Gaziantep Sanayi Odası eski Başkanı Nejat Koçer’e Gaziantep Üniversitesi Senatosu tarafından fahri doktora ünvanı verilmesi dolasıyla düzenlenen törene katılan Hisarcıklıoğlu, insanlara faydalı olmanın yolunun onların karnını tok, sırtını pek tutmak olduğunu, girişimcilerin de bunu yaptığını belirterek, "Bizim de sonradan Türkiye’nin ortak hedefi haline gelen 2023’te dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi içine girmek var. Yani dünyanın ilk 10 zengininden birisi olacağız dedik. Bu aslında bir hedefti. Allah’a çok şükür inşallah bu hedefe de ulaşacağız, ama bu hedefe ulaşabilmek için bir şeye ihtiyaç var. O da girişimciye ihtiyaç var. Bakın Türkiye’nin nüfusu 72 milyon. Toplam 1 milyon 300 bin girişimcimiz var. Ama Japonya’nın nüfusu 120 milyon toplam 6 milyon 400 bin girişimcisi var. Japonya niye zengin anladınız mı? Bütün mesele burada, girişimcide. Bizim Japonya ile eşdeğer konuma gelebilmemiz için 4 misli daha girişimciye ihtiyacımız var, nüfusumuza göre" dedi.
Hisarcıklıoğlu, girişimci sayısını artırmanın yolunun kadın girişimcileri artırmaktan geçtiğini de belirtti. Bugüne kadar erkeklerden 1 milyon 220 bin girişimci çıktığını, kadınlarda ise 70 bin girişimci olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Ama toplumumuzun yarısını görmüyoruz biz. Yarısı dediğimiz kim? Kadınlarımızı hiç görmüyoruz. İş gücününe katılımda da dünya ortalamasının altındayız kadınlarda. Dünya ortalaması yüzde 43, Türkiye yüzde 27. Gelişmiş ülkelerde iş gücününe katılım yüzde 60 kadınlarda, biz de yüzde 27. Girişimcilikte hiç esamemiz bile okunmuyor. Şimdi dedik ki ’zengin olmak istiyoruz’. O zaman girişimci sayımızı artırmamız lazım" diye konuştu.
5 MİLYON İŞSİZİMİZ VAR
Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin işsizlik olduğunu, TÜİK’in araştırmalarına göre Türkiye’de toplam işsiz sayısının 3 milyon olduğunu, 2 milyon kişinin de bir yıldan bu yana işsiz olduğunu ve umudunu kaybettiği için iş aramaktan vazgeçtiğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: "Yani toplam 5 milyon kişi işsiz. Artı her yıl 800 bin genç istihdam nüfusuna katılıyor. 5 milyon işsiz var, her yıl gelen nüfus artışından dolayı gelen 800 bin genç var. Buna işi nasıl bulacaksınız? Tek bir yolu var, girişimci sayısını artırmak. İşte bunun için tüm Türkiye’deki aynı Gaziantep’in Türkiye’ye rol model olduğu gibi kadın girişimciler kurulunu kuralım da Türkiye’deki genç kızlarımıza örnek olsun dedim.
Adalet ve hukuk düzenine uymayan bir şey yıkılmaya mahkumdur. Türkiye’de en büyük eksikliklerden biri de, bir şeyin kurulması, geliştirilmesi, ancak gelecek nesillerin işleri devam ettirememesidir. Babalar, kendilerinden sonra haksız ve adaletsiz miras bırakmakta. Babalara burada bir iğne batırıyorum. Niye biliyor musunuz? Kızla erkek çocuk arasında ayrım yapılıyor, haberiniz olsun. Kız erkek ayrımı yapmaksızın hakkı neyse verin. Damat gelecek diye dışlar bir tutum içine girmeyin. Damat da senin evladın, o kız da senin evladın. Gaziantep birçok konuda Türkiye’de öncü, bu konuda da öncülük etmesi lazım."
GÜNEŞ YENİDEN DOĞUDAN DOĞMAYA BAŞLADI
Dünyanın hem ekonomik, hem de siyasi olarak yeniden şekillendiğini, dünya ekonomisi ve siyasetinin bölgede değiştiğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun farkına varılmasıyla Türkiye kazançlı çıkacaktır. Sıkıntılı ve sancılı bir bölgenin tam ortasında Türkiye. Artı dünya ekonomisinin yüzde 51’i şu anda Türkiye’nin doğusunda. Güneş tekrar doğudan doğmaya başladı haberiniz olsun. Eskiden bizim batımızdaydı, şimdi doğumuza geçti. İşte bu güneşin tepemize geldiği zaman o fırsatı kaçırmamamız lazım. Bu Türkiye’nin tekrar dünyada lider olması demektir. Ben Allah’ın izniyle inanıyorum, lider olacak mıyız, olacağız. Ama sahayı hazır etmemiz lazım. Gaziantep’teki tüccar ve sanayici kardeşlerim ne olur fırsatlar ülkesi olan Ortadoğu, Afrika’ya bakın. Dünyayı şu anda ekonomisinin büyümesinin liderliğini yapan iki tane ülke var. Çin ve Hindistan. Sakın ha sakın bu iki pazarı gözardı etmeyin. " Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, üniversite-sanayi işbirliğinin önemine işaret ederek, üniversitenin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Konuşmaların ardından Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, eski Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer’e fahri doktora ünvanını verdi ve cübbesini takdim etti. Koçer, kendisine destek veren başta ailesi ve yakınları olmak üzere herkese teşekkür etti. Koçer’in konuşması sırasında salonda duygulu anlar yaşandı.6 NİSAN 2011/MİLLİYET