Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,0116
EURO
37,1429
IMKB
9.846,000
ALTIN
3.379,190
 
Hava Durumu ANKARA
-2 / 2 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ANADOLU YAKLAŞIMINA MECLİS'TEN TAM DESTEK
ANADOLU YAKLAŞIMINA MECLİS TEN TAM DESTEK
 
TBMM Genel kurulunda,(KOBİ)'lerin borçlarının yeniden yapılandırılmasını öngören tasarı, kabul edilerek yasalaştı.
 
27.12.2006 - 17:40
Yasaya göre, 250 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden veya yıllık net satış hasılatı ya da bilanço toplamı 25 milyon YTL olan işletmelerin, 31 Ekim 2006 tarihinden önceki borçları yeniden yapılandırılacak.
Bankalar ve diğer mali kurumlar ile kredi ilişkisi içinde olup, 31 Ekim 2006 tarihine kadar açılmış ve banka ya da diğer mali kurumlar nezdinde donuk veya şüpheli alacaklar hesabına intikal eden kredileri bulunan, finansal darboğaz içindeki KOBİ'lerin, finansal yeniden yapılandırma çerçevesinde belirlenecek süre ve koşullarla, geri ödeme yükümlülüklerini yerine getirebilmelerine olanaksağlanacak. Alacaklı banka ya da diğer mali kurumlar, söz konusu kredilerin 'kanuni faiz ve temerrüt faizi'ni hesaplarken, bileşik faiz uygulamayacak.
Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşmaları ve bu anlaşmalar kapsamında alacaklı ile borçlular arasında imzalanacak finansal yeniden yapılandırma sözleşmelerinin asgari unsurlarının belirlenmesi konusunda, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) yetkili olacak.
KOBİ'lerin, yeniden yapılandırma programı kapsamında sigorta ve vergi borçları da baştan değerlendirme konusu yapılabilecek.
Finansal yeniden yapılandırma sözleşmesi imzalamış KOBİ'lerin, vadesi geldiği halde 31 Ekim 2006 tarihine kadar ödenmemiş elektrik, doğalgaz, telefon veya su kullanımından kaynaklanan borçları, Maliye Bakanlığına bağlı vergi daireleri ile sosyal güvenlik kurumlarına olan ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun veya tabi oldukları mevzuat hükümlerine göre takip edilen borçları, ilgililerin sözleşme tarihinden itibaren 2 ay içinde başvurmaları halinde, teminat aranmaksızın kanuni faiz oranı uygulanarak 24 aya kadar tecil edilebilecek. Ayrıca, bu kapsamdaki borçlar nedeniyle daha önce uygulanmış hacizler, yapılan ödemelere paralel olarak kaldırılacak.
Finansal Yeniden Yapılandırma Anlaşmaları kapsamında finansal yeniden yapılandırma sözleşmesi imzaladığı takdirde, bu sözleşmeleri imzalayan KOBİ'lerden olan alacaklara ilişkin zaman aşımı, sözleşme tarihi itibariyle kesilmiş sayılacak.

-İSTANBUL YAKLAŞIMI...-

Borçları yeniden yapılandırılan ve yeni bir itfa planına bağlanan borçlu KOBİ'ler tarafından alınmış teşvik belgelerinin süreleri ile ihracat taahhüt süreleri, sözleşmelerle belirlenen süreler kadar uzatılmış sayılacak.
Kredilerin teminatlarının ya da alacaklı mali kurum tarafından iştirak olarak edinilecek KOBİ'nin varlık ve yükümlülüklerinin gerçeğe uygun değerine ilişkin değerleme, BDDK ya da Sermaye Piyasası Kurulunca değerleme yapmaya yetkilendirilmiş kişi veya kuruluşlar tarafından yapılacak.
'İstanbul Yaklaşımı'ndan yararlanan
firmalar, 'Anadolu Yaklaşımı'ndan
yararlanamayacak.

-'LOBİLERİN DEĞİL, KOBİ'LERİN İKTİDARI'-

Tasarının görüşmeleri sırasında, milletvekilleri, Çin mallarından şikayetçi
oldular.
CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, KOBİ'lerin en büyük düşmanının Çin
malları olduğunu; Hükümete bu konuda önemli görevler düştüğünü söyledi.
Tüzün, Çin mallarının Türkiye ve dünya pazarında egemen olduğu bir dönemde,
iktidarın, 'lobilerin değil, KOBİ'lerin iktidarı' olması gerektiğini ifade
etti.
DYP Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan da Çin mallarının, esnafı kasıp
kavurduğunu belirterek, Çin mallarının ithalatında kota uygulanmasını istedi


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


PETROL OFİSİ'NE FAİZ ŞOKU

EMEKLİ CUMHURBAŞKANI MAAŞI 9 BİN 470 YTL OLACAK

SABAH, PETROL OFİSİNE YÜKLENMEYE DEVAM EDİYOR
»  ÇELEBİ: ASGARİ ÜCRET İMF'NİN SİMİT ZAMMIDIR
»  SİGARAYA ZAM YOLDA
»  YENİ ASGARİ ÜCRET PRETESTO EDİLDİ
»  MEYVE VE SEBZE'YE YENİ YIL ZAMMI
»  VERGİ İADE ZARFINI NASIL DOLDURACAKSINIZ
»  ŞEKERBANK HİSSELERİNİN TURANALEM'E DEVRİNE ONAY...
»  GÖZLER YENİ LİNYİT SAHALARINA ÇEVRİLDİ
»  KREDİ KARTI İLE NAKİT KURNAZLIĞI
»  BAKAN SOSYAL GÜVENLİK YASASI İÇİM TARİH VERDİ
»  SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİNE ZAM!
»  GERÇEK İŞSİZ SAYISI YÜZDE 16
»  MAHKEME:''CEM UZAN DA İMAR BORCUNDAN SORUMLU''
»  PORSCHE SATIŞLARI ÜÇE KATLADI
»  SİNAN AYGÜN: HALKA İNDİRİM DİYE BİNDİRİLİYOR
»  POAŞ'TAN SABAH'A CEVAP
»  ''EN UCUZ DOĞALGAZ VE ELEKTRİK BİZDE''
»  ATO'DAN, 'İNDİRİM GÜNLERİ' UYARISI
»  İŞÇİYE YARIM MAAŞ BAYRAM ÖDEMESİ
»  TELEKOM 146'DAN MAHKUM EDİLDİ
»  ''DEMOKRATİK CUMHURİYETİ, BÜROKRATİK CUMHURİYET YAPTIK''
»  SOSYAL GÜVENLİK YASASI 6 AY SONRAYA ERTELENDİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.