Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2571
EURO
37,6540
IMKB
9.045,000
ALTIN
2.886,200
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İSVEÇ ESKİ BÜYÜKELÇİSİ'NDEN ŞOK AÇIKLAMA
İSVEÇ ESKİ BÜYÜKELÇİSİ NDEN ŞOK AÇIKLAMA
 
İsveç'in eski Ankara Büyükelçisi Ann Dismorr,TÜSİD'ın birçok üyesinin, gayrı resmi görüşmelerde, AKP'nin yargı tarafından kapatılmasına destek verdiklerini" açıkladı.
 
3.6.2008 - 00:20
Ann Dismorr,da diğer AB'ciler gibi AKP'nin gideceği endişesiyle Türkiye'ye korku saldı ve  "Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'ni (TÜSİAD)'ı da suçladı.
 Dismorr, TÜSİD'ın birçok üyesinin, gayrı resmi görüşmelerde, AKP'nin yargı tarafından kapatılmasına destek verdiklerini" belirterek, "Bunları anlayamıyorum, çünkü Türkiye'ye doğrudan yabancı sermaye yatırımı akını siyasal istikrar sayesinde oldu" dedi.
2001-2005 yılları arasında Türkiye'de görev yapan Ann Dismorr, "Kodları Çözülmüş Türkiye" adlı kitabını, İsveç'in AB Daimi Temsilcili ği'nde düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı.
Yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AB yolculuğunun uzun ve dinamik bir süreç olduğunu anlatan Dismorr, gelinen noktada AKP'nin, özellikle iktidardaki ilk yıllarında yaşama geçirdiği büyük reformların etkili olduğunu söyledi.
Türkiye'de daha önce onlarca siyasal partinin yargı süreciyle kapatıldığını, fakat AKP aleyhindeki kapatma davasının, büyük halk çoğunluğuna dayanan ve iktidardaki bir partiyi ilk kez hedef alması nedeniyle bunlardan farklı olduğunu vurgulayan İsveçli diplomat, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu davanın (kapatma) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedeflediği yönünde söylentiler var. Erdoğan'ın liderliği tartışılmaz. Son derece karizmatik. Eğer siyasetten men edilirse yerinin doldurulması çok zor. (Erdoğan yasaklanırsa) Ne olacağı konusunda bir strateji göremiyorum. Büyük bir risk alınmış olur."
AKP'nin son genel seçimlerde "beklediğinden fazla oy aldığını" belirten Dismorr, bunda "ordunun siyasete müdahalesi karşısında halkta oluşan dayanışma duygusunun önemli rol oynadığını" savundu.
Dismorr, "Birçok TÜSİAD üyesi, gayrı resmi görüşmelerinde AKP'nin yargı tarafından kapatılmasını destekliyor. Bunları anlayamıyorum, çünkü Türkiye'ye doğrudan yabancı sermaye yatırımı akını siyasal istikrar sayesinde oldu. Batı Avrupalı bakışıyla bunu sindirmek zor" diye konuştu.
Dismorr, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın, geçen hafta Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi'nde bir soruyu yanıtlarken söylediği, "Türkiye'de yalnızca gayrimüslim azınlıkların değil, Mü slüman çoğunluğun da dini özgürlüklerle ilgili sorunlar yaşadığı" biçimindeki ifadesinin tartışma yarattığının hatırlatılması üzerine, "San ırım sayın Babacan bunu başörtüsü sorunuyla ilgili söyledi. Türkiye'de kutuplaşma artmakta. Hükümet keşke başörtüsü sorununu büyük bir reform paketiyle birlikte ele alsaydı. O zaman daha farklı algılanır, kuşkulara neden olmazdı" dedi.
Türkiye'deki toplumsal bölünmüşlüğün aşılması iç in "AB yolunda birleşilmesini" öneren Dismorr, bunun başarılması durumunda Türkiye'de şu anda birbirlerine kuşkuyla bakan tarafların "kendilerini güvende hissedebileceğini" kaydetti.
Dismorr, bir soru üzerine, Türkiye'nin AB yolculuğunda ana muhalefet CHP'yi hükümete alternatif görmediğini belirterek, "Benim ülkem İsveç'deki Sosyal Demokratlar, CHP'yi Sosyalist Enternasyonal'den çıkarmaya çalışıyor" dedi.
Dismorr tarafından kaleme alınan "Kodları Çözülmüş Türkiye"de Batı ve İslam dünyasının birbirinden uzaklaşması, terörizm, insan hakları ve demokrasi mücadelesi gibi 21. yüzyılda dünyayı bekleyen en büyük zorlukların Türkiye-AB ilişkilerine yansıdığı anlatılarak, Türkiye'nin ABD, AB ve İslam dünyasıyla geliştireceği ilişkilerin muhtemel küresel sonuçları analiz ediliyor.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


AKP YEMEĞİNDE RAKILI RAKKASELİ EĞLENCE

GÜL'ÜN EŞİ'DE TAZMİNAT KAZANMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİ

İNGİLİZ GAZETESİ GUARDİAN BÜLENT ERSOY'A ARKA ÇIKTI
»  12 MİLYON ARACA TAŞIT KİMLİK BELGESİ TAKILACAK
»  MİT,ASKERLİĞİNİ YAPMAMIŞ ELEMAN ALACAK!
»  ÇAĞLAR'IN YALIDAN SONRA HELİKOPTERİDE GİTTİ
»  AKP'DE KENDİNİ KURTARMA YARIŞI
»  ASKERİ ARAÇ DEVRİLDİ: 2 ŞEHİT
»  İŞTE EMNİYET'İN DİNLEME GEREKÇESİ
»  TURKCELL CHP'NİN İSTEDİĞİ BELGEYİ VERMEDİ
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN MİLLİ TAKIMI YALNIZ BIRAKMAYACAK
»  FLAŞ..FLAŞ.. BANKER KASTELLİ, İNTİHAR ETTİ
»  TÜSİAD BAŞKANI ARZUHAN YALÇINDAĞ AYAĞINI KIRDI
»  AK PARTİ KAPATILIRSA, KİM NE KADAR OY ALIR?
»  BAYKAL, TÜRKÜLERLE MORAL BULACAK
»  KANSER HÜCRELERİNİN DONDURULARAK TEDAVİSİ
»  İSTANBUL'DA ULAŞIMA SESSİZ ZAM!
»  ORHAN PAMUK, TERİM'E YÜKLENDİ
»  ŞEMDİN SAKIK'TAN MEKTUP VAR
»  AKP'DE 'DİNLENME' PARANOYASI
»  NE DİNLEMESİ; DNA KODLARIMIZ BİLE TEHLİKEDE
»  İP ERGENEKONLA SUÇLANAN KOMUTANLARI AÇIKLADI
»  TOKİ ASKERİ LOJMAN YAPIMINA BAŞLIYOR
»  CEP TELEFONU KULLANICILARINA YENİ EZİYET
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.