Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1781
EURO
38,2670
IMKB
9.679,000
ALTIN
2.906,830
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YARSAV BAŞKA'NINDAN SUÇLAMALARA CEVAP
YARSAV BAŞKA NINDAN SUÇLAMALARA CEVAP
 
YARSAV Başkanı: Yeni muayeneden kaçmam. Askeri hastanedeki rapor, basına nasıl sızdı
 
22.8.2008 - 20:30
Sahte ‘çürük’ raporuyla askerlik yapmadığı iddiasıyla Adalet Bakanlığı tarafından hakkında inceleme başlatılan YARSAV Başkanı Eminağaoğlu, “Hukukun üstünlüğüne inanıyorum. Hukukun üstünlüğünün dışında bir şey tanımıyorum. Yeniden sağlık muayenesinden de kaçmıyorum” dedi.
Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu bir basın toplantısı düzenleyerek hakkında ortaya atılan iddiaları yanıtladı. Eminağaoğlu, sözkonusu iddiaların ‘iftira’ olduğunu ve bu yayınların esas amacının YARSAV’ı yıpratmayı amaçladığını savundu.

-“EŞİM, GENELKURMAY DA ÇALIŞIYOR DİYE EVLENMEYECEK MİYDİM?”
YARSAV Başkanı Eminağaoğlu, YARSAV’ın kuruluş aşamasından bu yana maruz kaldığı hukuk dışı uygulamalara dikkat çekerek, “Bir iktidar partisi hakkında açılan kapatma davasıyla bile YARSAV ilişkilendirilmek istendi. Bu konuda yapılan yayınlar nedeniyle ‘İftira’ suçundan dolayı dava açıldı. Hakkında gizlilik kararı bulunan bir soruşturmaya ilişkin olarak benim bir takım orgenerallerden brifing aldığım iddia edildi. Yetmedi, eşimin Genelkurmay Başkanlığı’nda çalıştığının ortaya çıktığı yönünde haberler yapıldı. Ben, eşimle 1991 yılında evlendim. Eşim, 1990 yılında Genelkurmay Adli Müşavirliği’nde göreve başladı. Eşim Genelkurmay'da çalışıyor diye evlenmeyecek miydim? 20 yıl önce çalışmaya başlayan eşimin Genelkurmay'da yeni çalışmaya başlamış gibi gösterilmesini de anlayamıyorum” diye konuştu.

-“AMCAM YOK, AMCAMIN KARAKOL BASTIĞI HABERLERİ YAPILIYOR”
YARSAV'ı yıpratmaya yönelik kamuoyunda çıkan haberlere dikkat çeken Eminağaoğlu, bir gazetede ‘YARSAV’ın komünist amcaoğlu karakol bastı” şeklinde bir haberin yer aldığını belirterek, “Benim amcam yok. Amcamın oğlu nasıl olsun? Kaldı ki olabilirdi. Karakol da basabilirdi. Bir hukuk devletinde herkes kendi eyleminden sorumludur” dedi.

-“HAYATIMDA KARA KUVVETLERİ KARARGAHINA GİTMEDİM”-
Bir başka yayın organında, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ile Kara Kuvvetleri karargah binasında gizlice buluştuğu yönünde haberler yapıldığını da hatırlatan Eminağaoğlu, “Hayatımda Kara Kuvvetleri Karargahına gitmedim. Varsa böyle bir belge göstersinler. Neden YARSAV belli bir yerlere sürüklenmek isteniyor” diye sordu. YARSAV’a yönelen saldırıların kendisinin özel hayatına müdahale boyutuna ulaştığını belirten Eminağaoğlu, sahte çürük raporu alarak askerliğe gitmekten kurtulduğu şeklindeki haberleri de sert bir dille yalanladı.

-“BENİMLE İLGİLİ RAPORU BASIN YOLUYLA ÖĞRENİYORUM”-
Eminağaoğlu, şunları söyledi:
“20 yıldan önce çıkan bir raporun aslını ben basından ediniyorum. Milli Savunma Bakanlığı’na soruyorum. Sadece Etimesgut Askeri Hastanesi’nde bulunması gereken bir raporun orijinal hali nasıl sızdırılabiliyor. Benim sağlık sorunlarım sadece beni ilgilendirir. Benim sağlık sorunlarım, benim hayatımın en özel ve gizli alanıdır. Benim sağlık durumumla ilgili hiçbir rapor, benim iznim olmadan hiçbir basın organında yer alamaz. Yer alıyorsa, bu benim özel hayatıma yapılan bir saldırıdır. Bu saldırıyı yapanlardan hukuk yoluyla hakkımı arayacağım. Gerçek dışı haberlerle ilgili hukuk mücadelemi yapacağım. Milli savunma Bakanlığı bu durumu izah etmeli. Milli savunma Bakanlığı aleyhine hukuki haklarımı kullanacağım. Her şey bu kadar basit değil. Türkiye'de insan hayatı bu kadar ucuz değil. Beni asker kaçağı gibi kamuoyuna sunanlardan hukuk yoluyla hesabını soracağım. Ben asker kaçağı değilim. Ben, sağlık sorunları nedeniyle askerlik yapamayan bir insanım. Yapmayan değil."
Kendisi ile ilgili hazırlanan sağlık raporunu daha önce görme şansı olmadığını vurgulayan Eminağaoğlu, raporları basın yoluyla gördüğünü kaydetti. 1984 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne kaydolduğu yıl karın zarı yırtılması ameliyatı geçirdiğini ve 4 yıl boyunca okuluna devam ettiğini ve dönem dönem hastanede tedavi olduğunu belirten Eminağaoğlu, “Gazetede yazıldığı gibi 4 yıl hastanede yatsaydım okuldan 4 yılda mezun olamazdım. Öyle olsaydı sınav kağıtlarım incelenebilirdi. Raporda hata yapılmış. 4 yıl yatmışım gibi gösterilmiş. 4 yıl hastanede yatsaydım mezun olamazdım” dedi.
Hakimlik sınavlarına girerken askerliğe elverişli olmadığına dair kendisine verilen yazıyı Adalet Bakanlığı’na sunduğunu kaydeden Eminağaoğlu şöyle devam etti:
“Raporlarımın hepsi açık. Herkes araştırabilir. Hakkımdaki tüm asılsız iddialara ilişkin hukuki yollara başvuracağım. Sahte çürük raporu aldığı yönündeki bir ithamla, bir saldırıyla karşı karşıyayım. Beni susturabilirsiniz ama YARSAV’ı kimse susturamaz” diye konuştu.
ANKA


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


RUSYA'NIN BOĞAZ TEPKİSİ: GİRİŞİM KAYGI VERİCİ

CHP'DEN BOĞAZ TEPKİSİ

GEÇİLMEZ ÇANAKKALE'Yİ GEÇTİLER
»  AKP'DEN VİCDANLI LAİK TANIMI
»  GÜL, YARGILANABİLİR..!
»  ERDOĞAN, ÇEVRECİ'NİN DANİSKASIYMIŞ
»  ONLAR HOCAYI O DA "İŞBİRLİKÇİLER" DEDİKLERİNİ AFFETİ
»  AHMEDİNEJAD'IN AKILLARI KARIŞTIRAN KONUŞMASI
»  'CHP SOL PARTİ DEĞİL, ÇÜNKÜ ATATÜRK SOLCU DEĞİLDİ'
»  ERBAKAN, AF İÇİN NE DEDİ?
»  GÜL'ÜN DÜNÜRÜ SARIMERMER VEFAT ETTİ
»  SAPIKLARA KARŞI MECLİS'TE İŞBİRLİĞİ
»  DİŞLİ'YE AKP'LİLERDE DİŞ GICIRDATMAYA BAŞLADI
»  MADRİD'DEKİ UÇAK KAZASINDA SKANDAL İDDİASI
»  TUNCAY GÜNEY, VELİ KÜÇÜK'ÜN GÖZÜ, KULAĞIYMIŞ!
»  TOLON VE ERUYGUR'A ZİYARET YASAKLANDI
»  OBAMA'NIN KARDEŞİ SEFİLLERİ OYNUYOR
»  POLİS SORGUDA ORHUN ANITLARINI ŞİFRE SANDI.!
»  UÇAN ARABA HAYALİ GERÇEK OLUYOR
»  ERBAKAN'A AF TEBLİGATI JET HIZIYLA YAPILDI
»  PKK'LI DTP'LİLERİN APO'NUN "SAÇI KILI" YÜRÜŞÜ
»  ABD GEMİLERİ YA RUSYA'YI VURURSA..!
»  70 BİN EURO'LUK BMW'YE BİNİYOR SOSYAL YARDIM ALIYOR
»  BOMBALI ARACI PATLATMADAN 5 DAKİKA ÖNCE KAYITLARI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.