Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1127
EURO
38,2045
IMKB
10.030,000
ALTIN
2.915,380
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
"TAYYİP BEY’İNKİ HAK EDİLMEMİŞ BİR KARİZMA"
 TAYYİP BEY’İNKİ HAK  EDİLMEMİŞ BİR KARİZMA
 
Eski Fazilet (FP) Partisi Milletvekili ve psikiyatri profesörü Mehmet Bekaroğlu, Anayasa Mahkemesi'nin kapatma kararı vermemesinin AKP'nin büyüsünü bozduğunu, gerilim üzerinden siyaset yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bunun üzerine Doğan grubunu kendisine hedef seçtiğini söyledi. Bekaroğlu, Referans gazetesinden Nuray Başaran'a verdiği mülakatta, hem siyasetçi hem de psikiyatr şapkasıyla özetle şu değerlendirmeleri yaptı:
 
5.10.2008 - 08:05
TAYYİP BEY’İNKİ HAK  EDİLMEMİŞ BİR KARİZMA
Hak edilmiş karizma, bir kişinin kendi yeteneklerinden, kaynaklarından kaynaklanan bir karizmadır. Hak edilmemiş karizma derken, Tayyip Erdoğan öteden beri devam eden bir kavganın yani toplumsal bir bölünmenin, tartışmanın bir tarafı oldu. Kendisinin bunu başlatacak bir ideolojik donanımı ve entelektüel altyapısı falan yoktu. Erdoğan'ın karizması kavgalardan doğan, gerginlikten kaynaklanan bir şeydi. Bağırıyorsunuz karşı tarafa. Ve taraflarınıza ne kadar gür sesle bağırırsanız; ne kadar dik durursanız, ne kadar masaya vurursanız karizmanız öyle artıyor.

KARİZMASI KASETLERLE ARTTI
Bakınız 28 Şubat dönemlerinde, çok yoğun bir şekilde Tayyip Bey ve onun gibi sert üslubu olan insanların kasetleri ortaya çıkarıldı. Tayyip Bey'in kasedi çıktıkça, karizması artıyordu. Çünkü insanlar Tayyip Bey'in orada ne söylediğine bakmıyordu. Bağırıyor olmasına bakıyordu. Tayyip Bey'de  kendi mağduriyetini, mazlumluğunu, ezilmişliğini, haksızlığa uğramışlığını görüyordu. 

AKP MERKEZ SAĞDA NORMAL  BİR PARTİYE DÖNDÜ
Tayyip Bey, o şekilde gerginlikle bulmuştu kendisini. Dolayısıyla kapatma davası sonucunda, laikliğe aykırı eylemlerin odağı diye bir karar verilmesi vatandaş için önemli değil. Kapatılmayarak o gerginliğin vermiş olduğu büyüyü, o sihri, o özel şeyi kaybetti Erdoğan. AKP sıradan bir parti oldu. Bunun farkında Erdoğan. AKP artık bana göre normal partidir, büyüsü, sihri bozuldu. O nedenle, daha evvel merkez partileri neler üzerinden aşındılarsa, AKP de aynı şeyden dolayı aşınacak, güç kaybedecek diye düşünüyorum.
Artık AKP çok çelişkili, ikircikli bir şeye sahip
Yani zalim, baskı yapan, ezen, dayatan bir sistem var, bir merkez var, o merkeze karşı mücadele eden Tayyip Erdoğan var. Kapatılmamasıyla, siyasette o karizma açısından büyü bozuldu. Şimdi sıradan bir siyasetçi oldu. Artık AKP çok çelişkili, ikircikli bir şeye sahip. Tayyip Erdoğan akıllı bir adam. Gerginliğin kendi işine yaradığını biliyordu. Şimdi Türkiye'de merkez sağda siyaset yapan normal bir partiye döndü. Bütün merkez partilerin başına ne geldiyse, uzun süre iktidarda kalan merkez partilerin başına ne gelmişse, sizin başınıza da gelecek. 

GERİLİM YARATMAK İÇİN  DOĞAN GRUBUNU SEÇTİ
Bunun farkına vardığı için Tayyip Erdoğan, özellikle kendi tabanının uzak duracağı Aydın Doğan'ı kendisine, ana büyük bir hedef koyarak ya da rakip koyarak kavga etmeye başladı. Yani bizzat Genelkurmay'la, askerle, yargıyla kavga yapmaktansa, aynı gerginliği o gerginliğin vermiş olduğu büyüyü, kendisine daha az zarar verebilecek, en azından kapatma yetkisi olmayan Doğan Medya Grubu üzerinden yapıyor. Tayyip Erdoğan için çok da akıllıca bir iş.

AKP TABANI, OLANLARI YOLSUZLUK OLARAK GÖRMÜYOR
Şu anda  "AKP yolsuzlukların içindedir, diğer partilerden bir partidir" imajının ortaya çıkması AKP'nin kendi tabanı ve oy verenler açısından bir problem oluşturmuyor. AKP'nin tabanı yolsuzlukları sevmiyor ama henüz yolsuzluk olduğuna kimse inanmıyor. Deniz Feneri, bu ihaleler, bütün bunlar yolsuzluk olarak görülmüyor. Yıllardan beri mahrum edilen, bizim insanlarımıza iktidardan yararlanarak imkânların sunulması olarak kabul ediliyor. Henüz bu iş, AKP'nin yolsuzluk yaptığı, yolsuzluk üzerinden aşındığı bu noktaya gelmiş değil. 

BİR PADİŞAH GİBİ YÖNETİYOR
Ama Tayyip Erdoğan bir padişah gibi yönetiyor. Partisini de öyle yönetiyor. Türkiye'yi de öyle yönetiyor. Tek adamdır. İkinci bir adam yoktur AKP'de. Halk, padişah kendisininse rahatsız olmuyor. AKP kim ne derse desin, kapatma davasında verilen karar ve bütün bu olup bitenler, dünyadaki kriz AKP'nin önü çok aydınlık, filan gözükmüyor. Dolayısıyla bir an evvel seçim yapmak AKP'nin işine gelir.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÜNLÜ AİLEYİ SEL ALDI

BAHÇELİ, MİLLİ SEFERBERLİK İSTEDİ

ASKERİ İRADE YETMEZ, SİVİL İRADE DE GEREKİR!
»  TÜRKİYE TEK YÜREK OLDU HAİN SALDIRI PROTESTO EDİLDİ
»  TERÖRİSTLER SALDIRININ FOTOĞRAFINI ÇEKMİŞLER
»  TALABANİ, ÜÇLÜ GÜVENLİK KOMİTESİNİN TOPLANMASINI İSTEDİ
»  RESMİNİ PARAYA BASTIĞIMIZ FATMA ALİYE'NİN BÜYÜK SIRRI
»  DTP'Lİ TÜRK, ÜZÜLMÜŞ AMA PKK İLE UZMAŞMALIYMIŞ
»  İŞTE BATIK HAYALET GEMİ
»  TMYK TOPLANTISI'NDAN KARARLILIK ÇIKTI
»  TÜRKİYE IRAK'I UYARDI
»  TMYK TOPLANTISI SONA ERDİ
»  "TAM BİR BİT OLMUŞLAR HALKIN KANINI EMİYORLAR"
»  TERÖRİSTLER AKTÜTÜN YOLUNU MAYINLAMIŞ
»  ABD,AB,NATO VE IRAK HAİN SALDIRIYI KINADI
»  TERÖRLE MÜCADELE YÜKSEK KURULU ACİL TOPLANDI
»  BUNLAR DESTEK VERDİKÇE O HAİNLER ASLA DURMAZ
»  TERÖRİSTLER SALDIRININ FOTOĞRAFINI ÇEKMİŞLER
»  "HER ŞEHİT İÇİN BİR DTP'Lİ ÖLSÜN"Ü AKLAYAN MAHKEMEYE İTİRAZ
»   KAYNAK'A GÖRE, PKK BU BASKINDA TAŞERONLUK YAPTI
»  TÜRKİYE AYAĞA KALKTI
»  AMERİKALI ŞEHİT BABASI
»  ABD'DEN PKK'YA "SİLAHLARI BIRAKIN"
»  HAİN SALDIRI NASIL GERÇEKLEŞTİ? İŞTE DETAYLAR!
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.