Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2398
EURO
37,6309
IMKB
9.109,000
ALTIN
2.922,340
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
10 YTL'YE KEPAZELİK
10 YTL YE KEPAZELİK
 
Kocaeli'de yerel yayın yapan Gonca FM'in `hoca' lakaplı sahibi Tuncer Çiftçi, 10 YTL karşılığında Erzurumlulara `dua' etti.
 
30.6.2008 - 11:02

"Kanseri dua ile tedavi ediyorum" diyerek tartışma yaratan Tuncer Çiftçi'den dua almak isteyen yüzlerce vatandaş, Halk Eğitim Merkezi'nde izdihama neden oldu. Salonu tıka basa dolduran vatandaşları "Elinizi kalbinize koyun, gözlerinizi kapatın" diyerek yönlendiren Tuncer Çiftçi, herkese dua etti. Türkiye'de önemli isimlerin dua etmesi için kendisine ulaşmaya çalıştığını ileri süren Tuncer Çiftçi, "İsim veremem ama şaşıracağınız isimler benden dua etmemi istiyorlar. Herkese yardımcı olmaya çalışıyorum" dedi. İlkokul mezunu olduğunu ve Allah rızası için bu işi yaptığını anlatan Çiftçi, "Allah bir insana, bir mertebe nasip edecekse, onun bir huyundan dolayı bunu nasip etmiş olabilir. Biliyorsunuz peygamber efendimiz de okumamıştır, okuma yazması hiç yoktur. Herkes O'na, 'Sana mı verildi peygamberlik' diye söylüyorlardı. Herşey okumak değil" diye konuştu.

Erzurum'da yerel yayın yapan Yıldız FM'in davetlisi olarak kente gelen 'hoca' lakaplı Tuncer Çiftçi, Halk Eğitim Merkezi salonunda vatandaşlarla buluştu. Kanser başta olmak üzere tedavisi olmayan bazı hastalıkları dua ile tedavi ettiğini iddia ederek kamuoyunda tartışmalara neden olan Tuncer Çiftçi'den dua almak isteyen vatandaşlar bunun için giriş kapısında 10 YTL ödeyerek bilet aldılar. 500 kişilik salona yaklaşık bin kişi girmek isteyince izdiham meydana gelirken, bedensel engelli çocuklarıyla dua almaya gelen aileler zor anlar yaşadılar. İlahi konserinin ardından alkışlar arasında sahneye çıkan Tuncer Çiftçi, "Şimdi hep birlikte dua edeceğiz. Bunun için elinizi kalbinize koyun, gözlerinizi kapatın" dedi. Salondaki herkesin içinden 'estağfurullah' demesini isteyen Çiftçi, daha sonra iki dakika süren bir dua etti. Çocuklarıyla gelen çoğunluğu kadın yüzlerce vatandaş gözyaşları arasında duaya katıldı. Salondaki havasızlık nedeniyle bedensel ve zihinsel engelli çocuklar zor anlar yaşadı. Öte yandan vatandaşlar, sorunlarını yazdıkları küçük not kağıtlarını Tuncer Çiftçi'ye ulaştırmaya çalıştı. Görevliler konuşma kürsüsüne sığmayan yüzlece not kağıdını bir poşete bırakıp, Çiftçi'ye ulaştırdılar.

"BİLETİNİZİ ALIN SALONA GİRİN"

Duadan sonra salon dışına çıkan Tuncer Çiftçi, içeri giremeyen vatandaşlara, "Ben daha buradayım. Salondakiler birazdan çıkacak, sizlerde biletinizi alın salona girin. Bakın arabayla geldik, bu salonu tuttuk, iki gündür otelde kalıyorum. Güvenlik görevlileri, ses cihazlarına para ödüyorum. Ben bir daha geldiğimde bu parayı nereden bulacağım? Haydi kardeşlerim güzel bir şekilde biletlerinizi alın, beni anlayın. Söz veriyorum, her ay geleceğim bundan sonra" dedi.

Çiftçi'nin bu konuşması üzerine vatandaşlar, bilet alarak salona girdi.

"ALLAH RIZASI İÇİN YAPIYORUM"

Türkiye'nin dört bir yanından telefon aldığını belirten Tuncer Çiftçi, herkesin dua isteğidini dile getirdi. Önemli isimlerin de kendisini aradığını öne süren Çiftçi, "Şaşıracağınız birçok isim bana ulaşıp, dua etmemi istiyor. Ben de herkese yardımcı olmaya çalışıyorum. Bakın bu işin sırrı, peygamber efendimizde. Allah, "O, olmasaydı alemleri yaratmazdım" diyor. Biz de elimizden geldiği, gücümüzün yettiği kadar insanlara dua ediyoruz. Kocaeli'de 4 tane telefon servisi açtık. 6 ay boyunca çağrılara cevap verdik ve 48 bin telefon aldık. 21 bini 'namaza başladım' dedi, 27 bin tanesi de 'hastalıklarıma şifa buldum' dedi.

Doktorlar bile şaşırıyor.

Raporlu birçok hasta derdine şifa bulduğunu söylüyor. Yine de bizim bir iddiamız yok, biz sadece dua ediyoruz. 'Dini alet ediyor', insanları sömürüyor' diyenler var. Ama insanların hepsini memnun etmek mümkün değil. Seven de var, sevmeyen de bu çok önemli değil. 50 yıldır bu işlerin başını tutan onlarca insan var onlar rahatsız oldular. Bizim bir korkumuz yok, ulusal kanalların hepsinden çağırdılar, tüm samimiyetimizle gittik, anlattık. Biz faydalı olduğumuzu düşünüyoruz. Günlerdir yollardayım, dört çocuğum var yüzlerini görmüyorum. Ben kapasiteli bir insanım, Acar kentte iç dekorasyonlarda 1-2 milyon dolarlık işler yapıyordum. Parayla içiçeydim. Tuncer Çiftçi kim ki, bir insanın hidayetine vesile olsun. Allah rızası için bu işi yapıyorum. Benim de namaz kılamadığım dönemler oldu, kılmadığım namazlarımı kaza yaptım. Şimdi de abdestsiz yere basmıyorum. Bundan sonra da Allah rızası için çalışacağım. Araştırın, ne yaptığım ortada." diye konuştu.

"PEYGAMBER EFENDİMİZ DE OKUMA YAZMA BİLMİYORDU"

İlkokulu bitirdikten sonra okumadığını ve iş hayatına atıldığını söyleyen Tuncer Çiftçi, kendisine 'hoca' denildiğini ancak hocalığının olmadığını belirtti. TV'lerin canlı yayınlarında tartıştığı profesörlerin 'Sen İlahiyat mı okudun, nereden biliyorsun bunları' dediğini anlatan Çiftçi, "Bunlar çok komik şeyler, Allah bir insana, bir mertebe nasip edecekse, onun bir huyundan dolayı bunu nasip etmiş olabilir. Biliyorsunuz peygamber efendimiz okumamıştır, okuma yazması hiç yoktur. Herkes O'na, 'Sana mı verildi peygamberlik' diye söylüyorlardı. Herşey okumak değil. Kainatın sultanı bazı şeyleri bilmediği halde neler yapmış, biz onun izine basarak gidiyoruz. Efendimizin ümmeti yanmasın, cehenneme gitmesin. Biz kardeşlerimize birşeyler anlatıyor, dua ediyoruz. Herkeste fayda bulduğunu söylüyor" dedi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ISPARTA SAVCISI GÖREVDEN ALINDI

TÜRBAN KARARI AKP'YE YARADI

"28 ŞUBAT'LARA SİLİNDİR ÇEKTİK"
»  AKP'NİN SÖZLÜ SAVUNMA TANIĞI RAHŞAN ECEVİT!
»  BİR GARİP FİİLİ LİVATA SIĞINMASI!
»  ŞÜKRÜ ELEKDAĞ'DAN AKP'NİN KPK İHANETİNİN PERDE ARKASI
»  MKE’NİN BİR TUHAF MERMİ SATIŞI
»  TÜRKSAT3A FAALİYETİNE BAŞLAYACAK
»  SİİRT'TE ÇATIŞMA: 2 ASKER YARALI
»  İSTANBUL'A VERİLEN ÖDÜLÜ 50 YILDIR ALAN YOK
»  ÜLKÜCÜLERİN MHP'YE KURULTAY ÖFKESİ
»  "PARTİ KURSAM MANŞET OLUR"
»  BİN 325 HAKİM VE SAVCI'NIN YERLERİ DEĞİŞTİRİLDİ
»  MECLİSİN GÜNDEMİNDE TELEKULAK VAR
»  BAŞSAVCININ SÖZLÜ AÇIKLAMASI 1 TEMMUZ'DA
»  ERDOĞAN, 10 YILDIR ŞEKER HASTASIYMIŞ
»  TÜRK SUYUMU, ÖLÜRÜMDE İÇMEM
»  EFSANE 57'NCİ ALAY FİLM OLUYOR
»  CHP SOSYALİST ENTERNASYONAL'E KATILMIYOR
»  İŞTE GÜNEŞ PARTİSİNİ KURAN SÜRPRİZ İSİM
»  İKİ YÜZLÜLÜK
»  BUNUDA YAPTILAR. AKP'LİLER TÜRKİYE ALEYHİNE OY KULLANDI
»  "TÜRKİYE PKK'NIN LİDER KADROSUNA SUİKASTLER DÜZENLİYOR"
»  BÜYÜKANIT, SAĞLAR'A AÇTIĞI DURUŞMA TARİHİNİ ÇEKTİRDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.