Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2258
EURO
37,9272
IMKB
9.013,000
ALTIN
2.926,830
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"CANİLER GÜN YÜZÜ GÖREMEYECEK”
 CANİLER GÜN YÜZÜ GÖREMEYECEK”
 
 
29.7.2008 - 14:12
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bir Temmuz günü, bir Pazar gecesi İstanbul Güngören'de kan döken caniler, ebediyen gün yüzü göremeyecektir. Hep bunlar delik delik kaçacaklardır, delik delik gizleneceklerdir, mağara mağara gizleneceklerdir. Bunların hayata çıkmaları, bu halkın arasında yaşamaları, inanıyorum ki mümkün olmayacaktır” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasına, “Bugün sadece Ak Parti grubumuza değil, bu kürsüden tüm milletime seslenmek istiyorum” diye başlayan Erdoğan, konuşmasının tamamını önceki gece İstanbul Güngören’de meydana gelen bombalı terör saldırısına ayırdı. Bombaların, “insanlık düşmanı terörün kalleş yüzünü” bir daha gösterdiğini belirten Erdoğan, “Teröristler yalnızca çöp kutusuna iki bomba bırakmakla kalmamış aynı zamanda çöp kutularına o kirli ruh dünyalarını eşgillerini de bırakmışlardır” dedi. Erdoğan, saldırıda yaşamını yitirenlerin cenaze törenine katıldığını anımsatarak, “Orada milletimizin bütün yüreğini gördük. O temiz yürekleri, o aydınlık 70 milyon vicdanı gördük” diye konuştu.

-“CANİLER ELBETTE HESABINI VERECEKLER”-
“Bize bu büyük acıları yaşatanlar masumiyete bu kadar kasteden caniler elbette bunun hesabını vereceklerdir” diye konuşan Başbakan Erdoğan, milletin bu konuda müsterih olmasını istedi. Erdoğan, “Caniler hakettikleri cezaya er veya geç çarptırılacaktır. Bu konuda güvenlik güçlerimiz yoğun bir şekilde istihbarat örgütlerimizle birlikte çalışmalarını sürdürüyor” dedi. Saldırının meydana geldiği Güngören’in 20 yıl içinde çok farklı bir semt haline geldiğini kaydeden Erdoğan, bu semtte trafiğe kapalı alanda meydana gelen saldırının, “akılsızca değil akıllıca” planlandığını belirtti. Başbakan Erdoğan, olayı gerçekleştirenleri, “insanlıktan nasibini almamış mahluklar” olarak tanımlayarak, “Huzur içinde yaşanan bir şehirde çocukların kadınların savunmasız insanların bu şekilde hedef alınması ancak canice, kalleşce insanlara kasteden terörün o bilinmeyen veya tahmin edilen yüzlerinden biridir" dedi.

-“KARARMIŞ BİR VİCDAN ORTADA”-
Saldırıda 17 vatandaşın yaşamını yitirdiğini, bunlardan 6’sının çocuk olduğunu, 4 tanesinin 2, 3, 4 yaşlarında çocuklar olduğunu anımsatan Erdoğan, şöyle konuştu:
“Bunu insanlıktan nasibini almış olan birinin yapması mümkün mü? Kararmış bir vicdan var ortada. Bunlarda şefkat diye, merhamet diye bir şey kalmamış. Bunlar her herhalde iradeden falan tamamen soyutlanmış, tecrit edilmiş olan karakterler, yapılar vicdanlar. Böyle seçilmiş. Zaten teröristler huzura, istikrara kardeşliğe düşman oldukları kadar, insanlığa, hayata hatta çocuk masumiyetine bile ne kadar düşman oldukları Güngören'de olduğu gibi bütün dünyada da ortadadır. Tesellimiz şudur ki, bu ülkenin bütün evlatları, 70 milyon insanımız, derin acısını yüreğine gömerken, aynı yürekten çıkan sesle teröre lanet yağdırmıştır. İktidarıyla, muhalefetiyle, medyasıyla askeriyle, polisiyle, yargısıyla, bütün kurum ve kuruluşlarıyla terör karşısında bu ülke tek sestir, tek yürektir. Her kim terörle, cinayetle, şiddetle, bombayla, silahla, kalleşlikle, ihanetle, Türkiye'nin istikrarsızlığa sürükleneceğini, Türkiye'nin yörüngesinden sapacağını düşünüyorsa, bilsinler ki hiç bir zaman bunu başaramayacaklardır.”
-“MAĞARA MAĞARA KAÇACAKLAR”-
Geçmişte olduğu gibi bugün de, yarın da milletin yüreğine ateş düşürerek, bu ülkeyi durdurmak isteyenlerin kendi karanlık ruhlarındaki planları gerçekleştiremeyeceklerini ifade eden Erdoğan, “Kirli oyunlar, kirli tezgahlar, aşağılık planlar, milletimizin birlik ruhunu yaralamayacaktır. Bir Temmuz günü, bir Pazar gecesi İstanbul Güngören'de kan döken caniler, ebediyen gün yüzü göremeyecektir. Hep bunlar delik delik kaçacaklardır, delik delik gizleneceklerdir, mağara mağara gizleneceklerdir. Bunların hayata çıkmaları, bu halkın arasında yaşamaları, inanıyorum ki mümkün olmayacaktır. Aramızdan ayrılan 17 evladımızı ebediyete uğurladık. Yaraları saracağız ama biz milletçe hayata döneceğiz ve bu cennet vatanda birliğimizi ebedi kılmanın, kardeşliği daimi kılmanın mücadelesine kararlılıkla devam edeceğiz” diye konuştu.

-“GENÇLERİ DAĞA ÇEKTİKLERİ SÜRECE GÜÇLÜ KALACAKLAR”-
Terörü yalnızlaştırmanın ve onu toplumdan tecrit etmenin teröre karşı en etkili mücadele olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, “Terör, dağa halkın arasından gençlerimizi çekebiliyorsa, çektiği sürece güçlü kalacaktır. Ama terör eğer dağa halkın arasından gençleri çekemiyorsa, o zaman yalnızlaşacak, zayıflaşacak ve ondan sonra bu işin evel Allah kökü kazınacaktır” dedi.

Erdoğan, terörle mücadelede herkese düşen sorumluluklar olduğunu da belirterek, şöyle devam etti:
“Demokratik istikrarı güçlendirerek, birbirimizi her zamankinden daha çok sahiplenerek, birbirimize her zamankinden daha çok sarılarak, bu ülkenin huzuruna kastedenlere hak ettiği cevabı birlikte vermeliyiz. Kuşkusuz, sadece bunu yaparak değil, güvenlik güçlerimiz titizlikle çalışmalarını yaparak, daha önceki bir çok cinayeti aydınlattıkları gibi inanıyorum ki, bunu da aydınlatacaklardır.”
-“ÖZEL GÖRÜNTÜLERİNİZ VARSA GÜVENLİK GÜÇLERİNE VERİN”-
Erdoğan, terörün kimi, ne zaman, nerede, nasıl vuracağı belli olmayan bir fenomen olduğunu, adi suç olmadığını ve uluslararası boyutunun olduğunu söyleyerek, medyayı da eleştirmeyi sürdürdü. Terör örgütünün isminin verilerek yapılan yayınların bilerek veya bilmeyerek teröre destek vermek olduğunu söyleyen Erdoğan, dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir gelişmiş ülkede bu tür yayınların ve yayın politikalarının görülmediğini belirtti. Erdoğan, “Eğer özel görüntüleriniz varsa, bu görüntüleri güvenlik güçlerine verin de işe yarasın” dedi. Erdoğan şunları söyledi:
“Zihinlerimizi kilitlemek, reflekslerimi kontrol altına almak, kör ideolojilerle terör ve şiddetle şuursuz kinleri besleyerek dikkatimizi dağıtmak isteyenler hiçbir zaman bu karanlık arzularını gerçekleştiremezler ve gerçekleştiremeyecekler. 70 milyonluk insanımızın metanetini vakarını yanlış okuyanlar, toplumu manipülasyonlarla, provokasyonlarla kirletilmiş, yanlış bilgilerle yönlendirmeye, terörle şiddetle durdurmaya muvaffak olamazlar.”
Erdoğan, Sakarya’da yapacağı temaslarla ilgili de bilgi verdikten sonra gruba iyi bir hafta dileyip, “sağlıcakla kalın” diyerek konuşmasını tamamladı. (ANKA)
(İG/ZG)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"BİR MAHKUMUN SÖZLERİYLE KARALANIYORUZ"

MEMUR'A İYİLEŞTİRME AĞUSTOS AYINDA

CHP'DEN ERDOĞAN-GÖRÜŞMESİNE TEPKİ
»  "BU SALDIRIYI YAPANLAR FELLİK FELLİK KAÇACAK"
»  MİLLETVEKİLLERİNE ERKEN EMEKLİLİK RAFA KALKTI
»  ÇİLLER'E, 'GEBERESİ KADIN' DEMİŞ
»  YENİ ERGENEKON DALGASI GELİYOR
»  KUDDUSİ OKKIR'IN CEZAEVİ NOTLARI
»  ÇANKAYA, 6 AYDA 21 MİLYON YTL HARCADI
»  GÜL VE ERDOĞAN'IN 5 SAATLİK GİZLİ BULUŞMASI
»  ANAYASA MAHKEMESİ İLK GÜN DELİLLERİ İNCELEDİ
»  KEY'DE KUYRUK GECE FALAN DİNLEMEDİ
»  6 BİR 400 KEZ GÖRÜŞTÜ HATIRLAMADI
»  ÇEVİK BİR'İ ORTAYA ATAN FEHMİ KORU ŞİMDİ KIVIRIYOR
»  ÇIPLAKLAR KAMPI İKİ ÜLKE ARASINDA KRİZ ÇIKARTTI
»  ROTH'TAN NÜKLEER SANTRALLARA TEPKİ
»  ERDOĞAN'DAN,"İHBAR VARDI KAÇTI "İDDASINA SERT YANIT
»  BAŞBAKAN'IN İSTEDİĞİ SOMUT ÖRNEĞİ HEMDE 5 TANE VERDİ
»  İŞTE ERKE DÖNERGEÇ'İNİN SIRRI.!
»  İBO SHOW YİNE SAHNEDEYDİ
»  PARA'NIN KAYNAĞINI AÇIKLADI
»  TABANİ'DEN DTP'YE "KEMALİZM'İ AKP SARSTI İYİ GEÇİNİN"
»  ÜNİVERSİTE REKTÖRÜNDEN TUHAF AÇIKLAMA
»  SANATÇI EMEL'DE ERGENEKON'DAN ÇIKTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.