Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,5161
EURO
38,0242
IMKB
9.659,000
ALTIN
3.346,420
 
Hava Durumu ANKARA
1 / 9 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
YELLEN DÜŞÜK FAİZ DEDİ, DOLAR DÜŞTÜ
YELLEN DÜŞÜK FAİZ DEDİ, DOLAR DÜŞTÜ
 
Seçim sonrası düşüşe geçen dolara bir darbe de Janet Yellen'den geldi. Amerikan Merkez Bankası başkanı Janet Yellen ABD ekonomisinde toparlanma için bir süre daha düşük faiz döneminin devam edeceğini belirtti. Bu açıklamanın ardından dolar 2.14 TL'nin de altına düşerek 2014'ün en düşük seviyesine ulaştı. Borsa ise güne hafif yükselişle başlayarak 69 bin 750 puana ulaştı.
 
1.4.2014 - 09:53

Piyasalarda seçim sonrası devam eden olumlu tabloya bir katkı da yurtdışından geldi Amerikan Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen ABD ekonomisinin toparlanması için düşük faiz politikasına uzun süre daha devam edileceğini belirtti. Bu açıklama üzerine seçim sonuçları ile birlikte düşen dolarda düşüş hızlandı. 2.1354 TL'yi gören dolar 2014'ün en düşük seviyesini gördü.

Dolar şu dakikalarda ise 2.1436 TL'den işlem görüyor. Borsada açılış ise yatay oldu. Endeks yüzde 0,02 artışla 69 bin 750 puandan güne başladı.

"İYİMSERLİK SÜRER"
Geçmiş seçimlerde borsanın yükselişle tepki verdiğini hatırlatan XTB Menkul Değerler Strateji Müdürü Halil Reçber  yaklaşan yeni seçim atmosferine rağmen özellikle endekste eski yüksek seviyelerin gündeme geleceğini belirtti. Türkiye için kötümser senaryonun geride kaldığını vurgulayan Reçber “Borsada kısa vadede 73 bin-75 bin aralığı, yaz ortasında 80 bin seviyesi gündeme gelebilir. Erken genel seçim ihtimalinde kötümser bir tablo ortaya çıkacağını sanmıyorum. yaşanacak her türlü senaryo bu zamana kadar ki süreçlerden daha farklı bir sürpriz getirmeyecek” diye konuştu
"DÜŞÜK FAİZ DEVAM EDECEK"
ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen, ekonomik büyümenin henüz arzu edilen düzeyde olmadığını belirterek, iş gücü piyasası kalıcı bir şekilde açılıncaya kadar düşük faiz politikasına devam edeceklerini söyledi.

Fed Başkanı Yellen, Chicago'daki 2014 Ulusal Yatırım Konferansı'nda yaptığı konuşmada, iş gücü piyasasındaki gelişmeler, resesyon sonrası ekonomideki toparlanma süreci ve Fed politikaları konusundaki görüşlerini paylaştı.

Ekonominin "büyük resesyon" sonrası karşılaştığı sıkıntıları yavaş ama sürekli bir şekilde aşmakta olduğunu kaydeden Yellen, 2009 yılı Ekim ayında işsizliğin yüzde 10'a çıkmasının ardından 7,5 milyon yeni istihdam yaratılarak bu oranın yüzde 6,7'ye düştüğünü vurguladı.

Son 41 ay süresince aralıksız istihdam artışı kaydedilmesine karşın gerek yüzde 6,7'lik işsizlik oranının daha önceki 2001 resesyonunda gözlemlenen en yüksek işsizlik oranının dahi üzerinde bir değere işaret etmesi ve gerekse gelişmenin yavaş olması yüzünden ekonomideki toparlanma pek çok kesim tarafından hala "durgunluğun devam ettiği" şeklinde bir algıya yol açtığını bildirdi.

Yellen, pek çok açıdan iş gücü piyasasının geçmişe göre daha katı olduğunun altını çizerek, 6 aydan daha uzun süre iş arayan kişilerin oluşturduğu uzun dönemli işsizliğin rekor düzeyde olduğunu ve araştırmaların bu gruptaki kişilerin daha zor iş bulduğunu gösterdiğini kaydetti.

Bu gelişmeler ışığında Fed'in iki görevi olan fiyat istikrarı ve maksimum istihdam hedeflerinin henüz gerisinde olduklarını ifade eden Yellen, enflasyonun uzun dönemli hedef yüzde 2'nin altında seyrettiğini, bu yüzden geçmişte kimi zaman yaşadıkları enflasyon-istihdam ikileminin bugün geçerli olmadığını dile getirdi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÇÖPLERDEN OY FIŞKIRMAYA BAŞLADI!

CEMAATİN OYLARI HANGİ PARTİYE GİTTİ?

9 MİLLETVEKİLİ İSTİFA EDECEK!
»  ABD'DEN ERDOĞAN'A FETULLAH GÜLEN YANITI
»  MANSUR YAVAŞ'TAN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMA
»  YSK ÖNÜNDE CHP PROTESTOSU!
»  HÜSEYİN GÜLERCE CEMAATİ BOMBALADI!
»  BUNUN ADI SKANDAL!
»  SIRRI SAKIK 10 OY FARKLA SEÇİMİ KAZANDI
»  ÜNLÜ ADAYLAR YÜZDE 1'İ BİLE BULAMADILAR!
»  TWİTTER YASAĞINDA FLAŞ GELİŞME!
»  'SENİN TEHDİDİN SANA SÖKER, BİZE SÖKMEZ”
»  ''MEMLEKETİMİZDE HERKES KOMÜNİSTTİ ZATEN''
»  'HEM MALI GÖTÜRÜYOR, HEM MAĞDURUM DİYOR'
»  CHP'DEN ANKARA SONUÇLARINA İTİRAZ!
»  HATAY, BURUN FARKIYLA CHP DEDİ
»  ''BDP BÜYÜK BİR BAŞARI ELDE ETMİŞTİR''
»  BAHÇELİ, SEÇİM SONUÇLARI İÇİN NE DEDİ?
»  3 BAKANDAN SADECE BİRİ KAZANDI!
»  SARIGÜL'DEN İLK AÇIKLAMA!
»  EĞER GENEL SEÇİM OLSAYDI?
»  SEÇİMİN MAĞLUBU FETULLAH GÜLEN!
»  AKP'NİN 1 OY İLE KAZANDIĞI İL!
»  CHP, İSTANBUL'DA İLÇELERDE DE KAYTBETTİ!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.