Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2124
EURO
37,5485
IMKB
9.107,000
ALTIN
2.875,370
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"SUSURLUK KOMİSYONU'NA BÖCEK YERLEŞTİRİLDİ"
 SUSURLUK KOMİSYONU NA BÖCEK  YERLEŞTİRİLDİ
 
TBMM Susurluk Araştırma Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, Meclis’teki komisyon odasına “Böcek’’ adı verilen bir dinleme cihazı yerleştirildiğini açıkladı.
 
18.1.2008 - 00:10

•Elkatmış GAZETEPORT’a yaptığı açıklamada “O günlerde şüphelendim ve durumu TBMM Başkanı Mustafa Kalemli’ye bildirdim. Cumhuriyet Savcılığına da gizlice başvuru yaptık. Böcek bulunamadı. Ancak ben eminim komisyon odasındaki konuşmalarımız dinleniyordu’’ dedi.

Emin ÖZGÖNÜL
ANKARA - TBMM Susurluk Araştırma Komisyonu Başkanı ve AKP Nevşehir eski milletvekili Mehmet Elkatmış, 11 yıl sonra bir itirafta bulundu. Elkatmış, Meclis’teki komisyon odasına “Böcek’’ adı verilen bir dinleme cihazı yerleştirildiğini açıkladı ve “O günlerde şüphelendim ve durumu TBMM Başkanı Mustafa Kalemli’ye bildirdim. Cumhuriyet Savcılığı’na da gizlice başvuru yaptım. Böcek bulunamadı. Ancak ben eminim, komisyon odasındaki konuşmalarımız dinleniyordu’’ dedi.
Elkatmış,yaptığı açıklamada 3 Kasım 1996 tarihinde meydana gelen Susurluk kazasından sonra kurulan ve 1997 yılında faal biçimde çalışan komisyonda yaşadığı ilginç olayları anlattı. Komisyona bilgi vermek üzere gelen önemli tanıkların ifadelerine başvurulduğunu hatırlatan Elkatmış şunları söyledi:
“Bizim komisyonumuzda tüm konuşmalar, tutanağa geçiriliyordu. Ancak tutanakların çıkması ve bana ulaşması en az 2 gün sürerdi. Komisyonda en uzun ifade veren Mesut Yılmaz ve Hasan Celal Güzel oldu. Bu ifadelerin alındığı günün gecesi ben bir yere davetliydim. Oradaki kişiler, bilgisayarlarını açıp komisyonda verilen ifadeyi satır satır bana gösterdiler. Oysa daha tutanaklar çıkmamıştı. O zaman komisyon odasına dinleme cihazı yerleştirildiğine kanaat getirdim. Ertesi gün TBMM Başkanı Mustafa Kalemli’ye durumu bildirdim. Ancak kendisi böyle bir şeyin mümkün olamayacağını söyledi. Ben de Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundum. Yapılan incelemeden sonuç çıkmadı ve takipsizlik verildi’’


“ŞÜPHELİ BİR KİŞİ VARDI’’
Elkatmış, komisyon odasında dinleme cihazı olduğu konusunda bugün de aynı fikirde olduğunu belirtti ve “Bu cihazı kim koymuş olabilir, bir devlet birimi mi yoksa komisyonla bağlantılı bir kişi mi?’’ sorusuna ise “ Benim şüphelendiğim bir kişi vardı. Sonra rahmetli oldu. Ama artık ispatı da mümkün değil “ cevabını verdi.
Elkatmış, komisyonun 54 kişinin ifadesine başvurduğunu, çok önemli bilgilere ulaşıldığını ve olayın aydınlatılmasına katkı sağlandığını da belirterek “Herkesin gözü bizim komisyonun üzerindeydi. Bu nedenle komisyonda ne olup bittiği, kimin ne dediği çok önemliydi’’ dedi.


MİT MÜSTEŞARINA GİTTİM
Komisyon üyesi CHP Mersin eski milletvekili Fikri Sağlar da, Elkatmış’ın bu kuşkusuna katıldığını belirterek “Dinlendiğimiz kesindi. Bu konuda da bir toplantı yaptık sadece milletvekili olan üyeler katıldı. Toplantı sonrası içeride ne konuşulduğu hemen öğrenildi. Hatta şüphelendiğimiz kişi bana gelip (Benim adımı vermişsiniz) diye sitem etti “ dedi. Sağlar, TBMM’de, zamanında SHP grup toplantı odasının da dinlendiğini belirterek  şunları söyledi:
“Erdal İnönü başkanlığında basına kapalı toplantılar yapıyorduk. Burada İnönü’nün yaptığı konuşmalara, bir iki saat sonra Turgut Özal cevap veriyordu. Dinlemeden şüphelendik. Ben Genel Sekreter olarak İçişleri Bakanı’na gittim. Sabahattin Çakmakoğlu da Emniyet Genel Müdürü’ydü. Kendisi ile de görüştüm. Emniyet teşkilatı olarak ve o günler için böyle bir tekniklerinin olmadığını söyledi. Bunun üzerine MİT Müsteşarı Hayri Ündül ile görüştüm. O da böyle bir şeyin söz konusu olamayacağını belirtti. Genel Merkez binamızdaki toplantı salonu için de bu tür kuşkular vardı. Genel Sekreter yardımcımız Erol Ağagil o günlerde Genel Merkez’de dinleme cihazı araması yaptırdı. Ancak bulunamadı.’’

TARİHİ KOMİSYON : SUSURLUK

Meclis Susurluk Araştırma Komisyonu 26 Kasım 1996 günü çalışmaya başladı. Refahyol hükümeti dönemindeki Komisyon Başkanlığı’na o dönem RP’de olan Mehmet Elkatmış seçildi. Komisyon üyeliklerine de Refah Partisi’nden Hayrettin Dikekcan, Bedri İncetahtacı, DYP’den Nihan İlgün ve Mahmut Yılbaş, ANAP’tan Yaşar Topçu ve Metin Öney, DSP’den Sema Pişkinsüt, CHP’den de Fikri Sağlar seçildi. 4 aylık çalışmalar sonucu aralarında Mesut Yılmaz, Doğu Perinçek, Hasan Celal Güzel, dönemin MİT Müsteşarı Sönmez Köksal, Emniyet Genel Müdürü Alaattin Yüksel, MİT Daire Başkanı Mehmet Eymür, Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin, Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Emin Aslan ve Başkan Yardımcısı Hanifi Avcı, Emekli Orgeneraller Necdet Üruğ, Burhanettin Bigalı, Emekli Yarbay Korkut Eken ile Meral Çatlı, Oral Çelik gibi isimlerin de bulunduğu, 54 kişinin bilgisine başvuruldu. Özellikle Mehmet Eymür ve Hanefi Avcı’nın devlet içindeki çeteleşmeye yönelik anlattıkları büyük ses getirdi. Abdullah Çatlı’nın bağlantıları belirlendi. Ömet Lütfü Topal cinayetine ilişkin bulgular elde edildi. Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in, Başbakan Necmettin Erbakan’a yazdığı ve devlet içindeki örgütlenmelerin konu edildiği ünlü mektup ortaya çıktı. Komisyon, belgelerin de ekli olduğu kapsamlı bir raporu, Nisan 1997’de TBMM’ye teslim etti. Bu rapor halen, Susurluk konusunda en kapsamlı dökümanı oluşturuyor.
 
 GAZETEPORT



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


YARGITAY, KONUŞMANIN BANT ÇÖZÜMÜNÜ İSTEDİ

GÜL,SURİYE'Yİ ZİYARET EDECEK

"TÜRBAN, DİNİN GEREĞİ, SİYASİ BOYUTU BİZİ İLGİLENDİRMEZ"
»  "CUMHURİYETİN SAVUNMA MEKANİZMALARI GÖREVİNİ YAPMALI"
»  ENERJİ BAKANI ZAMMA TEPKİ GÖSTERENLERLE DALGA GEÇTİ
»  YARGITAY'DAN TÜRBAN UZLAŞMASINA SERT TEPKİ
»  PROF.HALLAÇOĞLU'NDAN ŞOK AÇIKLAMALAR
»  DTP'DEN AKP VE MHP'YE DESTEK YOK
»  GELECEĞİN DÜŞ TEKNESİNİ BİR TÜRK GERÇEKLEŞTİRDİ..!
»  GÜL, GÜMÜŞ ALYANSINI NEDEN ÇIKARDI?
»  MARDİN 'DE TECAVÜZCÜLERİ LİNÇ ETMEK İSTEDİLER
»  CEP TELEFONUNUZ KREDİ KARTINIZ, OLUYOR!
»  DTP'Lİ TÜRK: EN BÜYÜK TEHLİKE PKK DEĞİL!
»  200 YOLCU ÖLÜMDEN DÖNDÜ
»  TÜRBAN TARTIŞMASI... MHP: "ADIMI ATTIK, BEKLİYORUZ"
»  BRANDAYA ATLAYAMADILAR YERE ÇAKILIP ÖLDÜLER
»  DÜŞEN UÇAĞIN DENGESİNİ İNİŞ TAKIMLARI BOZMUŞ
»  BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A TÜRBAN YANITI
»  RADYO'YU DİNLEDİ, PKK'DAN KAÇTI
»  ULUSALCILARIN PATALYA ZİRVESİ
»  ERDOĞAN'A VERİLEN SON SEÇİM ANKETİ
»  ASKER'İ DE YÜCE DİVAN'A GÖNDERELİM MADDESİ
»  MİT'E ÇALIŞAN SANATÇILAR?
»  ELEŞTİRİLEN KOMUTAN SORGUYA'DA GİRMİŞ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.