Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2678
EURO
34,7587
IMKB
10.248,000
ALTIN
2.395,960
 
Hava Durumu ANKARA
12 / 23 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
“ Hamurumuzun Mayasında Sevgi Var”
“ Hamurumuzun Mayasında Sevgi Var”
 
F&B, Gastronomy ve Hizmet sektörlerinin örnek ve öncü profesyonel Dergisi Food in Life 'a bu sayısının kapağında Ankara’nın en çok baklava satan dükkânı olarak hizmet veren Karacaoğlu'nu konuk etti.
 
29.1.2017 - 21:45

"Bugün Ankara’nın en çok baklava satan dükkânı olarak hizmet veren Karacaoğlu, müşterilerine eşsiz lezzet deneyimi yaşatmaya devam ediyor. 44 yıllık yolculuğuyla Karacaoğlu Baklava’nın başarısını İşletme sahibi Fatih Mehmet Karaca anlattı.

İşte O Ropörtaj:
 

"Karacaoğlu’nun hikâyesi 1972 yılında Ankara’da Fatih Karaca’nın babası Hüseyin Karaca’nın kurduğu Pide Kebap Döner Lokantası ile başlıyor. Hüseyin Karaca’nın yolu, esasında o dönem küçük bir çocuk olan Fatih Karaca’nın bulduğu kiralık dükkânın sahibi ile kesişmesiyle şekilleniyor. 15 yıllık lokanta tecrübesine sahip Hüseyin Karaca, 1972 senesinde açtığı baklavacı ile bugün güvenilirliğini arttırarak lezzetlerini Ankaralı damaklarla paylaşıyor. Antep Fıstığı, Harran unu gibi daha nice malzemelerin yerinden tek tek özenle seçildiğini aktaran Fatih Karaca, ürünleri alırken de bahçesinden, dalından, değirmeninden seçerek özenle hazırlattıklarının altını çiziyor. Üretimde kullanmakta oldukları bütün hammaddeler ve yardımcı malzemelerden ambalaja kadar her ihtiyaçlarını birinci elden gerçekleştiren Karaca,  “ Kalitemize hile karışmaması için bunu her gün kendim yapıyorum ” diyerek üretim süresinde aktif yer aldığından bahsediyor.

Karacaoğlu, Ankara’yı içli köfte ve künefe ile tanıştırdı
Farklı zevklere ve damak tatlarına hitap eden Karacaoğlu, baklava çeşitleri ve Antep Böreği ile çıktığı serüveninde Ankara’yı içli köfte ve künefeye de doyurdu. Daha sonraki yıllarda menüsüne Maraş Dondurması ve fıstıklı un kurabiyelerini ekleyerek lezzet şöleni yaratmaya devam etti Karacaoğlu

Baklava. “Kısa zamanda Ankara’nın en çok baklava, börek, künefe, içli köfte ve Maraş dondurması satan işletmesi olduk. Son 15 yıldır tüketicilerimizin talepleri doğrultusunda pastacılık, unlu mamulleri, çikolata ve şekerlemeyi menümüz ve konseptimiz ile birleştirdik ” sözleriyle Karacaoğlu Baklavaları’nın zengin menüleri ve konseptlerini de anlatıyor.

“Baklavayı dünyaya kanıtladık”
Karacaoğlu’nu diğer baklavacılardan ayıran şey ise; WQC Dünya Kalite Altın ödülüne sahip olması.  Fatih Karaca, “AB’de baklavanın Türk tatlısı olduğu davasına ilk müdahil olan ve savaşın kazanılmasında öncülerdenim” diyerek Türk baklavasını sektörünü gururlandırdığını açıklıyor. Karacaoğlu Baklavaları bu başarıları iki kere EFQM Avrupa Kalite Ödülü’ne layık görülerek de taçlandırıyor.

“ Hamurumuzun mayasında sevgi var”
Saygınlık ve güvenilirlik ilkesi içerisinde hizmet veren Karacaoğlu’nda misafirler için standart dışı özel üretim yapma imkânı da bulunuyor. En sevdiği anın müşterilerini memnun etmek olduğunu aktaran Karaca, “ Hamurumuzun mayasında sevgi var ve bu sevgiyle yoğururuz hamurlarımızı” diyerek bunu vurguluyor.

2017 fark yaratacakları bir yıl olacak
2017 planları için üretim ve yürütmeye dokunmadan Ankara, İstanbul, Antalya ve İzmir başta olmak üzere iller ve bölgeler şeklinde franchise vermeyi düşündüklerini beyan eden Karaca, “ Aynı zamanda Balkanlardan başlayarak Avrupa ve Türki Cumhuriyetlerde de franchise vererek yolumuza devam etmek istiyoruz” diyor. Ayrıca e- ticaret üzerine çalışma içinde olduklarını da aktaran Karaca, “Tatlı ve pasta başta olmak üzere iki sürprizimiz olacak” sözleriyle projelerinden ipuçları veriyor.

ROPÖRTAJIN TAMAMI AŞAĞIDAKİ LİNKTE

http://foodinlife.com.tr/mobile/haber/34401/Lokantaciliktan_baklavaciliga_uzanan_44_yillik_basari_oykusu.html



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


S&P’de Türkiyenin Notunu Düşürdü

Beklenen Fitch Kararı Açıklandı

Sokak Sütçüleri Tarih Oluyor
»  Yapılandırmayı Kaçıranlara Ek Süre
»  10 Dakikada 250 Bin Satan Telefon!
»  Motorin Fiyatlarında İndirim
»  Merkez'den Flaş Faiz Kararı
»  Kamuya Borcu Olanlar İçin Kur Sabitlendi
»  Altın Çıtayı Yükseltti
»  "Palm Yağı Kimyasal Bomba"
»  İkinci el otoya "garanti" zorunluluğu
»  Emekliye Promosyon Ödemesi Mart'ta!
»  Hisarlar Makina Hintlilere Ssatıldı
»  Nutella İçin Son Açıklama!
»  Yıl Sonu Dolar Kuru Ne Olur?
»  THY Çalışanlarına Zam Sürprizi
»  Erdoğan'dan Flaş Ekonomi Açıklaması
»  İphone'lere Zam Yolda!
»  Kasko'ya Yüzde30 Zam Geliyor
»  Anne memura mesai müjdesi
»  Dünya Altın Konseyi'nden Şok Rapor
»  Bank Of China'den Türkiye'ye Dev Yatırım
»  THY'den'Ya Zam, Ya İşçi Çıkartma'Teklifi
»  Merkez Bankası'ndan flaş hamle
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.