Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2714
EURO
37,6573
IMKB
9.121,000
ALTIN
2.910,320
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAHÇELİ'DEN "KOLTUK DEĞNEĞİ DEĞİLİZ" GENELGESİ..
BAHÇELİ DEN   KOLTUK DEĞNEĞİ DEĞİLİZ  GENELGESİ..
 
Partisinin teşkilatlarına genelge gönderen MHP Genel Başkanı Bahçeli “MHP, AKP’nin koltuk değneği oldu” söylemlerine fırsat verilmemesini istedi.
 
4.2.2008 - 22:57

Partisinin il ve ilçe teşkilatlarına genelge gönderen MHP lideri, “Çatışmalarda sakın taraf olmayın” dedi.

MHP’nin, kronik çatışma odaklarının yarattığı gerilimi ortadan kaldırmak üzere sorumlu muhalefet anlayışı ile siyasal hamleler yapmaya başladığını anlatan Devlet Bahçeli, partilerine ve milliyetçilere yönelik itham, eleştiri ve tahrik kampanyasının başlatıldığını iddia etti. Bahçeli, kavga ve çatışma ortamları ile muhtemel kutuplaşma ve cepheleşmelerden uzak durulmasını istedi.

‘Koltuk değneği değiliz’ genelgesi
Partisinin teşkilatlarına genelge gönderen MHP Genel Başkanı Bahçeli “MHP, AKP’nin koltuk değneği oldu” söylemlerine fırsat verilmemesini istedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, teşkilat mensuplarına 
"tahriklere karşı uyanık olun" çağrısı yaptı.

MHP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Bahçeli, il ve ilçe yöneticilerine genelge gönderdi. Bahçeli genelgesinde, MHP’nin  gerilimi ortadan kaldırmak üzere “tam bir sorumlu muhalefet anlayışı ile siyasal hamleler yapmaya başladığını” belirtti. Toplumsal çatışmadan nemalanan siyaset aktörlerinin etkisinin MHP’nin muhalefetiyle azaldığını belirten Bahçeli, “Önce oluşturdukları ve sonra kısır kavgalarla beslendikleri ortamın ortadan kalkıyor olması, bu mihrakların eleştiri ve ithamlarının merkezine MHP’yi yerleştirmelerine neden olmaktadır” dedi.

Milletle hesaplaşma
Milliyetçi Hareketin mensupları üzerinde  yeni bir oyun sahnelenmek istendiğini belirten Bahçeli, “partilerine ve milliyetçilere yönelik itham ve tahrik kampanyasının başlatıldığını” dile getirdi. Bahçeli, “Gelişmeler, bu tahriklerin alevlendirilebileceğini ortaya koymaktadır. Maksatları, geçmişleri ve sabıkaları   iyi bilinen mihraklar, sözde Cumhuriyetin bekçileri sıfatıyla Türk milletiyle hesaplaşmak üzere MHP karşısında son zamanlarda saflarını sıklaştırmışlardır” dedi.

Çözüm yeri TBMM’dir
Bahçeli, genelgesinde, MHP mensuplarından şu hususlara dikkat etmelerini istedi: “Her kararımız ilkelerimizin kırılmayan çizgisine uygun olarak alınmaktadır. Kaygıları körükleyerek, demokrasi dışı odakları siyasete müdahaleye davet eden çağrılara dikkat edilecek, milletimizin bu konuda bilgilenmesi sağlanacaktır. Çözüm yerinin TBMM olduğu gerçeğinden hareketle, çareyi sokaklarda arayanlara karşı hassasiyet gösterilecek, bu grupların tahrik ve davetlerine karşı uyanık olunacaktır. Türkiye devlet veya millet arasında bir tercih ve ayrıma tahammülü olamayacak kadar hassas bir süreçten geçmektedir. Bu noktada her dava arkadaşım bu iki kutlu değeri müştereken savunacak, inançları ile kamu kuralları arasında asla taraf olmayacak ve çatışmayacaktır.  Her milliyetçinin gönlünde yer eden, Atatürk, İstiklal Savaşı ve Cumhuriyet gibi referanslarla istismar edilerek Türk milliyetçilerinin aklını çelebilecek sinsi  yönlendirme kampanyalarına  dikkat edilecek, parti mensuplarımız uyarılacaktır. MHP’nin başka siyaset aktörlerine sözde ’omuz verdiği, alet olduğu veya koltuk değneği’ olduğuna dair yapılan kara propagandaya fırsat verilmeyecek, dedikodu ve nifak ile partililerimizin mücadele heyecanını kırabilecek çabalara karşı duyarlı olunacaktır.

Karalama kampanyası
Milliyetçilik karşıtı karalama kampanyalarını etkisiz kılmak için Partimizin inanç hürriyetine riayeti, laikliğe bağlılığı, devlet ve millet sevgisi gibi temel görüşleri en yalın, samimi ve kucaklayıcı yönüyle milletimize anlatılacaktır.  Milliyetçilere yönelik olarak, soğuk savaş yıllarının sloganları ile yapılabilecek ithamlara karşı uyanık olunacak  ve muhtemel cepheleşmelerden mutlaka uzak durulacaktır. Resmi ve idari görevleri esnasında aldıkları üst düzey kamu unvanları ile isim yapmış emekli zevatın yalnızca bu tesirden yararlanarak milliyetçiler üzerinde nüfuz tesis etmesine müsaade edilmeyecek ve dikkatli olunacaktır.

 Bahçeli: Süreç  devam edecek
DSP lideri Sezer, türban turu çerçevesinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile de biraya geldi. Görüşmede Bahçeli, türban serbestliğine dönük çalışmaların durdurulmasının “daha olumsuz sonuçlar” doğurabileceği uyarısında bulunarak, sürecin sonuna kadar işletileceğini söyledi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DTP'Lİ TUĞLUK KEMALİST GÜÇLERDEN YARDIM İSTEDİ..

ERDOĞAN,SEZER'İN ÖNERİSİNİ REDDETTİ.

BAKAN ŞAHİN: 'TÜRBAN, HALKIN YÜZDE 80'İNİN SORUNU'
»  GÜL, CELAL ŞENGÖR'ÜN ADINA ÇARPI ATTI
»  HABER7 VE SAMANYOLU'NUN PROVOKATÖRLÜĞÜ
»  6 TAHRİK OTOBÜSÜ YOLA ÇIKTI..!
»  FLAŞ..FLAŞ.. YARGITAY'DAN TÜRBAN'A İKİNCİ SERT ÇIKIŞ
»  EMEKLİ SUBAYLARDAN, MHP'YE SİYAH ÇELENK
»  YARGITAY'DAN TÜRBAN EYLEMCİLERİNE 5 YIL HAPİS İSTEMİ
»  MHP’DEN KAÇAK ELEKTRİK İÇİN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ
»  CUMHURBAŞKANI GÜL'E "CUMHURİYET" KİTABI
»  900 DTP'Lİ CANLI KALKAN OLARAK ŞIRNAK'A GİTTİ
»  KORUCU, PKK'LI ÇIKTI
»  AKP'DEN DSP'YE JET YANIT
»  "LAİKLİK GİDERSE KADILAR GELİR"
»  PKK'YA TELSİZ TUZAĞI
»  ERDOĞAN'A 'GİDİŞATTAN KAYGI DUYUYORUZ' ZİYARETİ
»  F-16'LAR PKK'NIN ERBİL KARARGAHINI VURDU
»  TEKERLEKLİ SANDALYELİ ALMAN BAKAN
»  ERSEN MARTİN, İLK MAÇINDA KIRMIZI KART GÖRDÜ
»  CHP, PARTİ MECLİSİ TÜRBAN GÜNDEMİYLE TOPLANIYOR
»  CHP'NİN KALELERİNE YIĞINAK
»  REKTÖRLERDEN FIRAT'A YANIT
»  AHMET ALTAN VE YASEMİN ÇONGAR, KANDİL DAĞI'NDA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.