Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2570
EURO
37,6494
IMKB
9.087,000
ALTIN
2.915,330
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
17.MADDE BELİRSİZLİĞİ
17.MADDE BELİRSİZLİĞİ
 
Gözler, YÖK Yasası'nın ek 17. maddesinde yapılacak değişikliğe çevrildi. AKP'nin belirsiz tutumu karşısında MHP'den, "Biz olduğumuz yerdeyiz. Eğer bu değişikliğin sorunu çözmediğini söylüyorlarsa, bunu bize anlatsınlar" çağrısı geldi
 
11.2.2008 - 08:31
Üniversitelerde türbana serbestlik öngören Anayasa değişikliğinin TBMM'den önceki gün geçmesinin ardından gözler, YÖK Yasası'nın ek 17. maddesinde yapılacak değişikliğe çevrildi.
AKP, yargının olası iptal kararıyla türbanın yükseköğretimde tamamen yasaklanabileceği ihtimaline karşı "uzlaşma" arayışlarını sürdürürken, MHP'den, "Biz olduğumuz yerdeyiz. Eğer bu değişikliğin sorunu çözmediğini söylüyorlarsa, bunu bize anlatsınlar" çağrısı geldi.
"Çene altı" sınırlaması nedeniyle hem laik, hem de İslamcı kesimin eleştirdiği teklifin bekletilmesi, "Anayasa Mahkemesi'nin iptal etmesinden çekiniliyor. Sorun, anayasa ile çözülmeye çalışılacak" yorumlarına neden oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta 17. maddeyle ilgili olarak "Diğer partilerden de destek, teklif gelirse üzerinde çalışma yapılabilir" dedi.

Zamanlama belirsiz

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek "Gelin, hep beraber bir komisyon kuralım" diyerek çağrıda bulunurken, AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, "Anayasa değişiklikleri yürürlüğe girdikten sonra 17. maddeyi ele alacağız. 'Varsa iyi bir formül, komisyon kurar, inceleriz' diyoruz" dedi.
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin de bu konuda geçen hafta şunları söylemişti:
"Herkesi ilgilendirir hale gelen bu tür konuları, kuşkusuz çok daha geniş bir konsensüs içinde değerlendirmekte yarar olduğunu düşünüyorum. Herkesin katkısını bekleyen bir noktada bulunduğumuzu ifade edebilirim."
Ancak anayasa değişikliğinin önceki gün TBMM'den geçmesinin ardından, YÖK Yasası'nın 17. maddesinde yapılacak değişikliğin niteliği ve zamanlaması hâlâ belli olmadı.
Başbakan Yardımcısı Çiçek, "17. maddeyi ne zaman gündeme getireceksiniz?" sorusu üzerine, "Yavaş, yavaş. Önce bir anayasa değişikliği yürürlüğe girsin, ondan sonra" yanıtını vermişti.
AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin de 17. maddenin uzun süre sürüncemede kalmasının söz konusu olmayacağını belirtti. Ergin, 17. madde konusunda her şeyi MHP ile birlikte görüşerek yapacaklarını da dile getirdi.

'Hoşgörü yeterli olur'

17. maddenin değiştirilmesiyle ilgili teklifi görüşecek Milli Eğitim Komisyonu'nun Başkanı AKP'li Mehmet Sağlam ise, teklifi hangi aşamada gündeme alıp görüşecekleri konusunda henüz netlik bulunmadığını söyledi.
Sağlam, "İki partinin yöneticileri karar verirse gündeme alıp görüşürüz" dedi. Sağlam, sadece Anaya değişikliğinin de yeterli olacağını savunarak "Mevcut durumda hoşgörüyle çocukların derslere girebileceğini söylüyordum. Şimdi artık iyice arapsaçına dönüştürüyorlar" ifadesini kullandı.

'Bize anlatsınlar'

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ise, düzenlemelere farklı kesimlerden gelen tepkileri anlayışla karşıladıklarını, ancak, AKP ile başta vardıkları mutabakat noktasında bulunduklarını vurguladı.
Şandır, AKP'de bazı endişelerin ve farklı düşüncelerin gündeme geldiği yolunda haberler yayıldığını, ancak, henüz kendilerine resmi bir bilgi gelmediğini söyledi. Şandır, "17. maddenin bunu çözeceğine karar vermiştik, şimdi AKP çözmeyeceğini söylüyorsa bunu bize anlatması gerek" dedi.
Değişikliklere tümüyle karşı çıkan CHP ise, "Kaygılarınız varsa, 17. maddeye öneri getirin" çağrısı yapan AKP'ye olumsuz yanıt verdi. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, "Bizi bu oyunun parçası yapmasınlar. MHP - AKP uzlaşması ülkeyi bu hale nasıl soktuysa, şimdi sorumluluğunu taşısınlar" diye konuştu.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ERGENEKON DAVASINDA DA ABİ KUŞKUSU

DÜNYA'DA TÜRKİYE ŞAŞKINLIĞI

ENERJİ BAKANLIĞI'NDA KÖSTEBEK ŞOKU
»  KARTVİZİTLİ TERÖRİST!
»  CEZAEVLERİ, 'SUÇLU OKULU'
»  DTP'Lİ YILDIZ'DAN ŞEHİT AİLELERİNİ KIZDIRACAK SÖZLER
»  SERVET'E NEWCASTLE KANCASI
»  İŞTE PKK'NIN PARA KAYNAKLARI
»  AKP'Lİ EŞLER NASIL ÖRTÜNDÜ?
»  "MUSTAFA KEMAL,BENİM İÇİN PEYGAMBERDİR"
»  ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE ŞANTAJ
»  İNANILMAZ AMA GERÇEK "NUR" SAÇAN MEZAR
»  IRAK'TA İNTİHAR SALDIRISI, 23 ÖLÜ 25 YARALI
»  RÜŞVET'İN YASALLAŞTIRILMASI BUNA DENİR!
»  "CHP, HALKI GALEYANA GETİRMEK İSTİYOR"
»  ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇISINA SORUŞTURMA
»  TÜRBAN'DA UZLAŞAN AKP VEMHP BU KEZ KAPIŞACAK
»  DTP'Lİ TUĞLUK YİNE HADDİNİ AŞTI
»  ÖSYM'DEN SIRA DIŞI SINAV ÖNERİLERİ
»  DÜNYA, TÜRBAN'I KONUŞUYOR
»  ERDOĞAN, ERMENİ BAKAN'I AZARLADI
»  RESMİ DAVETTE KARA ÇARŞAF
»  TÜRBAN, GAZETE MANŞENTERİNDE
»  UZAN'LARA 33 BİN MAĞDURLU YENİ DAVA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.