Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YÜCE MAHKEME İŞKENCEYİ TESCİLLEDİ..!
YÜCE MAHKEME İŞKENCEYİ TESCİLLEDİ..!
 
Bayındırlık eski Bakanı Koray Aydın’ın beraat ettiği davanın gerekçeli kararını açıklayan Anayasa Mahkemesi, müsteşar yardımcısı Sedat Aban ile danışman Sadrettin Dinçer’e ifadeleri alınırken işkence yapıldığı sonucuna vardı.
 
4.1.2008 - 09:25
 Mahkeme "İşkenceyle alınan ifade kabul edilemez" dedi.

ANAYASA
Mahkemesi, Bayındırlık eski Bakanı Koray Aydın’ın beraatiyle ilgili gerekçeli kararında, Aydın döneminin Müsteşar Yardımcısı Sedat Aban ile danışmanı Sadrettin Dinçer’e "işkence" yapıldığı sonucuna vardı. Böylece Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesi’nin "yok" dediği işkenceyi, Yüce Divan kayda geçirmiş oldu. Kararda, "işkence" ve "yorma" gibi yasak sorgu yöntemleriyle alınan ifadelerin hükme esas alınamayacağı, delil kabul edilemeyeceği vurgulandı. Mahkemeler için bağlayıcı bir "örnek" karar niteliği de taşıyan kararın ardından, davanın sanığı Aydın ile işkence mağduru eski bürokratları, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) gitmeye hazırlanıyor.

İFADELER GEÇERSİZ "Vurgun Operasyonu" sırasında, Aban ve Dinçer’in emniyet ifadelerinde, Aydın’ın talimatıyla bazı firmalara usulsüz ihale verildiği iddiası yer alıyordu. Ancak Aban ve Dinçer mahkemede, ifadelerinin işkence ve baskı altında alındığını öne sürerek kabul etmemişlerdi. Aban ve Dinçer’in, emniyet görevlileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptıkları suç duyurusuna takipsizlik kararı verildi. Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesi de itirazı reddetti. Yüce Divan ise Koray Aydın’la ilgili gerekçeli kararında özetle şu ifadelere yer verdi: "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2001/76587 Hz.-2001/29523 karar sayılı ’takipsizlik’ dosyasının incelenmesinde, müşteki Sadrettin Dinçer’in işkence iddiası ile ilgili olarak Adli Tıp Kurumu Ankara Şube Müdürlüğü’nden alınma beş raporun bulunduğu görülmüştür. Sedat Aban’ın, poliste 1.9.2001 tarihinde saat 08.30’da başlayan ifade alma işleminin ise hiç ara vermeksizin saat 14.45’e kadar toplam altı saat onbeş dakika sürdüğü anlaşılmıştır. M. Sedat Aban ve Sadrettin Dinçer’in hazırlık soruşturması aşamasında sanık olarak verdikleri, ancak sonradan baskıya dayalı olarak ve yasak yöntemlerle alındığını ileri sürerek kabul etmedikleri ve aksi de kanıtlanamayan ifadelerinin hükme esas alınamayacağı açıktır."

SAVCILARA ÇAĞRI Sadrettin Dinçer inanılmaz işkenceler gördüğünü söyleyerek, "İnsanın tutunacak bir dalı olmuyor ki. Ne yapacaksın, ne tarafa gitsen her yer duvar oluyor. Hakkımda devam eden davalar var, onlar sonuçlanınca AİHM’ye başvuracağım" dedi. Aydın’ın avukatı Bülent Acar da Hürriyet’e, "Hukuka aykırı bir adli işlem olduğunu Yüce Divan kararında tespit etti. Suçu takip, savcılara düşer" dedi ve savcıları göreve çağırdı.

Peşini bırakmayacağız

KORAY Aydın, Hürriyet’e yaptığı açıklamada aleyhinde ifade vermeleri ve mahkûm edilmesi için Aban ve Dinçer’e akıl almaz işkence yapıldığını, siyasi komplo kurulduğunu savundu ve şunları söyledi: "Danışmanım Sadrettin’in işkence gördüğüne dair 6 ayrı yerden alınmış raporu, tanık ifadeleri var. Ama ne yazık ki, Kırıkkale Mahkemesi, ’işkenceyi yapanlar bulunamadı’ diye karar verdi. Tam bir hukuk skandalı. İşkenceyi şuurlu şekilde koruyan bir sistem ve güçler var. Danışmanım Sadrettin 6 günde 17 kilo verdi. İşkence altında, Aban ve Dinçer’e, ’Bakan’ın adını geçir’ diye zorluyorlar ve geçirtiyorlar. Anayasa Mahkemesi’nin gerekçesine de geçen işkenceyi yapanların peşini bırakmayacağız. Hukuki olarak ne gerekiyorsa yapacağız."


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İRANLI YILBAŞI TACİZCİSİ SINIRDIŞI EDİLDİ

VAN'DA SALDIRI SON ANDA POLİS TARAFINDAN ÖNLENDİ

ASELSAN MÜHENDİSLERİ NEDEN ÖLDÜ?
»  GÜL: 'ABD'NİN DESTEĞİ OLMASADA OPERASYON YAPILACAKTI'
»  VATAN KURTARAN ALTIN PARSELLER
»  GÜL CANLI YAYINDA TERÖRÜ LANETLEDİ
»  BÜYÜKANIT, DİYARBAKIR'A GİDİYOR
»  İŞTE PATLAMADA YARALANANLARIN TAM LİSTESİ
»  SİGARA YASAĞI UYGULANABİLİR Mİ?
»  O.S.'IN YAŞLARINDA SAPMA AMERİKAN SKALASINDAN
»  GABAR HER GÜN BÖYLE TÜTÜYOR
»  BURSA VALİ'SİNE GÖRE KİMSE DEVLETTEN HESAP SORAMAZ
»  'AYDINLATILSIN'DEDİ
»  MECLİS'TE HER YERE KAMERA YERLEŞTİRİLECEK
»  DİYARBAKIR'DA ÖLENLERİN SAYISI 5'E YÜKSELDİ
»  SİGARA'YA YASAK TAMAM, AMA 18 AY SONRA!
»  "BU OLAYLAR BİZİM KARARLILIĞIMIZI ASLA GERİLETMEYECEK"
»  PATLAMA'DA 4 KİŞİ ÖLDÜ, 70'E YAKIN YARALI VAR
»  BAYKAL: "PATLAMA ÜZÜNTÜ VERİCİ"
»  DÜNYA BASINI PATLAMAYI FLASH HABER OLARAK DUYURDU
»  BBC: “DİYARBAKIR’DAKİ PATLAMANIN HEDEFİ ASKERİ ARAÇ
»  DİYARBAKIR'DAKİ PATLAMADAN İLK GÖRÜNTÜLER
»  DİYARBAKIR'DA PATLAMA,
»  SİGARAYI BIRAKTIRMA İLACI MİLLETVEKİLİNİN KABUSU OLDU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.