Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2555
EURO
37,8294
IMKB
8.904,000
ALTIN
2.929,350
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAHÇELİ'DEN AKP'YE BÜYÜK SUÇLAMA
BAHÇELİ DEN AKP YE BÜYÜK SUÇLAMA
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'in 17 Ekim'de tezkere ile hükümete sınır ötesi harekat için yetki verdiğini ve bu konuda hükümetin de Meclis'e karşı sorumlu olduğunu vurguladı
 
11.3.2008 - 12:33

. Bahçeli, 21 Şubat'ta başlayan ve 8 gün süren kara harekatında hükümetin "sınırlı bir siyasi çerçeve" çizmesi durumunda askeri harekatın da bununla sınırlı kalmasının doğal olduğunu ve bu noktada "siyasi sorumluluğun" da hükümete ait olduğunu söyledi.

Kuzey Irak'taki PKK kamplarına karşı başlatılan sınır ötesi kara harekatının kamuoyundaki beklentiden erken bitmesi üzerine, özellikle muhalefet partileri CHP ve MHP, sert açıklamalar yapmış ve bu açıklamalara Genelkurmay Başkanlığı'nın web sitesinden karşılık vermesi ve bunun Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın açıklamalarıyla sürmesi karşılıklı bir tartışma ortamı yaratmıştı. Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 5 Kasım 2007'de Beyaz saray'da ABD Başkanı George W. Bush ile yaptığı görüşmede alınan kararlar çerçevesinde Kuzey Irak'a yönelik adımlar atıldığını vurgulayarak, "teslimiyetin, diplomatik başarı" olarak gösterildiği "karanlık bir döneme" girildiğini anlattı.

Erdoğan-Bush görüşmesini "5 Kasım sendromu" olarak niteleyen Bahçeli, bu tarihten sonra yaşanan gelişmelere ilişkin olarak şunları söyledi: "Son dönemde yaşananlara bakıldığında, herkes şu gerçekleri görecektir. Etnik bölücülük, meşru bir siyasi amaç olarak zemin ve statüyü kazanmıştır. Demokratikleşme adına bölünme dinamikleri bütünüyle harekete geçirilmiş ve Türkiye terör tehdidi ile siyasi çözüm dayatmaları arasına sıkıştırılmıştır." Siyasi çözüm için en uygun zamanın yakalandığının, bu konuda Meclis'te mutabakat bulunduğunun ifade edildiğini vurgulayan Bahçeli, "Bu çevrelerin meclis bünyesinde mutabakattan kastettiğinin AKP ile PKK'nın uzantısı DTP arasındaki görüş birliği olduğu anlaşılmaktadır" dedi. Erdoğan'ın hafta sonu İzmir'de, "Kuzey Irak'a kara harekatının ABD baskısıyla erken bitirildiğini ispat ederseniz siyaseti bırakırım" sözlerini "ucuz kahramanlık" olarak değerlendiren Bahçeli, DTP'nin Kuzey Irak harekatı sırasında ve sonrasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaptığı mitingleri "ayaklanmaya ve fiili direnişe davet" olarak niteledi ve "Terör örgütünün taleplerinin demokratik yollarla gündeme getirilmek istenmesinin önündeki engellerin kaldırılarak bölünme reçetelerinin demokratik tartışma ortamında her yönüyle ele alınmasını savunan siyaset dışı geniş bir cephenin oluşmasıdır" dedi.

Son dönemde Türkiye'ye çok sayıda ABD'li üst düzey yöneticinin geldiğine dikkat çeken Bahçeli, "Irak bataklığına saplanan ABD için Barzani'nin bölgesel yönetiminin istikrarı ve güvenliği, Türkiye'nin milli güvenliği ve terörle mücadelesinden daha önemli ve öncelikli bir siyasi hedeftir" diye konuştu. Bahçeli, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin hafta sonunda Türkiye'ye yaptığı ziyaretinde PKK sorununun siyasi çözümü ve Kuzey Irak Kürt yönetiminin tanınması ve Mesut Barzani ile "resmi diyalog" kurulmasının ön girişimleri olduğunu, Talabani'nin "Kürdistan" lafını Çankaya Köşkü'nün kayıtlarına geçirmekten de çekinmediğini vurguladı. Bahçeli konuşmasında, son dönemde küresel olarak yaşanmakta olan ekonomik krizin etkilerinin cari açığı çok fazla olan, büyümesi yavaşlayan, enflasyon hedeflerini tutturmakta zorlanan, en çok reel faizi ödeyen Türkiye bakımından da önemli bir risk olduğunu belirterek, ekonominin, cumhuriyetin kurulmasından bu yana ilk defa bu kadar yüksek oranda yabancı kontrolüne geçmiş olmasına da dikkat çekti.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ANAVATAN PARTİSİ'NE KAYSERİ'DE HACİZ

TBMM RDİLEKÇE KOMİSYONU DERT BABASI OLDU

BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN VE AKP'YE BOMBARDIMAN
»  İKİNCİ EL'DE FIRSAT DÖNEMİ
»  FETULLAH GÜLEN'DEN ERTUĞRUL ÖZKÖK'E YANIT
»  KÖPRÜLERDEN İNDİRİMLİ GEÇİŞ HAFTA SONU BAŞLIYOR
»  "SUSURLUK'T A AĞAR DA ÖLECEKTİ"
»  SSK'NIN BALLI MAAŞ ALAN EMEKLİLERİ!
»  TALABANİ'NİN ARKASINDAKİ KADIN
»  ZANA'NIN GİZLİ ZİYARETİ
»  "EVET, ÖZKÖK'Ü İSTEMEDİM"
»  KANDİL'DE GİZLİ ABD ÜSSÜ BULUNDU İDDİASI!
»  GAZETECİLİK YALAKALIK OLDU "DON" HABERDEN ÇIKARTILDI
»  BAVULLA GİDEN 2 TRİLYON'UN AKİBETİ NE OLDU?
»  DTP'Lİ TUNCEL'DEN TEHDİT GİBİ SÖZLER
»  BAKANI ÇELİK’TEN TÜRK-İŞ’E “YENİ YAKLAŞIM” ÖNERİSİ
»  DTP'LİLERİN DOKUNULMAZLIK KAYGISI
»  BÜYÜKANIT, SABAH KIZDI AKŞAM"MUTSUZ'UM"DEDİ
»  ATATÜRK KÖŞESİNİ Mİ! TÜRK DEVLETİNİ Mİ TASFİYE EDİYORLAR?
»  OPERASYONUN PERDE ARKASINI ERHAN GÖKSEL ANLATTI
»  ABD KRUVAZÖRÜ "USS SAN JACİNTO"İSTANBUL'DA
»  BÜYÜKANIT BEKLENEN AÇIKLAMASINI YAPTI!
»  TÜRBANLILAR NEDEN ZEVKSİZ..!
»  "KEÇİNİN KUYRUĞUNA BAKARAK HAVA TAHMİNİ YAPMAYIN"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.