Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2576
EURO
37,6118
IMKB
9.045,000
ALTIN
2.881,920
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ANKARA'NIN SUYU NE ZAMAN GELECEK?
ANKARA NIN SUYU NE ZAMAN GELECEK?
 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kesikköprü Barajı'ndan Ankara'ya su getirilmesine ilişkin boru hattı çalışmalarının aşırı soğuklar nedeniyle aksadığını, ancak bu ay sonuna kadar 125 kilometrelik hattan Ankara'ya su getirileceğini söyledi.
 
2.2.2008 - 18:01
Gökçek, AK Parti Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı'nın başlaması nedeniyle AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen törende, büyükşehir belediyesinin 2008 yılı ve sonrasına ilişkin projelerini multivizyon gösterisi eşliğinde tanıttı. Doğal gaz özelleştirmesini şubat ayı içerisinde sonuçlandırmayı planladıklarını, ancak gelen talepler üzerine ihaleyi 14 Mart 2008 tarihine ertelediklerini anlatan Gökçek, "Doğaz gaz özelleştirmesi inşallah 14 Mart'ta bitecek" dedi. Özelleştirme sonrasında Ankaralıların doğal gazı pahalıya almayacağını ifade eden Gökçek, belediyenin kar marjının 10 yıl süreyle 5.5 cent standardına bağlanacağını kaydetti.
Doğal gazın iyi fiyata özelleştirilmesi halinde başta metro yapım çalışmaları olmak üzere projelerin hız kazanacağını belirten Gökçek, özelleştirmeden elde edilecek gelire göre Batıkent-Sincan ve Eskişehir Yolu'ndaki metro çalışmalarını bu yıl içinde, Keçiören metrosunu ise 2009 yılı sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.
Bu yıl içinde Ankara'daki bazı caddeler ve kavşaklara 17 alt geçit yapılacağını anlatan Gökçek, doğal gaz özelleştirmesinden iyi gelir elde etmeleri halinde 43 alt ve üst geçit daha yapmayı planladıklarını bildirdi.
Ankara ile bazı diğer iller arasında hızlı tren seferlerinin başlayacağına işaret eden Gökçek, demir yolu üzerinde 6 hemzemin geçidin kaldırılarak, alt geçit ya da üst geçit yapılmasının şart olduğunu vurguladı.
Gökçek, 2008 yılında ayrıca Yeni Çiftlik Bulvarı, Anadolu Bulvarı Genişletmesi, Zırhlı Birlikler-Etimesgut Yolu, Şaşmaz-Zırhlı Birlikler Bağlantı Yolu, Kuzey Ankara Yolları, Haymana Yolu, Güneypark Bulvarı, Gölbaşı Karagedik Teknokent Bulvarı ve Ahiboz-Kesikköprü Barajı bulvarı açacaklarını söyledi.
Kentsel dönüşüm projeleri ve Dikmen Vadisi 3. Etap rekreasyon alanında yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi veren Gökçek, salonda bulunan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'e ihale kanununa ilişkin şikayette bulundu.
Gökçek, Dikmen Vadisi'ndeki bir köprü yapımı ihalesini, firma dosyasında imza bulunmadığı için 2 kez iptal etmek zorunda kaldıklarını anlatarak, "Sayın Bakanım, İhale Kanunu'ndan şikayetçiyiz. Saçma sapan İhale Kanunu var. Kurtulamıyoruz bunun elinden" dedi.
Gökçek, bu yıl içinde Ankara'daki yollara 3.5 milyon ton bazalt asfalt döküleceğini, kaldırımların 1 metre eninde ve 1 metre boyundaki geniş ve ileri teknolojiyle üretilen taşlarla döşeneceğini, Atatürk Bulvarı üzerinde "kuğu" olarak tabir edilen aydınlatma direklerinin diğer caddelerde de kullanılacağını bildirdi.
Melih Gökçek, Ankara'nın çektiği su sıkıntısının giderilmesine ilişkin çalışmalara da değindi. Kesikköprü Barajı'ndan Ankara'ya su getirilmesine ilişkin boru hattı çalışmalarının aşırı soğuklar nedeniyle aksadığını, ancak projenin tamamlanmak üzere olduğunu belirten Gökçek, bu ay sonuna kadar 125 kilometrelik hattan Ankara'ya su getirileceğini söyledi.
Gökçek, Kesikköprü'den Ankara'ya günlük 750 bin metreküp su getirileceğini, bu miktarın tüm Ankara'nın ihtiyacının üzerinde olduğunu belirterek, "Ankara susuz kalmayacak" dedi.
Muhalefetin, "Kesikköprü suyunun zehirli olduğu, içilemeyeceği ve sülfat oranının yüksek olduğuna" dair propaganda yaptığını savunan Gökçek, "Geçen hafta Fransa'ya gittiğimde bir marketten 10 farklı markada şişe suyu aldım geldim. Bu sulardaki en düşük sülfat oranı, Kesikköprü suyundaki kadar. Bu suda herhangi bir sorun yok. Sadece damak tadında farklılık olabilir" diye konuştu.
Gökçek, projenin 600 milyon YTL'ye mal olduğunu kaydederek, bu rakamın piyasa şartlarına göre beşte bir daha ucuz olduğunu ifade etti.
Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi'nin inşa ettiği Kavşakkaya Barajı'nda 12 milyon metreküp su tutulduğunu, buradan Kurtboğazı Barajı'na su verilmeye başlandığını da sözlerine ekledi.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


NAMAZ ODASI GENELGEYE GÖRE

FLAŞ..FLAŞ.. 8 ASKERE TAHLİYE KARARI

SAĞLIK BAKANI REKTÖRLERİ HEDEF ALDI
»  BAŞKENT'TE ATA'YA TÜRBAN ŞİKAYETİ
»  İZMİR'DE KARA ÇARŞAF MİTİNGİ
»  PKK DAĞLICA'YA 400 KİŞİYLE SALDIRDI!
»  "İSTEYEN MİNİ ETEKLE, İSTEYEN BAŞÖRTÜSÜYLE OKUSUN"
»  ERDOĞAN'DAN BAYKAL'A, 'YENİ BİR PEYGAMBER'CEVABI
»  2008'E DAMGASINI BU OTOMOBİLLER VURACAK
»  SON HAMLELER, MHP'YE NE KAZANDIRDI?
»  ERDOĞAN:'İMTİYAZ DEĞİL ADALET'
»  TÜRBAN KONUSUNDA NERDEN,NEREYE?
»  AKP İLE CHP ARASINDA YENİ İLÇE KRİZİ BAŞLADI
»  ERDOĞAN, AHMET ÇAKAR'LA NOSTALJİ YAPTI
»  ABD BÜYÜKELÇİSİ'NDEN ŞAŞIRTAN AÇIKLAMA
»  "SİLAH ÜZERİNE YEMİN ETSEYDİNİZ"
»  REKTÖRLER KARIŞMAZSA KİM KARIŞACAK
»  ÖCALAN İÇİN AÇLIK GREVİ BAŞLATTILAR
»  "222 A" EYLEMCİLERİ BUGÜN ANITKABİR'DE
»  ERDOĞAN, AKADEMİK MUHTIRA İÇİN NE DEDİ?
»  TÜRBAN, ANAYASA KOMİSYONU'NDAN GEÇTİ
»  DTP'Lİ EMİNE AYNA GENELKURMAY'A YÜKLENDİ
»  ÇEVRE BAKANI'NA GÖRE İŞİMİZ ALLAH'A KALDI
»  MHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI, AKP'YE GEÇTİ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.