Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ŞEHİT BİNBAŞI VE ŞEHİT ER TOPRAĞA VERİLDİ
ŞEHİT BİNBAŞI VE ŞEHİT ER TOPRAĞA VERİLDİ
 
ŞIRNAK yakınlarındaki Cudi Dağı’nda PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen İskenderunlu Binbaşı Ercüment Türkmen’in cenazesi, vasiyeti üzerine eşinin memleketi ve İmralı Adası'nın karşısındaki Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde toprağa verildi.
 
27.4.2008 - 20:10

Şehit Binbaşı Türkmen'in 14 yaşındaki kızı Ceren'in, babasının denizi çok sevdiğini söylemesi üzerine güzergah değiştirilerek cenaze sahilden geçirildi.
Şehit Binbaşı Türkmen’in cenaze töreni nedeniyle Mudanya'daki apartmanlar, işyerleri ve camideki iki minarenin arasına Türk bayrakları asıldı. Bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın kaldığı İmralı Adası ile deniz ulaşımınının sağlandığı İrtibat Bürosu iskelenin tel örgüleri de Türk bayraklarıyla donatıldı.
    
“AĞLAMA CEREN”

Şehit Binbaşı için ilk tören bugün öğle saatlerinde, Mudanya'da kayınpederinin oturduğu Ali Paşa Mahallesi Poyraz Sokak Derya Apartmanı önünde yapıldı. Buradaki törene şehit binbaşının eşi Çağla, kızı Ceren, 5 yaşındaki oğlu Doruk, babası Rasim, annesi Mükerrem Türkmen, kayınpederi Sami Korel, askeri erkan, arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şark hizmetinin dolmasına 2.5 ay kala şehit olan babasıyla son olarak çarşamba günü telefonda konuştuğunu anlatan Ceren Türkmen, babasının kendisine, “Kızım yakında geleceğim” dediğini belirterek tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Bu sırada ağlamamak için kendini zor tutan Çağla Türkmen ise şehit eşini Mudanyalılara emanet ettiğini kaydederek kızına, “Ceren ağlama. Bugün ağlama günü değil. Ağlamayacağız” dedi.

GÜZERGAH DEĞİŞTİRİLDİ

Ceren Türkmen’in babasının denizi ve balık tutmayı çok sevdiğini söylemesi üzerine, Şehit Binbaşı’nın cenazesinin geçeceği güzergah değiştirilerek sahilden getirildi. Bu sırada kortejde yürüyüp, ‘Vatan uğruna ölmeye hazırız komutanım’, ‘Vatan söz konusu olduğunda gerisi teferruattır’ pankartı açan yaklaşık 3 bin kişi, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Kahrolsun PKK’ sloganları attı.

Şehit Binbaşı Ercüment Türkmen’in cenazesi daha sonra Güzelyalı Beldesi girişinde bulunan Duran Camii’ne getirildi. Buradaki törende, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valisi Şehabettin Harput, milletvekilleri, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Erdinç, Alay Komutanı Kurmay Albay Murat Arslan, belediye başkanları katıldı.

Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Şehit Binbaşı Ercüment Türkmen’in top arabasına konulan tabutu, toprağa verilmek üzere Mudanya İlçe Mezarlığı’na getirilirken, kızı Çağla ise babasını son kez asker selamı ile uğurladı. Şehit Binbaşının cenazesi burada toprağa verildi.

Şehit Er İdris Polat toprağa verildi
 
Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda ağır yaralanan ve Şırnak Asker Hastanesi'nde hayatını kaybeden Şehit Jandarma Er İdris Polat'ın cenazesi Niğde'de toprağa verildi.

Niğde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Şehit Jandarma Er İdris Polat'ın yakınları, Niğde Vali Vekili Salim Demir, Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çörten, AK Parti Niğde milletvekilleri İsmail Göksel ve Muharrem Selamoğlu, MHP Niğde Milletvekili Mümin İnan, Vali Yardımcısı Adil Nas, Niğde Belediye Başkanı Murat Zeren, Jandarma Alay Komutanı Albay Naci Aydın ile vatandaşlar katıldı.

Şehit İdris Polat'ın eşi Sahre Polat, Türk bayrağına sarılı tabuta 3 yaşındaki kızı Yağmur ile birlikte sarılarak, “Şehit eşimin ardından ağlamayacağım, hainleri sevindirmeyeceğim. Sen bana 'arkamdan ağlama' dedin. Ben de ağlamayacağım. Herkes senin eriştiğin şehitlik mertebesine erişemez. Şehit olmak istiyordun Allah da bu isteğini kabul etti” dedi.

Şehit eşi Sahre Polat'ın bu sözleri, töreni izleyenleri duygulandırdı.

Niğde Jandarma Alay Komutanı Albay Naci Aydın, törende yaptığı konuşmada, vatanı bölmek isteyen hainlere hak ettikleri cezaların verildiğini ve verileceğini söyledi.

Aydın “Bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek. Hainler hak ettikleri cezaları alacaklar. Türk Silahlı Kuvvetleri adına ant içiyoruz ki şehidimizin kanı yerde kalmayacak” diye konuştu.

Törenin ardından, Şehit Jandarma Er İdris Polat, Dışarı Camisi'nde kılınan cenaze namazından sonra Niğde Şehitliği'nde toprağa verildi.

Şehitlikte bir manga asker saygı atışı yaptı.

Şehit Jandarma Er İdris Polat'ın tabutunun sarılı olduğu Türk Bayrağı, babası Muammer Polat'a teslim edildi.

Cenaze törenine katılan kalabalık sık sık “Şehitler ölmez vatan bölünmez. Askere uzanan eller kırılsın. Kahrolsun PKK. İmralı'yı basarız, Apo seni asarız. Barzani şaşırma sabrımızı taşırma” diye slogan atarak tepkilerini dile getirdiler.

Şırnak'ta bulunan Ballı 5. Jandarma Sınır Tabur Komutanlığında görev yapan Şehit Er İdris Polat, 25 Nisan 2008 tarihinde Işıkveren köyü Altıntepe üs bölgesinde terör örgütü PKK'ya karşı düzenlenen operasyonda ağır yaralanmış, Şırnak Asker Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.
Evli ve 1 çocuk babası Polat, 15 gün sonra terhis olacaktı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


GALATASARAY: 1 FENERBAHÇE: 0

SIKMABAŞLA BAŞ ÖRTÜSÜNÜ KARIŞTIRAN DIŞİŞLERİ BAKANI

TÜRMEN'DEN PARTİ KAPATMAYA AİHM BAKIŞI
»  "SEN ONLARI KÜLAHIMA ANLAT" BAŞBAKAN
»  SAAT 19'00'DA TÜRKİYE'DE HAYAT DURACAK
»  İŞTE O KIZIN EMNİYETTEKİ ŞOK İFADELERİ
»  ESKİ AKP'LİLER ALTERNATİF ARAYIŞINDA
»  "DAVA SÜRERKEN DEĞİŞİKLİK HUKUKA AYKIRIDIR"
»  "BENLE DEĞİL GİDİN ERDOĞANLA UĞRAŞIN"
»  BİNGÖL'DE ÇATIŞMA, 2 ŞEHİT
»  TERÖRİST BAŞINDAN YENİ İFTİRA
»  GIDA KRİZİNDE SOROS PARMAĞI
»  TÜRKEŞ İÇİN ŞOK İDDİA
»  CHPKURUL KURULTAYINDA 2. GÜN
»  "PİRİNÇ YOK BULGUR ,BULGUR BİTERSE. MAKARNA YERİZ"
»  CİNER:"1,5 MİLYAR DOLAR'I YERİN ALTINA GÖMDÜK"
»  KAHRAMAN KÖPEK, KÖŞK'E TRANSFER OLDU
»  SABAH'IN YAZI DİZİSİ BAŞLAMADAN TEKZİP YEDİ
»  AĞAR VE MUMC'NUN ZORUNLU SIRDI
»  HEM ANAYASAYI ÇİGNİYORLAR HEMDE MİLLETİN HAKKINI
»  İMDAT! KARABÜYÜCÜLER PENİSİMİZİ KÜÇÜLTÜYOR
»  BU ADAM İÇİN YASA VE HUKUK'TA YOK
»  SAVUNMAYI İŞTE BÖYLE YAPACAKLAR
»  İŞTE YENİ VALİLER
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.