Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2886
EURO
37,4838
IMKB
9.068,000
ALTIN
2.911,240
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
VEKİLLERİN TİNERCİ VE KAPKAÇÇI ŞİKAYETİ
VEKİLLERİN TİNERCİ VE KAPKAÇÇI ŞİKAYETİ
 
İçişleri Bakanlığı’nın bütçesinin görüşüldüğü Plan Bütçe Komisyonu’nda konuşan MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Ankara Ulus’ta 2 defa yolunu kesen tinercilere para vermek zorunda kaldığını söyledi. CHP Milletvekili Mustafa Özyürek ise kendisi ve eşinin kapkaça uğradığını belirterek, suç artışından şikayetçi oldu.
 
15.11.2007 - 17:55
      İçişleri Bakanlığı bütçesinin görüşülmesinde söz olararak bir konuşma yapan Akçay, Türkiye’nin suç cenneti haline dönüştüğünü iddia etti. İşlenen suçlarla ilgili istatistik bilgilerinin açıklanmadığını söyleyen Akçay, ''Asayişle ilgili hiç bir istatistik bilgisi yok. En basit konunun, ne kadar kilit taşı döşendiğiyle ilgili bile istatistik bilgisi var ama trafik kazaları, yol kusurları, sürücü hatası ve terörle ilgili hiç bir istatistik bilgisi yok. Suçlar azaldı mı, çoğaldı mı bilemiyoruz" dedi.
      Akçay, Ankara Ulus’ta 2 kez yolunun tinerciler tarafından kesildiğini ve onlara para vermek zorunda kaldığını söyleyerek, ''Bunlar realitedir. Bunlar üzerinde konuşmak gerekiyor'' diye konuştu.
     
      CHP’Lİ KORKMAZ : KALDIRIMLAR NİYE YAPILMIYOR
      CHP İstanbul Milletvekili Esfender Korkmaz, Belediyeler Yasası’nı eleştirdi. Bu yasanın, belediyelerin hangi hizmetleri vereceğini tam olarak belirlemediğini öne süren Korkmaz, İstanbul’da trafik sorununun insanların yaşamlarını tehdit eder hale geldiğini, ancak belediyenin trafik sorununu çözmek yerine 20 bin kişiye burs verdiğini söyledi. Belediyelerin kaynaklarını itinalı kullanmadığını öne süren Korkmaz, ''Bir yıl kaldırımlar yeniden yapılmazsa millet merak ediyor, bu yıl neden yapılmadı diye? İş o hale geldi'' dedi.
      İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kuruluşlarından olan KİPTAŞ’ın uygulamalarını da eleştiren Esfender Korkmaz, KİPTAŞ’ın kuruluş amacının gecekonduculuğu sona erdirmek olduğu halde, Yeşil Vadi Konutları adı altında konut yaparak 500 bin dolara sattığını söyledi.
      MHP’li Mustafa Kalaycı da geçmişte birlikte çalıştığı Bakan Atalay’a, ''(Bürokratların siyasi görüşüne değil, çalışmasına bakarım) görüşünüzün, İçişleri Bakanlığında da devam etmesini dilerim. Sizin görüşünüz böyle, ancak partinizin uygulamaları konusunda aynı şeyi düşünmüyorum'' dedi. Terörün tekrar hortlatıldığını ve teröristlerin cesaretlendirildiğini altını çizen Kalaycı, ''Teröristler belediye otobüslerini yakmakta, eylemler de bulunmakta, işbirlikçileri ise teröristleri alkışlamaktadır'' dedi.
      Kalaycı, uyuşturucu kullanma yaşının 12’ye indiğini ve çocuk suçlu sayısının arttığının altını çizdi. ''Kanlı terör örgütü ve faaliyetleri Türkiye’nin gündeminden hemen çıkarılmalıdır. Gereken tüm askeri operasyonlar yapılmalıdır ve terörün vatandaş üzerindeki etkisi yok edilmelidir'' diyen Kalaycı, milletvekili dokunulmazlıklarının, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne karşı işlenen suçlarda kaldırılması için çalışma yaptıklarını anımsattı. MHP’li Kalaycı, ''Hepimiz bu andı içtik, buna uyulması lazım. Ancak yapılanları anlamakta zorlanıyoruz'' diye konuştu.
     
     CHP’Lİ ÖZYÜREK : DOKUNULMAZLIKLAR KALDIRILMALI
      CHP’li İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek ise dokunulmazlığın bütün suçlar için kaldırılmasını, sadece kürsü dokunulmazlığının kalmasını istedi. Özyürek, dokunulmazlık konusunu sürekli gündemde tuttuklarını, 2002’den bu yana kaldırılması için mücadele ettiklerini belirtti. Özyürek, dokunulmazlıkların bütün suçlar için kaldırılmasını, sadece kürsü dokunulmazlığının korunmasını savunduklarını ifade etti. Özyürek, bu noktada her türlü girişime ''evet'' diyeceklerini ifade ederek, ''Böylesine bir ayırım şu aşamada gereksizdir'' dedi.
      Kendisi ve eşinin, kapkaça maruz kaldığını ifade eden Özyürek, ekonomik durumu iyi olanların sitelerde yaşayarak, kendilerini hırsızlıktan koruyacağını düşündüğünü ancak bunun da yeterli olmadığını kaydetti. Özyürek, ''Ben de sitede oturuyorum, her ay tel örgüler yükseliyor ama hırsızlık önlenemiyor'' dedi.
      Antalya’da, KÖYDES harcamasında yolsuzluk yaşandığını ifade eden Özyürek, hangi ihalenin hangi müteahhide verileceğinin yazıldığını savundu. Özyürek, kendisinde, KÖYDES’te usulsüz kullanılan harcamalarla ilgili el yazısıyla yazılmış belgeler bulunduğunu, hangi harcamaların faturalı, hangilerinin faturasız olduğunun ve müdüre ne kadar para ödendiğinin bu belgede gösterildiğini söyledi.
     
     AKP’Lİ BÜYÜKKAYA : 10 BİN POLİS AÇIĞI VAR
      AKP İstanbul Milletvekili Alaattin Büyükkaya da İstanbul’da yaklaşık 10 bin polis açığı olduğunun altını çizerek, alınan önlemlerle kapkaçta ciddi düşüş yaşandığını söyledi. Devletin, terör örgütüyle mücadelede herşeyi yaptığını vurgulayan Büyükkaya, teröristlere karşı düzenli orduyla mücadele edilemeyeceğini söyledi. Büyükkaya, bunun için özel timin sayısının artırılması gerektiğini belirterek, ''Nasıl silah çekiyorlarsa aynı şekilde karşılığın verilmesi lazım'' dedi. Büyükkaya, yeşil pasaportun, daire başkanı ve üzerindeki kamu görevlilerine verilmesini istedi. Büyükkaya, ''Her türlü konuda karar veren bu seçilmişlerden, bu hakkın esirgenmemesi gerekir. Ancak, bu pasaportun elinden alınması gerektirecek durum varsa, alınmalıdır'' diye konuştu.
     
     DTP’Lİ KAPLAN : POLİS OKULLARI GÜNEYDOĞU’DAN AZ ÖĞRENCİ ALIYOR
      DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise konuşmasında vatanın sadece toprak demek olmadığını belirterek, ''Üç tarafı denizlerle çevrili bu ülkenin karasularındaki her karış, vatan toprağıdır'' dedi. Kaplan, Sahil Güvenlik Komutanlığına az ilgi gösterildiğini iddia etti. Çete ve organize suçların arttığını dile getiren Kaplan, jandarmanın ve emniyetin bu konudaki başarılı çalışmalarının ödüllendirilmesi, mücadele edenlerin yalnız bırakılmaması gerektiğini vurguladı.
      Türkiye’de 2,5 milyon kişinin fişlendiğini, 1969’da Stockholm’da 1 Mayısa katılan bir kişinin, Türkiye’ye girişinin yasaklandığını anlatan Kaplan, bu konuda güncelleme yapılmasını istedi. Kaplan, ''Bu ülkede bütünleşmemiz için, ortaklaşmamız lazım. Askeri ve polis okullarına Doğu ve Güneydoğu illerinden niye az öğrenci alınıyor? 21. yüzyıl Türkiye’sinde, ’Kürttür’ diye harp okullarına öğrenci almazsanız kaynaştıramazsınız, ortak olamazsınız'' diye konuştu.

(ANKA)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CHP'DE ŞOK İSTİFALAR

GENÇ KORUCULAR OPERASYONDA, YAŞLILAR NÖBETTE

2008'DEN İTİBAREN PASAPORTLAR DEĞİŞECEK
»  ALMANLARDAN HAİNLERE YARDIM BELGELENDİ
»  YÜKSEKOVA'YA ABD ÜSS MÜ KURUYOR?
»  KÜRT VEKİLLER OPERASYONA BAŞLIYOR
»  PKK'LI HAKKARİ BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ
»  'DEP'E DOKUNANLAR, DOKUNULMAZLIK İÇİN NE DEDİ?
»  DTP, TBMM'DE GENEL AF İSTEDİ
»  35 BİN TAKSİ ŞOFÖRÜ'NE SINAV ŞARTI
»  "ASKERLİĞİNİ YAPMAYAN BAKAN VAR MI?"
»  SİNİRLENEN KOCA DEHŞET SAÇTI
»  EVDE KAMUSAL ALAN YOK
»  PKK'YA TALİMAT GÖNDEREN ÖCALAN'A HÜCRE CEZASI
»  DEMİRKAZIK, ÖCALAN'IN AVUKATI İLE AŞK YAŞIYOR
»  "FETULLAH GÜLEN HOCA ÇOK HASTA"
»  İLK HIZLI TRENİMİZ RAYLARDA
»  ŞEYTANA PABUCUNU TERS GİYDİREN UNAKITANLAR
»  GÜRCÜ LİDER BÜYÜK SIRRI TV'DE HALKA AÇIKLADI
»  AKP'Yİ KARIŞTIRAN SKANDAL
»  EVDE ERKEN KANSER TEŞHİSİ YAPAN CİHAZ GELİŞTİRİLİYOR
»  12 ŞEHİDİN KANINDA BARZANİ PARMAĞI VAR
»  ''TERÖRİST BAŞI İKİ KEZ DIŞARIYA TALİMAT VERDİ''
»  PENTAGON:''SINIR ÖTESİ OPERASYON OLMADI''
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.