Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0734
EURO
37,9039
IMKB
9.758,000
ALTIN
2.815,090
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İzmir'de Cehennem Gibi Yangın
İzmir de Cehennem Gibi Yangın
 
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen orman yangınına Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile havadan ve karadan müdahaleye devam ediliyor.
 
17.8.2024 - 06:28

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen orman yangınına Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile havadan ve karadan müdahaleye devam ediliyor. Yangın nedeniyle Yamanlar mevkisinde 87 ev ve 45 iş yeri boşaltıldı, 16 ev yandı. Sağlık Bakanlığı, yangından toplamda 78 kişinin etkilendiğini açıkladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, son yaptığı paylaşımla yerleşim bölgelerinde devam eden yangının olmadığını kaydetti. Konuya ilişkin açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Karşıyaka'daki orman yangınında yerleşim yerlerini tehdit edici unsur olmadığını ve Karşıyaka ilçesindeki yangının 3 kişinin piknik amaçlı yaktığı ateş nedeniyle çıktığını söyledi.

Yangın büyük bir alana yayıldı
İzmir’in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Karatepe mevkisinde önceki gün akşam saatlerinde çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Bayraklı ve Çiğli ilçelerine de sıçrayan ve kuvvetli rüzgârın etkisiyle büyüyen yangına, 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal aracı, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahale ediliyor.

Gündüz saatlerinde yaklaşık hızı saatte 80 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle hava araçları bir süre yangına müdahale edemedi. Yangın, kara ekiplerinin müdahalesine rağmen büyük bölümü makilik olan alana yayıldı.

Hayvan barınağı tahliye edildi
Karşıyaka ilçesine bağlı Doğançay ve Sancaklı Mahalleleri ile Bayraklı ilçesine bağlı Onur Mahallesi'ndeki bazı evler ile bölgedeki bir hayvan barınağı tahliye edildi. Yangının bulunduğu bölgelere çıkan yollar trafiğe kapatıldı, jandarma ve polis güvenlik önlemi aldı.

Sanayi sitesindeki iş yerlerine sıçradı
Alevler bir süre sonra Örnekköy Sanayi Sitesi'ne kadar ulaştı. Yangın, buradaki geri dönüşüm fabrikası, mermer, kablo, ahşap işletmeler, mobilya atölyesi gibi birçok dükkana sıçradı.

Öğleden sonra rüzgarın şiddetini düşürmesi üzerine hava araçları yeniden çalışmaya başladı. Helikopter ve uçaklar, yoğun olarak alevlerin bulunduğu alana su bırakıyor.

Yangın halen Karşıyaka, Bayraklı ve Çiğli ilçesi sınırlarındaki ormanlık alanlar ile bazı yerleşim yeri ve sanayi sitesinde sürüyor. Şehrin birçok noktasından yoğun duman görülürken, ormanlık alanlara yakın bölgelerdeki bazı ev ve araçlar, sıçrayan yangın nedeniyle zarar gördü.

Yangın söndürme çalışmalarına, orman ekiplerinin yanı sıra belediyeler, polis, AFAD, jandarma personeli de araçlarıyla destek veriyor.

Yangında 87 ev ve 45 iş yeri boşaltıldı, 16 ev yandı
Yangın nedeniyle Yamanlar mevkisinde 87 ev ve 45 iş yeri boşaltıldı, 16 ev yandı.

AFAD'dan alınan bilgiye göre, Karşıyaka ile Bayraklı bölgesinde devam eden yangına yönelik havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam ediyor.

Yamanlar mevkisinde, 87 ev ve 45 iş yerinin boşaltıldığı, 16 evin yandığı, dumandan etkilenenler dışında herhangi bir ciddi yaralanma olayı ve can kaybı yaşanmadığı öğrenildi.

Yangının enerjisinin azaldığı ancak rüzgarın etkisiyle devam ettiği bildirildi.

Karşıyaka'da yangın
Tugay: Yerleşim bölgelerinde devam eden yangın yok
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımla yerleşim bölgelerinde devam eden bir yangın olmadığını açıkladı. Tugay'ın paylaşımının tamamı şöyle:

"Tüm gücümüzle risk gördüğümüz her noktada yangın söndürme çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.

Şu anda yerleşim bölgelerinde devam eden bir yangın yok. Herhangi bir tehlike olmasına karşın itfaiye ekiplerimiz yerleşim yerlerinin sınırında tedbir almış durumda. Yangın geniş bir ormanlık alanda devam ediyor.

Eş zamanlı olarak Bayındır ilçemizde dağlık ve ormanlık bir alanda yangın var. Yine itfaiyemiz orada sahada köyleri korumak için var gücüyle çalışıyor.

Rüzgarın hızının artması riskine karşı tüm belediye birimlerimizle gece boyunca teyakkuzdayız."

Sağlık Bakanlığı: Yangından 78 kişi etkilendi
Öte yandan Sağlık Bakanlığı, İzmir'deki orman yangınlarından 78 kişinin etkilendiğini, 29 kişinin ise tedavisinin devam ettiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İzmir'de meydana gelen orman yangınından 78 kişi etkilenmiştir. Hastanelerimizde 29 kişinin tedavisi devam etmektedir. Vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz. Bölgeye 10 ambulans, 3 UMKE timi ve 42 sağlık personeli görevlendirilmiştir. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Elektrikler kesildi
Bölgede yaşayan vatandaşlar yangının büyüklüğü ve yayılma hızını sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Sosyal medyada; yangın nedeniyle İzmir'in Karşıyaka ilçesinde elektrik kesintileri yaşandığı bildirilirken havadan kül yağdığı ifade edildi.

Yangın Örnekköy Geçici Köpek Bakım Evi'ne doğru yaklaştı, Karşıyaka Belediyesi vatandaşlara çağrı yaptı
Karşıyaka Belediyesi'nin sosyal medya hesabından, "Yangın ne yazık ki tüm müdahalelere rağmen Örnekköy Geçici Köpek Bakım Evi'ne doğru yaklaştı" duyurusu yapıldı. Belediye, "Tüm hayvanseverleri bakım evimizdeki can dostlarımızın tahliyesi için yardıma çağırıyoruz" çağrısı yaptı.

“Yerleşim yerleri için bir tehlike görünmüyor”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka Yamanlar Dağı Kartepe mevkiinde dün akşam başlayan ve hızla yayılan orman yangını hakkında güncel bilgileri paylaştı. Tugay, yangının şiddetli rüzgar nedeniyle geniş bir alana yayıldığını ve bazı yerleşim yerlerini etkilediğini belirtti.

Başkan Tugay, ekiplerin yangına müdahalede gerekli tüm önlemleri aldığını ifade ederek, “Sabah saatlerinde rüzgarın etkisiyle yangın Bayraklı’nın bazı mahallelerine oldukça yaklaştı ve bazı evlere etki etti. Ancak yerleşim yerleri için ilerleyen bir tehlike görünmüyor” dedi. Tugay, şu anda Karşıyaka’daki küçük sanayi sitesinde devam eden yangına yoğun bir şekilde müdahale edildiğini ve Bayraklı’nın Körfez ve Doğançay mahallelerinde de benzer bir yoğun mücadelenin sürdüğünü belirtti. Ayrıca, Çiğli’ye kadar uzanan geniş bir alanda yangının devam ettiğini ve rüzgarın çalışmaları zorlaştırdığını vurguladı.

 

Bakan Yumaklı: Müdahalemiz sürüyor
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'deki yangın bölgesine gitmek üzere Ankara'dan yola çıktı.

Bakan Yumaklı, soysal medya hesabından yaptığı paylaşımdan İzmir’deki yangınlara havadan ve karadan müdahalenin devam ettiğini açıkladı.

Yumaklı'nın açıklaması şu şekilde:

"Fedakâr orman kahramanlarımızın gün boyu süren cansiparane mücadelesi hava gücümüzle destekleniyor. Tüm imkanlarımızla yangını kontrol altına almak için gayret ediyoruz."

İzmir Valisi Elban: Risk azaldı, can ve mal kaybı yok
İzmir Valisi Süleyman Elban, Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Mahallesi'nde çıkan yangınla ilgili bir açıklama yaptı. Elban, yangının riskinin büyük ölçüde azaldığını belirterek, “Can kaybı ve yaralımızın olmaması en büyük tesellimizdir” ifadelerini kullandı.

Vali Elban’ın açıklamasında, yangının enerjisinin iyice düştüğü ve riskin büyük ölçüde azaldığı ifade edildi. Ayrıca, yangının kontrol altına alınması için Orman, AFAD, Polis ve Jandarma güçleri ile TOMA araçları, itfaiye ve belediye personelinin hızlı bir şekilde müdahale ettiği ve vatandaşların güvenliğinin sağlandığı vurgulandı.

Karşıyaka Belediyesi'nde acil çağrı
Öte yandan Karşıyaka Belediyesi sosyal medya hesabından "Yangına müdahale için kullanıma hazır durumda su tankeri ve iş makinesi olan tüm firmaları mücadelemize destek olmaya çağırıyoruz" çağrısı yaptı.

TSK, Çiğli'deki yangın söndürme çalışmalarına 9 helikopterle destek sağladı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İzmir'in Çiğli ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmalarına, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait 9 helikopterle destek sağlandığını bildirdi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İnce'den Kılıçdaroğlu'na Sürpriz Destek

Enflasyon Beklentisi Arttı

AKP'de Kongre Hazırlıkları Başladı
»  13 Üniversiteye Yeni Rektör!
»  Ümit Özdağ Hakkında Soruşturma
»  Jandarma Genel Komutanı Emekli Edildi
»  Köprü ve Otoyol Ücretlerine Büyük Zam
»  "Filistin'e Ses Olmayı Sürdüreceğiz"
»   Mahmud Abbas TBMM'den Dünyaya Seslendi
»  CHP'den 'Seçime Hazır Olun' Talimatı
»  Selvi'den AKP'ye 'Şaibeli' İsim Uyarısı
»  AK Parti MYK'da Erdoğan'ı Kızdıran Öneri
»  AKP'den Erbakan'a 'Sİyasi Şantaj' Yanıtı
»  Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne Veda Etti
»  Instagram Erbaş’ın 2 Mesajını Sildi
»  Lekoşa Büyükelçiliği'ne Taze Kan
»  Avrupa'da Skandal 'Vize' Kararı!
»  Sokak Ropörtajına Tutulamaya Tepki
»  AKP'de Teşkilatlar Köklü Değişim İstiyor
»  Akşener’den Kılıçdaroğlu’na Dava
»  Hizbullah'tan İsrail'e Füze Saldırısı!
»  Canan Kaftancıoğlu için Hapis Talebi
»   İmamoğlu’nun İBB Planları Belli Oldu!
»  AKP'den Çok Çarpıcı Gençlik Anketi
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.