Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2595
EURO
37,6381
IMKB
9.045,000
ALTIN
2.887,250
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ÇARŞAF,SARIK,TAKKE VE CÜBBEDE İSTEDİLER!
ÇARŞAF,SARIK,TAKKE VE CÜBBEDE İSTEDİLER!
 
AKP ve MHP arasında varılan Türban anlaşması, Türban'a özgürlük için Fatih'te her Cuma eylem yapan Özgür-Der'i memnun etmedi.
 
30.1.2008 - 13:05

Türban eylemcileri memnun değil... 
            İslami dernek olarak bilinen ve Türban yasağına karşı eylemleriyle tanınan Özgür-Der adına açıklamayı Gelen Başkan Hülya Şekerci yaptı. Şekerci yazılı açıklamasında, " öncelikle iki partinin ortak düzenlemesi başörtüsü yasağını sadece üniversite bazlı ele almakta. Oysa nitelikli bir çözüm ancak eğitim ve çalışma hayatını tümüyle ele almakla mümkün olabilirdi" diyerek Türban'ın İş hayatın da serbest olması gerektiği görüşü savunuldu.
     
      SORUN ÇÖZÜLMEZ
      Şekerci'nin derneğin internet sitesinde de yayınlanan açıklamasında, başörtüsü yasağını kaldırmak üzere AK Parti ve MHP'nin ortak teklifiyle Meclis gündemine bugün sunulan düzenleme Meclisin bu köklü sorunda inisiyatif almış olması açısından önemli olmakla birlikte kendi içinde zaaflar barındıran ve yetersiz bir girişimdir. Daha önemlisi sorunu çözme vaadlerine rağmen bu düzenlemeyle sorunun ortadan kalkması zor görünmektedir." denildi.
     
      SADECE ÜNİVERSİTE OLMAZ
      Başörtü serbestiyetinin taslağa son anda eklenen "sadece yükseköğretim" ifadesiyle sınırlandırıldığını düşünen Şekerci, "sorun gündemde kalmaya devam edecek görünüyor. Öncelikle iki partinin ortak düzenlemesi başörtüsü yasağını sadece üniversite bazlı ele almakta. Oysa nitelikli bir çözüm ancak eğitim ve çalışma hayatını tümüyle ele almakla mümkün olabilirdi." görüşünü ileri sürdü.
     
      MAHKEMELERİ KARAR VERMEDEN ELEŞTİRDİ
      Şekerci aynen şu ifadeleri kullandı: "düzenlemenin üniversitelerde dahi yasağı kaldırmaya yetip yetmeyeceği tartışmalı. Anayasa maddeleri arasına soyut birtakım ifadeler ekleyerek meseleyi halledeceklerini sananlar Türkiye'de açık bir yargı despotizminin cari olduğu gerçeğini görmezden geliyorlar gibi."denildi.
     
      HÜKÜMETİNKİ ASKERİ ÇÖZÜM
      Açıklamada, türbanın nasıl bağlanacağının tanımlanması da eleştirildi. "YÖK yasasında yapılmak istenen değişiklik metninde yer alan "hangi tür başörtüsünün kabul göreceğine ilişkin ifadeler ise tam bir ayıp olduğu iddia edilirken, "Üniversite öğrencilerinin başörtülerini çenelerinin altından mı, üstünden mi kapatacaklarını belirlemek kimsenin haddi olmamalı! Ne yazık ki hükümet, çözüm getirme adına bazı askeri mekanlarda uygulanan örtme tarzı dayatmasının bir benzerini yasallaştırmaktadır" görüşü savunuldu.
     
      ÇARŞAF, ŞALVAR VE SARIĞIN NE MAHSURU VAR
      Şekercinin açıklamasının en can alıcı yeri çarşaf ve sarıkla ilgili sorduğu soruydu. "Neden bu tür bir düzenlemeye ihtiyaç duyulmakta? Çünkü ancak bu şekilde çarşafla, poşuyla, sarıkla, şalvarla üniversiteye girilmesini önleyeceklermiş! Ne mahzuru var?" diye soran Şekerci, açıklamasını "Birilerinin göz zevkini mi bozuyor bu kıyafetler? Doğrusu üniversite düzeyindeki insanların giyim kuşamlarının yasayla düzenlenmesine kalkışılması, daha doğrusu, Meclisin böyle bir şeye mecbur kalması bu ülkenin yargı kurumunun da, akademik çevrelerinin de ne kadar içler acısı bir konumda olduklarını ve despotik zihniyetlerini açığa çıkarmaktadır" diyerek sürdürdü.
     
      DÜZENLEME YETERSİZ
      Özgür-der adına Genel Başkan Hülya Şekerci'nin yazılı açıklamasının sonunda,"Meclis gündeminde ele alınması beklenen düzenlemeyi yetersiz ve sorunu tüm boyutlarıyla çözmekten uzak bir düzenleme olarak görüyor; eğitimin her kademesinde ve özel, kamusal alan ayırmaksızın çalışma hayatının tamamında başörtüsüne yönelik kısıtlamaların, engellemelerin kaldırılması gerektiğinin altını çiziyoruz" diyerek, AKP ve MHP arasındaki uzlaşmayla ortaya çıkan düzenlemeye muhalif olacakları mesajını verdi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


FLAŞ..FLAŞ.. BÜYÜKANIT'TAN İKİ KESKİN UYARI

SUÇ PATLAMASI ÜÇ KATLI RANZA DÖNEMİ BAŞLATTI

GENELKURMAY BAŞKANI BÜYÜKANIT CANLI YAYINDA
»  TRAFİK CEZASINA İTİRAZ EDİLEBİLECEK
»  ANNENİZ HİÇ EVLENMEDİ ÜSTELİKTE YAŞIYOR!
»  TREN KAZASININ ASIL SUÇLUSU HAZİNE
»  GÖZLER BÜYÜKANIT'IN KONUŞMASINDA
»  "ANAYASA'YA TÜRBAN'IN SOKULMAMASI GERİ ADIM"
»  CEMİL ÇİÇEK, ERTUĞRUL ÖZKÖK'E NE SÖZ VERDİ?
»  GENELKURMAY'DAN BOMBA İNCELEMESİ
»  ÇENE ALTI'NIN MUCİDİ MERAL AKŞENER
»  AKP'DE MİLLETVEKİLLERİNE KONUŞMA YASAĞI
»  İŞTE ERGENEKON OPERASYONUNUN PERDE ARKASI!
»  BU HARİTA ATATÜRK'ÜN ÖLMÜDEN HEMEN SONRA YAYINLANDI
»  MALKOÇOĞLU'NUN BABASINA AİT MEZAR BULUNDU..!
»  MAYIN TEMİZLEME İHALESİ YAPILDI
»  "BURASI TÜRKİYE CUMHURİYETİ"
»  MARMARA ÜNİVERSİTESİ'NDEN TÜRBAN BİLDİRİSİ
»  348 İMZALI TÜRBAN DEĞİŞKİLİĞİ TBMM'YE SUNULDU
»  İŞTE BAŞÖRTÜSÜ İÇİN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ GEREKÇESİ
»  GÜLDAL MUMCU, "TÜRBAN ÇAĞDIŞI BİR SİMGE" DEDİ
»  CHP, SOLUĞU MAHKEME'DE ALACAK
»  ÖZBÜDUN NOKTAYI KOYDU
»  MECLİS ÖNÜNDE TERSANE ÖLÜMLERİ EYLEMİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.