Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2124
EURO
37,5485
IMKB
9.107,000
ALTIN
2.875,370
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
AKP'DEN YARGIYA JET CEVAP
AKP DEN YARGIYA JET CEVAP
 
AKPi'nin türban ile ilgili çıkışına sert bir basın bildirisiyle karşılık veren Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'ya AKP cephesinden cevap gecikmedi.
 
18.1.2008 - 09:08
Yargıtay'ın türban açıklamasına AKP'den tepki geldi. CNN Türk'te Editör programına katılan AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, "Yargı bu gibi konularda düşüncelerini kararlarla açıklar" dedi.
      Anayasa ve yasalara uygun icraatlar yaptıklarını söyleyen Bozdağ, kapatma davası gerektirecek bir durum olmadığını belirtti.
      Bozdağ, "Şuna üzüldüm, Yargıtay Başsavcımız hukukçudur, yargı bu gibi konularda düşüncelerini kararlarla açıklar. O anlamda Türkiye'nin hukuk devleti olma özelliği olma açısından önemli buluyorum. Kapatma davası gerektirecek birşey yok. Biz Anayasa ve yasalara uygun icraatlar yapıyoruz. Çiğ yemedik ki karnımız ağrısın, bizim herhangi bir sıkıntımız yok" dedi.
      AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ve Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya da demokrasi vurgusu yaptı.
     
      Şahin: "Anlayışla karşılamak gerekir"
      TBMM'de gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevaplayan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, hiçbir siyasi partinin Anayasa ile çizilmiş olan çerçevenin dışına çıkmayı öngören bir faaliyeti olmadığını ve olamayacağını belirterek, "Başsavcının, siyasi partilerin faaliyetleriyle ilgili inceleme yapmak gibi bir görevi olduğu için, bir takım hatırlatmalarda bulunmasını anlayışla karşılamak gerekir" dedi.
      Başsavcı Yalçınkaya'nın, Anayasa ve yasalardaki devletin düzeniyle ilgili hükümleri hatırlattığını ifade eden Şahin, "Yargıtay Başsavcısı bir açıklama yapabilir mi, yapar. Niye yapmasın? Anayasa ve yasalarla ilgili hükümleri hatırlatmış" dedi.
      Herkesin anayasal çerçeve içinde hareket edeceğini ifade eden Şahin, siyasi partilerin de anayasal çerçeve içinde hareket ettiğini kaydetti.
      Şahin, "Başsavcının da siyasi partilerin faaliyetleriyle ilgili inceleme yapmak gibi bir görevi olduğu için bir takım hatırlatmalarda bulunmasını anlayışla karşılamak gerekir" dedi.
      Bakan Şahin, "Başsavcı bazı uygulamaları laikliğe aykırı bulmuş" denilmesi üzerine başsavcının somut bir örnek sunmadığını söyledi.
      "Sadece Anayasa ve siyasi partiler kanununda, siyasi partilerin uyması gereken esasları hatırlatmış" diyen Mehmet Ali Şahin, "Yargıtay Başsavcısı'nın denetim organı değilim, benim bir memurum değil, benden izin alıp konuşacak değil..." dedi.
      Hiçbir siyasi partinin Anayasa ile çizilmiş olan çerçevenin dışına çıkmayı öngören bir faaliyeti olmadığını belirten Şahin, başsavcının niye böyle bir açıklama yaptığını bilmediğini söyledi.
      Mehmet Ali Şahin, türban sorununun Anayasa değişikliğiyle çözülüp çözülmeyeceğinin sorulması üzerine, "Anayasa değişiklik önerisi gelmedi ki ortada yok. Başörtüsü tartışmalarının içine de girmem" dedi.
     
      AKP'li Fatma Şahin: "Bütün yasaklara karşıyım"
      Tunceli'de incelemelerde bulunan AKP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin de bir gazetecenin başörtüsü ile ilgili sorusu üzerine ise "Bir taraftan "Haydi Kızlar Okula" kampanyası ile kızlarımızı okula göndermeye çalışırken, bir taraftan da okula gitmeye çalışan kızlarımızı şeklinden, şemalinden, başındaki eşarbından dolayı, yasaklarla eve hapsetmeye ve onun bu anlamda özgürlüğünü kısıtlamaya çalışıyoruz" dedi.
      "Ben bütün yasaklara karşıyım" diyen Şahin, olaya böyle bakıldığında türban yasağının da kalkması gerektiğini söyledi.
      "Şahin, bu konuda sorunların çözümünde kurumlar arası mutabakatın da önemli olduğunu vurgulayarak, "22 Temmuz'da halkımız bize, demokratikleşmeye, değişime, güvene ve istikrara oy verdi. Sayın Başbakanımızın (Bir cümle ile çözülecek) dediği şey, sivil anayasadaki "Kılık, kıyafetinden dolayı hiç kimsenin eğitim hakkı engellenemez" ifadesidir. Aslında dönülüp bakıldığında yasal olarak bir engel de yok"dedi.
      Tam laik bir ülke olmak için bütün inanç sistemlerine eşit mesafede olunması gerektiğini dile getiren Şahin, "İnsanlar bireysel olarak istediği şekilde inanabilir, istediği şekilde yaşayabilir, istediği şekilde giyinebilir. Bu onun bireysel hakkı ve özgürlüğüdür. Devlet eğer laikse bütün inanç guruplarına eşit mesafede olmak zorundadır" diye konuştu
.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


'SEVGİLİ'YE ALINAN EV AHLAKSIZ TEKLİF'

İNTERNETTE EVLATLIK İLANLARI

'YÜZDE 46,5 REJİMİ'
»  ''AKP, MHP'YE GAZETE İLANIYLA TEŞEKKÜR ETMELİ''
»  İŞTE VAKIF İHANETİ VE BELGELERİ
»  "SUSURLUK KOMİSYONU'NA BÖCEK YERLEŞTİRİLDİ"
»  YARGITAY, KONUŞMANIN BANT ÇÖZÜMÜNÜ İSTEDİ
»   GÜL,SURİYE'Yİ ZİYARET EDECEK
»  "TÜRBAN, DİNİN GEREĞİ, SİYASİ BOYUTU BİZİ İLGİLENDİRMEZ"
»  "CUMHURİYETİN SAVUNMA MEKANİZMALARI GÖREVİNİ YAPMALI"
»  ENERJİ BAKANI ZAMMA TEPKİ GÖSTERENLERLE DALGA GEÇTİ
»  YARGITAY'DAN TÜRBAN UZLAŞMASINA SERT TEPKİ
»  PROF.HALLAÇOĞLU'NDAN ŞOK AÇIKLAMALAR
»  DTP'DEN AKP VE MHP'YE DESTEK YOK
»  GELECEĞİN DÜŞ TEKNESİNİ BİR TÜRK GERÇEKLEŞTİRDİ..!
»  GÜL, GÜMÜŞ ALYANSINI NEDEN ÇIKARDI?
»  MARDİN 'DE TECAVÜZCÜLERİ LİNÇ ETMEK İSTEDİLER
»  CEP TELEFONUNUZ KREDİ KARTINIZ, OLUYOR!
»  DTP'Lİ TÜRK: EN BÜYÜK TEHLİKE PKK DEĞİL!
»  200 YOLCU ÖLÜMDEN DÖNDÜ
»  TÜRBAN TARTIŞMASI... MHP: "ADIMI ATTIK, BEKLİYORUZ"
»  BRANDAYA ATLAYAMADILAR YERE ÇAKILIP ÖLDÜLER
»  DÜŞEN UÇAĞIN DENGESİNİ İNİŞ TAKIMLARI BOZMUŞ
»  BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A TÜRBAN YANITI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.