Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ŞOK İDDİA! ERGENEKON BELGELERİNİ KİM YAZIYOR?
ŞOK İDDİA! ERGENEKON BELGELERİNİ KİM YAZIYOR?
 
Meclis Anayasa Komisyonu üyesi CHP’li Kart, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili şok bir iddiada bulundu.
 
2.7.2008 - 00:15

Ergenekon soruşturmasındaki belgelerin 4 milyon sayfaya ulaştığını, savcıların her gün 12 saat çalışıp 250 sayfa okusalar dahi iddianameyi 7-8 yılda hazırlayamayacağını belirten Kart, iddianameyi “parti memuru” polisin yazdığını öne sürdü.

CHP Konya milletvekili ve Meclis Anayasa Komisyonu üyesi Atilla Kart, Ergenekon soruşturması hakkında ilginç bir iddiada bulundu. Kart, soruşturma belgelerin 4 milyon sayfaya ulaştığını ve savcıların her gün 12 saat çalışsalar dahi iddianameyi 7-8 yılda hazırlayamayacağını belirtti. Kart, iddianamenin hükümetin talep, telkin ve tavsiyeleri doğrultusunda polis tarafından hazırlandığını öne sürdü. Kart Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Kuddusi Okkır’ın sağlığının bozuk olduğunu ve ölüm döşeğinde bulunduğunu da söyledi.CHP’li Kart GAZETEPORT’a yaptığı açıklamada, Ergenekon soruşturmasının bir yıla yakın bir süredir devam ettiğine dikkati çekti. Soruşturmanın politize olan kolluk güçlerinin inisiyatifi ve yönlendirmesiyle sürdürüldüğünü, hükümetin de bu çerçeveye doğrudan müdahil olduğunu öne süren Kart, “Bu yaklaşım içinde Ergenekon soruşturması, hükümetin elinde bir saatli bomba gibi kullanılıyor. Bu bir yıllık süreç içindeki gelişmelere göre konjonkütüre göre durduruluyor veya öne çıkarılıyor. Özellikle muhalif kesimlere yönelik olarak, medya savaşları yoluyla tehdit ve şantaj aracı olarak kullanılıyor” diye konuştu.


“PARTİ MEMURU OLDULAR”
 AKP’ye karşı açılan davayla ilgili gelişmelere paralel bir şekilde bu sürecin ustaca kullanıldığını belirten Kart, “Bu, Türkiye’de kolluk gücü yapılanmasında devlet memuru kavramının kaybolup, parti memuru kavramının öne geçmesinin yarattığı kaçınılmaz sonuçtur” değerlendirmesini yaptı. Soruşturmada toplanan evrakların 4 milyon sayfaya ulaştığını anlatan Kart, şöyle devam etti:
“Bunun 3 milyon sayfası telefon konuşması. 1 milyon sayfası ise diğer evrak. Bu soruşturmaları savcının bizzat yapması okuması gerekiyor. Elbette telefon konuşmasının çözümünü polis ve görevliler yapacak ama o konuşmalar arasındaki irtibatı kurmak bizzat savcının yapacağı bir şeydir. 3 savcının soruşturmayla ilgilendiği göz önüne alındığında,  günde 12 saat çalışıp 200-250 sayfa okunsa bile ki bu mümkün değil çünkü gazete okur gibi, kitap okur gibi okunmayacak, geri dönüşler yapılacak, ilgili ilgisiz evrak ayrımı yapacak, bağlantılar yapacak. İddianamenin  7-8 yılda hazırlanması mümkün değil”


KOLLUK GÜÇLERİ HAZIRLAYACAK
Başbakan’ın “Kısa süre sonra hazırlanacak” şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Kart, “Bunun anlamı ‘Bu iddianameyi savcı hazırlamamıştır. Bu iddianameyi kolluk güçleri raporu ve fezlekeleri hazırlamıştır, görünürde savcı soruşturma yapmıştır’ Ama hayır. Bu iddianame savcının da inisiyatifi dışında kolluk güçlerinin yönlendirmesiyle hazırlanan hükümetin talep, telkin ve tavsiyeleri doğrultusunda hazırlanan bir iddianame olduğu olacağı işte bu tablodan bellidir” şeklinde konuştu.


"ÖLÜM DÖŞEĞİNDE’’
CHP’li Kart, Ergenekon soruşturması çerçevesinde yaklaşık bir yıl önce gözaltına alınan Teknopark Elektronik Bilişim ve Danışmanlık şirketinin sahibi Kuddusi Okkır’ın ailesinin geçtiğimiz günlerde kendisini ziyarete geldiğini de anlattı. İstanbul Ümraniye’de ele geçirilen el bombalarıyla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında tutuklananlar arasında bulunan Kuddusi Okkır’ın kaldığı Edirne F Tipi cezaevinde sağlık durumunun iyi olmadığını anlatan Kart, “Hakkında hiçbir somut delil yok. Şu anda bütün hayati organları iflas etmiş durumda. 7-8 hastane dolaştırılmış. Doktorlar hayatından ümidini kesmiş durumda. Bir yıla yakındır tutuklu ama korkarım ki hakkındaki suçlamayı öğrenemeyecek” diye konuştu. (GAZETEPORT)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DİN SÖMÜRÜSÜNDEN EKONOMİK SÖMÜRÜYE

EMEKLİ GENERALLERDEN HURŞİT TOLON'A DESTEK ZİYARETİ

ERDOĞAN: TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜNE 3 BİN İŞÇİ ALINACAK
»  NİHAT GENÇ YİNE ESTİ GÜRLEDİ
»  ERGENEKON İDDİANAMESİ TAMAMMIŞ
»  MEHMETCİK MAYINI BÖYLE, ONLAR ÖYLE ARIYOR
»  MHP'NİN "ATAK PROJESİ" İDDALARINA YANIT
»  MUMCU: ERGENEKONDA AÇIK YARGILAMA SÜRECİ BAŞLASIN
»  GÖZALTINA ALINANLAR İSTANBUL'A GETİRİLDİ
»  AMERİKAN RÜYASI'NINDA SONUNA GELİNDİ
»  “ABD, CEMAATİN DE ERDOĞAN’IN DA İPİNİ ÇEKTİ!”
»  KARARI ÇIKTI. AYASOFYA CAMİ OLACAK
»  "ÇOK GİZLİ" 9 TELEFONUN SIRRI DA ÇÖZÜLECEK Mİ?
»  ŞAHİN: KAÇ KİŞİ GÖZ ALTINDA BİLMİYORUM
»  ATALAY: "CHP ÖZÜR DİLESİN"
»  ERGENEKON SAVCISINDAN DÜZELTME!
»  "BUNLAR HERKESİ SUSTURABİLECEKLERİNİ ZANNEDİYORLAR"
»  İŞTE GÖZ ALTILARA GELEN TEPKİLER
»  ERGENEKON'DA SON DURUM
»  CHP'NİN TELEKULAK ÖNERGESİ REDDEDİLDİ
»  ATO'YA SUİKAST SİLAHINI KİM KOYDU?
»  ERDOĞAN, BAŞBUĞ'A HABER VERDİ Mİ?
»  AYDIN DOĞAN'I DA ALACAKLAR
»  ÇÖMEZ İNGİLTERE'DE
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.