Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2700
EURO
37,6703
IMKB
9.032,000
ALTIN
2.912,000
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İŞTE ERDOĞAN'IN MERAKLA BEKLENEN KONUŞMASI
İŞTE ERDOĞAN IN MERAKLA BEKLENEN KONUŞMASI
 
Başbakan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin türbanla ilgili verdiği kararın ardından ilk kez Meclis'te konuştu. Erdoğan'ın partisinin izleyeceği stratejiyi açıklaması beklenen konuşmadan satırbaşları
 
10.6.2008 - 12:35

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Meclis Grup toplantısında konuşuyor.

Saygıdeğer misafirler saygıdeğer milletvekili arkadaşlarım hanımefendile beyefendiler.. hepiniz en kalbi uygularımla selamlıyorumn.

Burası TBMM. Millet iradesinin tecelli ettiği çatı. İstiklalimizin sembolü olan bu Meclis hiç bir vesyeti hiç bir gölgeyi kabul etmedi. Bundan böyle de kabul etmeyecek. Bu Meclis milletimizin kurtuluş destanıdır. Burası milletin evidir. Bu evin 70 milyon sahibi vardır. Bu evde hiç bir ayrıma tabı tutulmaksızın herkesin hukuku savunulur. Milletimizle aynı kader çizgisinden yürüyeceğiz.

Milletimizin emanetine sahip çıkan tüm milletvekillerimi kutluyorum. Milletimizin iradesine saygı duyan ve onu savunan diğer milletvelkillerini de aynı gönülle kutluyorum. Hiç bir sorun çözümsüz değildir. Dönemsel sorunlar istikametimizi çeviremez. Rotamızı millet belirlemiştir. Biz milletin tarihi yürüyüşüne tanıklık ediyor eşlik ediyoruz. Milletimiz bu ülkeyi yönetenlerde adalet ve demokrasi istiyor. Ne bir eksik ne bir fazla. Hiç bir zaman bulunduğumuz mevki ve makmları kendi malımızın zannetmedik zannetmeyiz. başarı milletin başarısıdır. Bizi oy versin vermesin bütün vatandaşlarımızın hukukunu savunacağız. Bu sözler siyaseten söylenmiş sanılabilir.

Şu kısacık hayatımızda gölgelerin üzerimize geldiği zamanlarda güneşin doğuşuna binlerce kez şahit olduk. Ümitlerimizi taze tutmak zorundayız. Bu milletin aklına ve sağ duyusuna saygı duymalıyız. Esas mesele siyasetin alanını daraltmaya çalışan erkler arasındaki bir anlayışımn hala siyasetin içinde var olmasıdır. özellikle ana muhalefet partisi siyaseti içöeriden kuşatmaya siyasetin alanını daratlttığını herkes biliyor. Bir tek CHP Meclis'in yetkilerini aştığını savunuyor. Yüksek Mahkemeyi tehdit eden de CHP'dir. Dün mahkemeyi tehdit edenler bugün Meclis'i tehdit ediyor. Bu CHP ne istiyor peki. Erkeleri karşı karşıya getirip yetki çatışması meydana getirmek. Dokunulmazlıkları kaldırmadaki ısrarın sebebi de budur arkadaşlar. Siyasetteki kutuplaşmanın bedelini millete ödetiyorlar. kuyu kazma siyaseti bu millete hiç bir şey kazandırmadı. CHP'nin korku siyaseti bu millete ciddi zararlar veriyor. Bu korku siyaseti halkın ekmeğini büyütmez, milletin itibarını yükseltmez. İdeolojik hukuk kuralları ile TBMM'nin iradesini bloke etmek milli iradeye tavır almaktır.

Her karar her uygulama Anayasa'ya uygun olmalıdır. Anayasa'ya uygun olmayan hiç bir karar uygulanamaz. Anayasa'ya dayanmayan kararlar anlam taşımaz.

Anayasa'da bu hükümler yokmuş gibi davranmak bir sistem yetmezliğine yol açar. Bir sistem yetmezliği olduğunu düşünecek Türkiye'nin vakti yoktur.

Arkadaşlarımıza zaman zaman Anayasa'yı okumasını tavsiye ediyorum. Türkiye'nin erkler arasında çatışma yaşayacak zamanı yoktur. Anayasa'yı ideoljik gözle okumamalıyız. Egemenliğin uygulanması hiç bir kişiye ve kuruma bırakılamaz.

Yasama yetkisi Türkiye Büyük Millet meclisi'ne verilmiştir. bu yetki kimseye verilemez devredilemez.

kanun koyma yetkisi sadece ve sadece seçilmiş Meclis'e verilmiştir. Bu yetkiyi kimse yüce meclis'in elinden alamaz. Kimse kendini yasa koyucu yerine koyamaz..

demokratik rejimlerde ben yaptım oldu anlayışı yoktur. Demokrasilerde rejimi korumak hukuk içinde kalmakla mümkündür. Yasama yanlış yapınca yargıdan döner. Olmazsa günü geldiğinde sandıktan döner.

Yargı yanlış yaptığında nereden döner? Bu soru da toplumda tartışılmaya başlandı. Bunun tek sorumlusu CHP'dir. Yargının tartışılıyor olmasının müsebbibi CHP'dir.

Demokratik rejimler şeffaflık ve açık rejimlerdir. parlamenter denokrasilerde kuvvetler ayrılığı esastır. herkesin sorumluluğu bellidir. kaynağını Anayasa ve yasalardan alınmayan hiç bir yetki kullanılamaz. Hiç bir kurum kendini yasaların üzerinde göremez.

Böyle ytarışmalar devlete ve millete zarar verir. Türkiye'yi derhal bu çatışma ortamından çıkarılmalıdır.

10 ve 42'inci Maddeler üzerinde yapılan tartışmalara derhal çözüm üretmelidir. Bunu ilmine güvendiğim tüm hukukçular dile getirdi. Türkiye teammüllerle idare edilemez. hakkında hüküm oldukça...

İptal kararı gerekçesi olmadan açıklanmamaz. Bunu Tayyip erdoğan söylemiyor. Anayasa söylüyor. şimdi bu iptal kararı nasıl açıklanıyor. Bunu bana vatandaş soruyor. Çünkü gerekçesi açıklanmalı. Gerekçeyi de hazırlayıp bunu açıklasaydınız. Kararın hangi Anayasal gerekçeye dayandığı açıklanmalı.

Yazı ve göresel medyanın fiskos gazeteciliğiyle bu ülke Allah aşkına nasıl yönbetilir. Onun içöeride adamı varmış. Onun içeride şöyle bağlantıları varmış. Beyler ülke yönetiyoruz ülke! Millet yönetiyoruz. millet oyuncak değil.

Yasama ve yürütme organları kamuoyunda en ağır eleştirilere tabi tutulurken yargı kurumlarının eleştiri dışı tutulması düşünülemez. Bu yasalarla sabittir. Herkesin yaptığı kendisini bağlar. Hukuk devletinde Anayasa evvela yargı kurumlarını bağlar. Hukuk hepimizin güvencesi olmak zorundadır. Hukuk hukukun üstünlüğünü korumak demektir. yargı kurumları gereken özeni göstermelidir. Hukuk devletinin her türlü keyfiliğe kapalı değildir.

Anayasa Mahkemesi gibi önemli bir kurumu yıpratmaktan özenle korumak gerekir. Bu özeni göstermek sadece bize ait değildir. Herkes bu duyarlılığı göstermelidir. Aksi halde bundan cumhuriyetimiz zarr görrü. aksi haldemilletin vicdanında karşılık bulmayan her işlem tartışmalı olacaktır. Cumhuriyetin hiç bir niteliği diğerinden daha önemsiz değildir. Ne yasamanın ne yargının yıpratılmasını isteyemeyiz. Unutmayalım yasama da yargı da bu millet için var.

Bizim gayemiz Türkiye'yi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak için gece gündüz çalışmak. 5 buçuk yıl önce ve beş buçuk yıl sonraki Türkiye ortadadır. İhracattta ulaşılan rakam ortada. Bu cumhuriyet tarihi boyunca ulaşılan en yüksek rakam. Geriye dönük 12 aylık ihracat 120 milyar doları aştı. Bugüne kadar 79 yılda 36 milyar dolar olan ihracatı 120 milyar dolara taşıyan bir iktidar iş başında. Bu seviyeleri ulaşılamaz gören var. 2002 yılında 100 milyar doları hayel diye niteleyenler vardı. Biz o hayallerine sığmayanların hayallerinin ötesini gerçekleştirdik. Türkiye dünyanın 17'inci büyük ekeonomisi haline geldik.

Şimdi diyorlar. başbakan niye biz ve onlar diyor diye. yaptıklarımızı kabul etmeyenlere biz değil onlar derim. Bizim önümüze engel koyanlara elbette onlar diyeceğim. Milleti delikli paralara muhtaç edenlere elbette onlar diyeceğim. Milleti karamsarlığa sevketmekten başka, Türkiye'nin etrafına duvar örmekten başka bir şey yapmayanlar ortada.. Bu rakamlar onlar iöçin bir şey ataşımaz ama Türkiye'nin geleceği için anlam taşır. Biizim için bu ülkenin derdiyle dertlenmiş Ak Partililer için anlam taşır. Kimsenin bu rakamlara kast etme hakkı yoktur



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


VEKİL KUZENİNE KIYAK

MELİH GÖKÇEK'TEN TARİHİ İTİRAF

KÖKSAL TOPTAN'A HÜKÜMET DE SAHİP ÇIKMADI
»  "AKP, TUZAK PARANOYAĞI"
»  CHP'Lİ SEVİGEN HAKKINDA ŞOK İDDİA
»  BÜYÜKANIT, VADİDEKİ ROLÜ HAKKINDA NE SÖYLEDİ
»  TOPTAN: "ÇOK ŞAŞKINIM"
»  MHP'LİLER DTP'Lİ VEKİLE "BOZKURT SELAMI" VERDİRDİLER
»  AKP,KANADOĞLU'NU İZLETTİRİYOR
»  ANAYASA MAHKEMESİNE "SİVİL DARBECİLER SUÇLAMASI"
»  HÜKÜMETİN GÜNDEMİNDE "SENATO" YOK
»  HAFRİYAT YÜKLÜ KAMYON VİYADÜKTEN DÜŞTÜ
»  ASKERE NANO TEKNOLOJİLİ ÜNİFORMALAR
»  GÜNEYDOĞU'DA GEÇİCİ GÜVENLİK BÖLGELERİ DUYURUSU
»  CHP'YE POSTA İLE DİN KİTABI GÖNDERDİLER
»  CHP'DEN İYİMAYA'NIN ÖNERİSİNE JET YANIT
»  "SAĞLI-SOLLU YUMRUK YİYORUM"
»  MHP'LİLER, DTP'Lİ VEKİL'E BORKURT SELAMI VERDİRDİ
»  AHMET İYİMAYA'DAN İLGİNÇ ÖNERİ
»  KOMANDO'YA İŞ GARANTİSİ
»  AKP'DE GÖZLER SALI GÜNÜ'NDE
»  HAKKARİ'DE HAİN TUZAK, 1 ASKER ŞEHİT
»  BASKIN ORAN, "SİVİL DARBE ZAMANI" DEDİ
»  SARIGÜL'ÜN YÜZÜĞÜNÜ ÇIKARMAMASININ SIRRI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.