KURUL GÜNDEMİ-
Genel Kurul’da 19 Kasım Salı günü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker milletvekillerinin sözlü sorularını yanıtlayacak. Kamu İhale Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri tamamlanacak.
Teklif, sadece seçim dönemi bitmeden önce seçimlerin yenilenmesine veya ara seçime ya da Anayasa değişikliklerinin halkoyuna sunulmasına karar verilen hallerde değil; süresinde yapılan milletvekili genel seçimleri, mahalli idareler genel seçimleri ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de kullanılan seçim malzemeleri, filigranlı oy pusulası kağıdı ve filigranlı oy zarfı kağıdı alımı ile oy pusulası basımı, oy zarfı yapımı hizmetleri ile bu seçimlere yönelik her türlü seçim malzemelerinin alımı ile yurt dışı seçim harcamaları ve oy pusulası basım hizmetlerinin doğrudan temin yoluyla alınabilmesini öngörüyor.
Genel Kurul’da bu hafta Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile daha önce son anda görüşmeleri ertelenen Tam Gün Yasası olarak adlandırılan “Torba Tasarı” görüşülecek. Tam Gün Yasası’nda mühendis ve hukuk kökenli öğretim üyelerinin tam gün kapsamından çıkarılması formülüyle krize çözüm bulundu.
-MECLİS’TE “TAM GÜN” MESASİ-
Tam Gün Yasasına göre memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamayacak. Gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf üniversitelerinde çalışamayacak.
Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ve yöneticilik görevi bulunmayan tabipler ile aile hekimleri, kurum ve kuruluşlarındaki çalışma saatleri dışında aylık otuz saati geçmemek üzere işyeri hekimliği yapabilecek.
-HEKİME ŞİDDET UYGULAYAN TUTUKLANACAK-
Sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele karşı
görevleri sırasında veya görevleri dolayısıyla işlenen kasten yaralama suçu
tutuklama nedeni var sayılan suçlardan sayılacak.
Ruhsatsız olarak sağlık hizmeti sunan veya yetkisiz kişilerce sağlık hizmeti verdirenler, bir yıldan üç yıla kadar hapis ve yirmi bin güne kadar adli
para cezası ile cezalandırılacak.
-SÜNNETÇİLER TARİH OLUYOR-
Sünnetçilik etme yetkisi bulunanlar 31 Aralık 2013 tarihine kadar sünnetçilik etmeye devam edebilecek.
Yetkili merciden izin almaksızın veya verilen izne aykırı olarak sağlık beyanı ile ürün tanıtım ve satışını yapanlar hakkında yirmi bin Türk Lirasından üç yüz bin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilecek.
-BÜTÇE MARATONU-
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bu hafta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,
Avrupa Birliği Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı bütçeleri görüşülecek. 22 Kasım Cuma günü
Maliye Bakanlığı, Gelir Bütçesi Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarılarının maddelerinin görüşmesiyle 2014 Yılı bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki maratonu tamamlanacak. 2014 Yılı Bütçesi Aralık ayında da Genel Kurul’da görüşülecek.
-YENİ ANAYASANIN KADERİ BELLİ OLUYOR-
Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu 18 Kasım Pazartesi günü saat 14.00’te Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in başkanlığında toplanacak. Toplantıdan çıkacak karara göre komisyon çalışmalarına ya “devam” diyecek ya da “tamam” diyecek. Toplantıda alınacak karar ile komisyonun bundan sonraki yol haritası çıkarılacak.
Edinilen bilgiye göre CHP’nin tutuklu milletvekillerinin durumuna ilişkin Ak Parti ile bir temas gerçekleştirmesi bekleniyor. (ANKA)