basın Skandalı” başlığıyla Ruşen Çakır tarafından bildirilen ve 15’inci sayfada devam eden haberde Pentagon’un 50 gazeteciye ABD lehine yazılar yazdırdığı belirtilmekte ve bu gazeteciler arasında adım zikredilmektedir. Haberde gerçeğe aykırı biçimde şahsımın Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından “maaşa bağlandığı” ibaresi kullanılmakta, aldığım bu maaş karşılığında da gazetecilik ilkeleriyle bağdaşmayacak şekilde söz konusu devletin çıkarlarına hizmet edecek biçimde manipülatif haberler yazdığım ima edilmektedir. Tekzibe konu bu haber, gerçeklere aykırı olup şeref ve haysiyetimi rencide edecek nitelikte olduğundan cevap ve düzeltme hakkımın kullanılması zorunlu olmuştur.

Tekzibe konu haberde şahsımın Pentagon’dan maaş aldığına dair kanıt olarak, www.setimes.com ve www.balkantimes.com adreslerinden yayın yapan Southeast European Times adlı yayında çıkan yazılarım gösterilmektedir. Hali hazırda serbest gazeteci olarak çalışmaktayım ve tekzibe konu haberde bahsedilen yayın organında da telif karşılığı çeşitli yazılarım çıkmıştır. Ne var ki, bu yazıların ABD makamları tarafından manipülatif amaçla şahsıma yazdırıldığı, ya da bu yazıların ABD lehine amaçlı biçimde şahsım tarafından kaleme alındığı tamamen iftira ve karalamadır. Tekzibe konu olan haberde sözü edilen telif karşılığı yazdığım yazıların tümü basın meslek kurallarına ve gazeteciliğin evrensel normlarına uygundur. Hatta bu yazıların tamamı basın ilke ve kurallarına uygun yayın yapan herhangi bir yayın organında yayınlanabileceği gibi, gazetenizde de yer alabilecek objektif haberler niteliğindedir. Öte yandan, Southeast European Times adlı yayın kuruluşuyla mevcut telif ilişkim dışında tekzibe konu olan haberde adı geçen kurum ve kişilerle de hiçbir bağlantım bulunmamaktadır."


VAHİT BORA'NIN AÇIKLAMASI

Radikal Gazetesi Dış Haberler Editörü Vahit Bora da, www.medyatava.net'e yaptığı açıklamada, haber yapalırken hiçbir şekilde görüşünün bile alınamdığını belirterek, en basit gazetecilik kuralı olan, 'yanıt hakkı'nın gözardı edilmesini kınadı.

"Vatan Gazetesi'nin bugünkü manşetinde, ABD yönetiminin Amerika lehine yazı yazdırdığı gazeteciler içinde adım da geçmektedir. www.balkantimes.com adlı haber portalı, Güneydoğu Avrupa ülkelerine yönelik haber yayınlayan bir haber portalı olup bu ülkelerde çalışan gazetecilerin haberlerine de yer vermektedir.

Bu haber portalıyla hiçbir organik bağım bulunmadığı gibi, "serbest gazeteci" sıfatıyla ve kendi önerdiğim konular dahilinde, söz konusu siteye haberler yolladım. Bu haberlerden bazılarının konu başlıkları Atina Olimpiyatları’na giden Türk kafilesinin tanıtımı, Eğitime yüzde yüz destek kampanyası, Türk turizminin performansıdır. Tüm haberler arşivimde yer almaktadır. Haberde bahsedilen kuruluşların hiçbiri ile organik herhangi bir bağım bulunmamaktadır.

Öte yandan American Enterprise Institute'ün Ortadoğu, terörizm ve kitle imha silahları uzmanı Danielle Pletka ile yapmış olduğum röportaj, halen çalışmakta olduğum Radikal gazetesi için yapılmış bir röportajdır ve
20.01.2005 tarihinde Radikal gazetesinde yayınlanmıştır. Bu nedenle haberin gerçekleri yansıtmadığını belirtirim. Konuyla ilgili hiçbir biçimde görüşüm alınmadığı için gazeteciliğin gerektirdiği ‘yanıt hakkı’nın da göz ardı edilmesini ayrıca kınıyorum. Konuyla ilgili yasal
haklarımı kullanacağım."

Saygılarımla

Vahit Bora
Radikal Gazetesi
Dış Haberler Editörü



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İLNUR ÇEVİK KADROSUNU GÜÇLENDİRİYOR... ZEYNEP GÜRCANLI NEW ANATOLİA'DA...

PENTAGON'DAN MAAŞ ALAN GAZETECİLER HABERİ BALON MU ?!

BU YAZI ÇOK TARTIŞILIR !..
»  ALİ EKBER ERTÜRK AKŞAM'DA...
»  PENTAGON, TÜRK GAZETECİLERİ MAAŞA BAĞLAMIŞ!!!
»  HİLMİ BENGİ AA'DA YAYIN İLKELERİ VAR...SANSÜR KESİNLİKLE OLMAZ!!
»  EL CEZİRE ANKARA'DA BÜRO AÇIYOR
»  TERCÜMAN GAZETESİ "MERKEZ" BİNASINA TAŞINIYOR
»  IRAK'TA GAZETECİNİN KAÇIRILMASINI ''İSLAMİ CİHAD'' ÜSTLENDİ
»  FOTOĞRAF SANATÇISI MEHMET GÜLBİZ ÖLDÜRÜLDÜ!!
»  IRAK'TA BU KEZ İTALYAN GAZETECİ KAÇIRILDI...
»  DIGITURK GENEL MÜDÜR YARDIMCISININ GÖREVİNE SON VERİLDİ
»  AKŞAM'DA MAAŞ BELİRSİZLİĞİ...
»  REHA MUHTAR'A HIRSIZ ŞOKU!!
»  İLNUR ÇEVİK'İN YENİ GAZETESİ PİYASADA
»  TV'LERE "MECBUREN ORGANİK TARIM"!!!
»  YUNANİSTAN'DA MEDYA SKANDALI... GAZETECİLER DEVLETTEN MAAŞ ALIYOR HEM DE 1043 KİŞİ...
»  CUMHURİYET'TE SÖZLEŞME KRİZİ
»  ANKARA'DA GAZETECİLERİN GÜNEY ASYA SEYAHATİ HAZIRLIĞI
»  SEDAT ERGİN'E ANJİYO....
»  CHP LİDERİ'NDEN MEDYAYA VERYANSIN...
»  EMİN ÇÖLAŞAN: "BİR HOROZ DÖVÜŞÜ İZLEMEK ZORUNDA KALDIK"...
»  RTÜK'TEN ÖLEN ADAMA CEZA!!!
»  CUMHURİYET'TE ZAM BİLMECESİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.