Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
32,2426
EURO
35,0311
IMKB
10.154,000
ALTIN
2.461,940
 
Hava Durumu ANKARA
6 / 18 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
2012 BÜTÇESİ SIKI TEDBİRLERLE GELİYOR!
 Cahit Saraçoğlu 29 Eylül 2011 Perşembe  

Hükümet, 17 Ekim'de TBMM'ye sunmaya hazırlandığı 2012 yılı bütçesinde, Yunanistan gibi komşu ülkelerde yaşanılan ekonomik krizlerin olası yansımalarını da dikkat alıyor. Edinilen bilgiye göre, bütçe hazırlıklarında, yeni öğretmen atamaları başta olmak üzere, kamuya alınacak personel konusu da önemli yer teşkil ediyor. Bu kapsamda 2012'de sıkı tedbirlerin yer alacağı, harcamalarının kısılacağına dikkat çekilirken, bütçe yükünün artırılmaması için sınırlı sayıda memur alınacağına dikkat çekildi. KONJONKTÜRE UYGUN OLACAK
Bu nedenle personel ihtiyacı olan ilgili bakanlarla önümüzdeki hafta masaya oturulacağı ve personel sayısının Ekonomik Koordinasyon Kurulu'na (EKK) sunulacak hale getirileceği öğrenildi. 2012'de küresel krizin etkilerinin daha sert olabileceğine işaret eden uzmanlar, İngiltere'nin 2007 yılından bu yana 290 bin, Rusya'nın ise 200 bin memuru işten çıkardığını, Yunanistan'ın ise iki hafta öncesine kadar 150 bin memuru işten çıkarmayı kabul ettiğini hatırlattılar. Uzmanlar, "böyle bir konjonktürde olduğumuzu unutmamalıyız" uyarısında bulundu.
OVP'NİN TARİHİ DEĞİŞTİRİLECEK
Öte yandan yasasında mayıs ayında yayımlanması yer alan Orta Vadeli Programın (OVP) bu yıl da yayımlanmaması üzerine artık yasa değişikliğine gidileceğinin öngörüldüğü belirtiliyor. Bu kapsamda, 17 Ekim'de TBMM'ye sunulan bütçe öncesi, Ekim ayı başında da OVP'nin yayımlanacak şekilde yasal düzenleme yapılması öngörülüyor.
TERÖR, YATIRIMLARI ETKİLEMEDİ
Bütçe hazırlıklarında Doğu ve Güneydoğu'daki yatırımların etkilenmemesinin de gözönüne alındığını belirten uzmanlar, oradaki terör olaylarından dolayı yatırımcıların gitmediği yönündeki iddiaların da gerçeği yansıtmadığını belirttiler. Uzmanlar, Batman OSB'de dışarıda kalan 50 yatırımcı için hızla 500 bin metrekarelik bir alanın OSB'ye katıldığını, şimdi de 1 milyon metrekarenin daha kamulaştırılacağını bildirdiler. Uzmanlar, ikinci OSB'nin üniversiteye yakın olacağını kaydettiler. Benzer şekilde Mardin'e de otel yatırımlarının dışında Almanlarla ortaklık halinde bir kozmetik üretimi yatırımının başladığını, bir eğlence ve alışveriş merkezinin kurulduğunu ifade eden ekonomi bürokratları, buna benzer 30-40 milyon TL tutarında yatırımın yapıldığını hatırlattılar.
FAZLA VEREN BÜTÇE ERİMEYE BAŞLIYOR
Bu arada, yılın 8 ayı boyunca 6 kez fazla veren bütçenin ise artık harcamaların başladığı bir döneme girilmesi nedeniyel eriyeceği belirtiliyor. Bu kapsamda özellikle Ulaştırma Bakanlığı'na Eylül ayından itibaren ödenek aktarımların başladığını belirten uzmanlar, sırada, Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıklarının bulunduğu hatırlatılıyor.
Esen kalın...
[email protected]

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu yazı henüz yorumlanmamış...


 Yazarın Diğer Yazıları
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.