Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2541
EURO
37,8075
IMKB
8.921,000
ALTIN
2.930,490
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ZANA'NIN GİZLİ ZİYARETİ
ZANA NIN GİZLİ ZİYARETİ
 
Faruk Bildirici’nin Zana’nın yaşam öyküsünü anlattığı kitapta, 33 erin öldürülmesinin ardından Leyla Zana’nın Abdullah Öcalan’la Şam’da gizlice görüştüğü anlatılıyor
 
11.3.2008 - 08:24

Leyla Zana’nın siyasi bir figür olarak belirdiği ilk yıllardan bu yana yasadışı PKK örgütünün lideri Abdullah Öcalan’la sürekli temas ve bilgi alışverişi içinde olduğu ortaya çıktı. Kurdukları partilerden, yaptıkları eylem ve görüşmelere kadar her adımları hakkında Öcalan’a danışan ya da bilgi veren Zana, PKK’nın ilan ettiği ateşkese rağmen 1993 yılında 33 silahsız askeri katletmesinin ardından Şam’da Öcalan ile gizli bir görüşme yapmış. Bu görüşmeden Türk istihbaratının haberi olmamış.

Bilinmeyenler
Faruk Bildirici’nin yeni yayımlanan ve Zana’nın hayat hikâyesini anlattığı “Yemin Gecesi” adlı kitapta, tüm bunlara rağmen, Öcalan’ın Zana’yı kendi liderliğine bir tehdit olarak gördüğü ve “Onu lider yapmak istiyorlar” diyerek, “Ön plana çıkmasına engel olmak istediği” anlatılıyor. Hâlâ süren bu “gerilimli” ilişkiye rağmen Zana’nın DTP’nin içinde bulunduğumuz son dönemine damgasını vurduğunun ifade edildiği kitapta daha önce kurulan partiler hakkında da bugüne kadar bilinmeyen bazı ayrıntılar var.
Zana ve milletvekili arkadaşlarının SHP’den ayrılıp, daha önce kurulmuş olan, ancak mali sıkıntıları bulunan HEP’e geçmelerinin ardından Avrupa’da çeşitli organizasyonlarda topladıkları 278 bin marka PKK’nın el koyduğu ve bunun sadece 150 bin markını parti yöneticilerine iade ettiği ve kimsenin itiraz edemediği vurgulanıyor.

Tazminat parası
Yine kitapta anlatıldığı göre; 1994 yılıyla birlikte DTH (Demokratik Toplumcu Hareket) kurulurken, AİHM’nin DEP’in kapatılması davasında verilen 210 bin euro tazminat parasına ihtiyaç duyuldu. Zana, partinin genel başkanlarından Hatip Dicle’ye “Çıkar o parayı bari DTH’nin masraflarını oradan karşılayalım hiç olmazsa yol harçlıkları çıksın” dedi. Dicle’nin  “Ben zaten bir miktarını arkadaşlarla harcamışım” cevabını verdiği, küçük bir miktarın iadesi üzerine, partinin masraflarının büyük oranda herkesin kendi cebinden karşılandığı da hikâye ediliyor.
Zana’nın eşi Mehdi Zana’nın ise halen kardeşi Bahattin Zana ile Kuzey Irak’ta 16.5 milyon dolarlık Erbik-Dohuk Bardarash yolu ihalesini aldıkları da kitapta verilen bilgiler arasında. Zana’nın cezaevinde kaldığı “Z” koğuşuna gelen çayocağı görevlisinin, yeni getirilen Korkut Eken’e Cezaevi Müdürü’nün ikram etmek için kendisinden kahve istediği de kitapta göze çarpan satırlardan.

 

Mitterrand:  Bizim evde bile Kürt sorunu var!

  Kitaptaki çok sayıdaki ilginç olaydan biri de Fransa Devlet Başkanı olarak verdiği yemekte Mitterrand çifti ile Özal çifti arasında geçiyor. İkisi de bugün hayatta olmayan iki liderden Mitterrand,”Kürt sorunu’ konusunun açılması üzerine, Semra Özal’ın atılarak “Türkiye’de Kürt sorunu yok” dediğini anlatıyor. Bunun üzerine Fransa Devlet Başkanı, eşi Danielle Mitterrand’ın Kürt Enstitüsü Başkanı Kendal Nezan ile yakınlığını ima ederek şöyle diyor:
“Bizim evde bile her gece Kürt sorunu var, Türkiye’de nasıl olmaz?”
Daniella Mitterrand’ın, Kürtlere ve Zana’ya olan ilgisinde bu tür bir bağlantının da etkili olduğu o zaman devlet başkanı olan eşinin bizzat ağzından veriliyor



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"EVET, ÖZKÖK'Ü İSTEMEDİM"

KANDİL'DE GİZLİ ABD ÜSSÜ BULUNDU İDDİASI!

GAZETECİLİK YALAKALIK OLDU "DON" HABERDEN ÇIKARTILDI
»  BAVULLA GİDEN 2 TRİLYON'UN AKİBETİ NE OLDU?
»  DTP'Lİ TUNCEL'DEN TEHDİT GİBİ SÖZLER
»  BAKANI ÇELİK’TEN TÜRK-İŞ’E “YENİ YAKLAŞIM” ÖNERİSİ
»  DTP'LİLERİN DOKUNULMAZLIK KAYGISI
»  BÜYÜKANIT, SABAH KIZDI AKŞAM"MUTSUZ'UM"DEDİ
»  ATATÜRK KÖŞESİNİ Mİ! TÜRK DEVLETİNİ Mİ TASFİYE EDİYORLAR?
»  OPERASYONUN PERDE ARKASINI ERHAN GÖKSEL ANLATTI
»  ABD KRUVAZÖRÜ "USS SAN JACİNTO"İSTANBUL'DA
»  BÜYÜKANIT BEKLENEN AÇIKLAMASINI YAPTI!
»  TÜRBANLILAR NEDEN ZEVKSİZ..!
»  "KEÇİNİN KUYRUĞUNA BAKARAK HAVA TAHMİNİ YAPMAYIN"
»  YARGITAY, BERAAT'İ BOZDU, SİRMEN YENİDEN YARGILANACAK
»  BÜYÜKANIT'A BİR TEPKİ DE MHP'DEN
»  MEHMETÇİĞE SÜPER ARAÇLAR GELİYOR
»  CHENEY, GİZEMLİ GÖRÜŞME İÇİN 16 MART'TA TÜRKİYE'DE
»  GÜNEŞ GAZİSİ O AN'I ANLATTI
»  ÖSS'DE TÜRBANIN KADERİ 13 MART'TA BELLİ OLACAK
»  CHP'DEN BÜYÜKANIT'A JET YANIT
»  BÜYÜKANIT-BAYKAL TARTIŞMASINDA İKİNCİ RAUNT
»  "ABD'DEN İZİN DEĞİL, DESTEK ALDIK"
»  "TSK'YI HEDEF ALAN KARŞISINDA BENİ BULUR"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.