Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1935
EURO
38,2190
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.921,360
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ABDULLAH GÜ,L KÖŞK'TE 1 YILINI DOLDURDU
ABDULLAH GÜ,L KÖŞK TE 1 YILINI DOLDURDU
 
Cumhurbaşkanı Gül 1 yılı geride bıraktıCumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu görevdeki birinci yılını 28 Ağustos tarihinde dolduracak.
 
26.8.2008 - 14:46

54. Hükümet'te Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü, 18 Kasım 2002'de kurduğu 58. Hükümet'te Başbakan, 2003-2007 yılları arasında 59. Hükümet'te de Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan dönemin AKP Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, TBMM'de 28 Ağustos 2007'de yapılan oylamada Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı seçildi.

SADECE 2 KANUNU İADE ETTİ
Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Gül, göreve geldiği 28 Ağustos 2007'den 20 Ağustos 2008 tarihine kadarki dönemde Cumhurbaşkanlığına sunulan 116 kanundan 114'ünü onayladı, 2'sini TBMM'ye iade etti. Cumhurbaşkanı Gül, 7 Mayıs'ta 5760 sayılı ''Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun''u geçici 10'uncu maddesinin, 18 Ağustos'ta 5803 sayılı ''Elektronik Haberleşme Kanunu''nu ise bazı maddelerinin bir kez daha görüşülmesi için TBMM'ye geri gönderdi.

Gül, atamalar dışındaki işlere ilişkin 4'ü devreden, bin 380'i yeni gelen bin 384 Bakanlar Kurulu kararının bin 360'ını onayladı, 9'unu iade etti. Biri geri alınan kararlardan 14'üne ilişkin işlemler ise sürüyor. Atamalara ilişkin Köşk'e gönderilen 40 Bakanlar Kurulu kararını onaylayan Cumhurbaşkanı Gül, 834 müşterek kararnamenin 796'sına imza attı, 2'sini iade etti. 27 karara ilişkin işlemler sürerken, kararlardan 9'u geri alındı. Gül, bu sürede 2'si devreden, 79'u yeni gelen 81 atama, görevden alma ve seçim işleminin 50'sini onayladı, bu yazılardan birini ise iade etti.

Gül, önüne gelen 6 af dosyasından 3'ünü onayladı, 1'ini iade etti; 1'inin işlemi sürüyor, 1'i ise geri alındı. Cumhurbaşkanı Gül'ün bu kararları arasında kapatılan RP'nin eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın kalan cezasının ''sürekli hastalık'' nedeniyle kaldırılması da bulunuyor.

HERKES MADDİ YARDIM İSTİYOR
Cumhurbaşkanı Gül'e, göreve geldiği 28 Ağustos 2007'den 22 Ağustos 2008'e kadar kurumsal işlemler ya da çeşitli kamu hizmetleriyle ilgili 3 bin 283, kişisel isteklerle ilgili 18 bin 578, Bilgi Edinme Hakkı Yasası ile ilgili 705 olmak üzere toplam 22 bin 566 başvuru yapıldı.

ÇANKAYA KÖŞKÜ'NÜN KONUKLARI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, siyasetçilerden şehit ailelerine, sanatçılardan bilim adamlarına kadar farklı alanlardan birçok önemli ismi Çankaya Köşkü'nde ağırladı. Gül, görevi devraldığı gün Çankaya Köşkü'nde ilk kutlamaları kabul etti. TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu üyeleri ve bazı milletvekilleri ile çeşitli meslek örgütü temsilcileri Gül'ü kutlamak üzere Köşk'e çıktılar.

Cumhurbaşkanı Gül, 5 ve 7 Eylülde verdiği resepsiyonlarda milletvekilleri, siyasi parti liderleri, askerler, sivil toplum örgütü temsilcilerini, iş adamları ve basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Gül, 30 Ekim akşamı ise eşi Hayrünnisa Gül ile sanatçılar, sivil toplum ve medya temsilcilerini ağırladı.

'ÇANKAYA SOFRALARI' YENİDEN BAŞLADI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, göreve başladıktan kısa bir süre sonra ''Çankaya Sofrası'' ya da ''Fikir Sofrası'' adı verilen öğle yemeklerinde farklı kesimlerden temsilcilerle bir araya gelmeye başladı. Gül, şubat ayında Çankaya Köşkü'nde Doğan Hızlan, Selim İleri, Adalet Ağaoğlu, Elif Şafak, Rasim Özdenören ve Hilmi Yavuz'u ağırladı. Edebiyatçıların ardından Cumhurbaşkanı Gül'ün Çankaya Sofrası'ndaki konukları tarihçiler oldu. Gül, Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Yılmaz Öztuna ile 1 Nisanda öğle yemeğinde bir araya geldi.

''Çankaya Sofrası''nın konukları arasında sanatçılar da yer aldı. Cumhurbaşkanı Gül, mayıs ayında Orhan Gencebay, Neşet Ertaş, Mazhar Alanson, Ahmet Özhan ve Zara ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen ile yaklaşık 2 saat süren öğle yemeğinde görüştü



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


MUSTAFA BALBAY'IN TUTUKLANMASI İÇİN KİM DUA ETTİ?

BAHÇELİ'DEN KAPATILMAMA UYARILARI

ÜNİVERSİTELERE KAYITLAR BAŞLIYOR
»  KEÇİÖREN'DE BÜFECİYE DAYAĞA SORUŞTURMA
»  GÖKÇEK, BU KEZ ODTÜ'DEN YOL GEÇİRECEK
»  OBAMA'YA SUİKAST GİRİŞİMİ
»  BAHÇELİ,AKP'NİN SUÇ TESPİTİYLE MAHKÜM OLMASI ÇOK VAHİM BİR DURUM
»  HANİ ARAZİLER ORMAN KALACAKTI?
»  ÇÖMEZ'İN KAPATMA SOHBETLERİ
»  İSMAİL TÜRÜK, YİNE ÇAM DEVİRDİ
»  "GAFFAR OKKAN'I JİTEM ÖLDÜRDÜ"
»  "PARTİ KURACAĞIM PARA VERİN"
»  CİA,TÜRKİYE ÜZERİNDEN İRAN'A SALDIRDI
»  ANKARA'DA KESİK KOL, KESİK BAŞ VAHŞETİ
»  BÜYÜKANIT,KIŞ HAREKATININ NEDEN YAPILDIĞINI AÇIKLADI
»  ABD'YE GÖRE SİVİL ÖLDÜRMEK "MEŞRU"
»  DANİSKALARIN DANİSKALARI..
»  "BÖLÜCÜLERİN DANİSKASI, BAŞBAKANLARIN YÜZ KARASI"
»  KEÇİÖREN'DEKİ ZABITA DAYAĞINA ABD EL KOYDU
»  İŞTE ORDUYA SALDIRANLARIN ASIL NEDENİ
»  KEÇİÖREN'DEKİ DAYAĞA ABD İLGİSİ
»  GARİH'İN KANLI GÖMLEK ŞEMASI ERGENEKON'DA
»  EMNİYET'E SAVCILIK BASKINI İLE İLGİLİ 7 KRİTİK SORU
»  ERGENEKON, KÜRTLERİ DE BÖLDÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.