Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
IMKB
9.900,000
ALTIN
2.875,160
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAKANLAR KURULUNA TERÖR BRİFİNGİ VERİLECEK
BAKANLAR KURULUNA TERÖR BRİFİNGİ VERİLECEK
 
Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, 27 Ekim pazartesi günü Başbakan ve Bakanlar Kurulu'na terör konulu bir brifing verileceğini açıkladı. Bayraktepe Soruşturması'nda da son aşamaya gelindiğini ifade eden Tuğgeneral Gürak, "En kısa zamanda bilgiler size açıklanacak" dedi.
 
24.10.2008 - 13:35
Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Basın Bilgi Merkezi'nde haftalık toplantısını yapan Tuğgeneral Gürak, ilk olarak bir önceki hafta sorulan insansız hava araçları ve görevleriyle ilgili bilgi verdi.

Gürak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde halen milli imkanlarla üretilen Mini İnsansız Hava Araçları ve Taktik İnsansız Hava Araçları'nın(İHA) mevcut olduğunu bildirerek şöyle devam etti:
"Kara Kuvvetleri Komutanlığı birlikleri tarafından İç Güvenlik Harekat Bölgesi'nde etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Ayrıca Operatif İnsansız Hava Araçları(Heron) tedarik faaliyetleri, Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nca yürütülmektedir. Söz konusu İHA'ların önümüzdeki günlerde envantere alınması planlanmıştır"
TSK'nın bölücü terör örgütü ile mücadelesinin artan bir kararlılıkla sürdüğünün altını çizen Tuğgeneral Gürak, 17 Ekim 2008 tarihinde açıklanan Irak'ın Kuzeyinde Kandil Bölgesi'nde icra edilen hava harekatı sonucunda, 25 teröristin etkisiz hale getirildiği ve çok sayıda yaralı teröristin olduğu yönünde çeşitli istihbarat kaynaklarından alınan bilgilerin birbirini teyid eder nitelikle olduğunu belirterek şöyle devam etti:
"Dönem içinde Van ili Başkale İlçesi İran Hududundaki 2 karakolumuza 21-22 Ekim 2008 tarihinde yaklaşmakta olan bölücü terör örgütü mensupları, alınan tedbirlerle erkenden fark edilmiş ve süratle ateş altına alınan teröristler bölgeden kaçmışlardır.

Yine Hakkari ili Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde, 23 Ekim 2008 tarihinde arazide tesis edilen bir üs bölgemize benzer şekilde yaklaşan teröristler ağır silah ve ateş destek vasıtalarıyla gerekli tedbir alınmış ve teröristler bölgeden kaçmışlardır. Her iki bölgede de operasyon faaliyetleri devam edilmektededir."
Geçtiğimiz bir hafta içinde toplam 52 iç güvenlik olayı meydana geldiğini açıklayan Tuğgeneral Gürak, bu olayları şöyle özetledi:
"21-22 Ekim 2008 gecesi Van ili Başbakale ilçesi bölgesinde meydana gelen sınırı geçiş teşebbüsüyle ilgili olarak, 6. Hudut Alay Komutanı ve beraberindeki keşif kolu 23 Ekim 2008 günü keşif ve inceleme maksadıyla bölgeye gitmiştir.

Söz konusu faaliyet icra edilirken, Yüzbaşı Serhan Avara mayına basarak yaralanmıştır. Yaralı personel Van Asker Hastanesi'nde tedavi altına alınmış olup hayati tehlikesi yoktur. Kendisine acil şifalar diliyoruz. TSK, erinden generaline kadar tüm personeliyle bölücü terör örgütü ile mücadeleye azim ve kararlılıkla devam etmektedir.

Dönem içinde meydana gelen iç güvenlik olaylarından 15 patlıyıcı madde olayından 11 tanesi güvenlik kuvvetleri tarafından yerinde imha edilerek olası zayiatlar önlenmiştir.

Bu dönem içinde toplam 17 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Aynı dönemde teslim olan terörist sayısına dikkat çekmek isterim. Teslim olan terörist sayısı 7'dir. Teslim olan bu kişilerin yaşları 17-19 arasındadır. Daha önce yaptığımız çağrıyı yinelemek istiyorum. Ailelerin kendi çocuklarını çok geç olmadan bölücü terör örgütünden kurtarması büyük önem arz etmektedir."
-BAKANLAR KURULUNA BRİFİNG-
Geçtiğimiz hafta 11 adet arama kurtarma faaliyetinde TSK tarafından 172 kişinin sağ olarak kurtarıldığını da belirten Tuğgeneral Gürak, bir soru üzerine 27 Ekim 2008 tarihinde Genelkurmay tarafından Bakanlar Kurulu'na terör konulu bir brifing verileceğini ifade etti. Brifing önerisini Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a önerildiğini belirterek, "Sayın Başbakan'ın uygun bulması üzerine Bakanlar Kurulu üyelerine iç güvenlik harekatlarına ilişkin sayın Genelkurmay Başkanımızında hazır bulunacağı toplantı ile brifing verilmesi kararlaştırılmıştır. Bu brifingin pazartesi yapılacağı doğrudur" dedi.

Bayraktepe olayı ile ilgili bir soru üzerine, 2.Ordu Komutanlığı tarafından yürütülen incelemenin son aşamasına gelindiğini de açıklayan Tuğgeneral Metin Gürak, "En kısa zaman içinde bilgileri size açıklanacak" derken, son günlerde doğu illerde artan toplumsal eylemlere ilişkin de vatandaşları soğukkanlı olmalarını isteyerek "tahriklere kapılmamaları, ve soğukkanlı olmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Başka bir soruda İç Güvenlik Genel Sekreterliği ve Emniyet Müsteşarlığı ile ilgili konularına ilişkin, "TSK yapılan toplantılara katılmış ve konuyla ilgili görüşlerimizi dile getirilmiştir. Bunun dışında bir bilgi vermem mümkün değil" dedi.(ANKA)



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


DOLARA HÜCUM

42 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

ERGENEKON'COLARIN AYLIK GELİRİ
»  28 BİN MEMUR ALINACAK
»  MECLİS'TE TELEKULAK PARANOYASI
»  AKP'Yİ, AB VE KADINLAR KURTARMIŞ
»  AB'DEN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ BASKISI
»  ARINÇ'DAN,AHMET TÜRK'E "MİLLETTEN ÖZÜR DİLE"
»  ERDOĞAN, DTP'YE SERT ÇIKTI
»  GAZETECİLERİN İMDADINA RESSAMLAR KOŞTU
»  TEKNEYLE DÜNYA TURU ATACAK İLK TÜRK YOLA ÇIKTI
»  GAZİ, KOPAN BACAĞINA TÜRK BAYRAĞI ÖRTTÜ
»  RÜŞVETTE "BİRİ BİZİ GÖZETLİYOR" DÖNEMİ
»  GÖZALTINA ALINAN ESKİ SAVCI SERBEST BIRAKILDI
»  ERGENEKON MAHKEMESİ 27 EKİM'E ERTELENDİ
»  TUNCELİ'LİLERE MERAK KONUSU OLAN AFİŞLER!
»  HUKUKÇU OLMAYAN HAŞİM BEY'DEN HUKUK DERSLERİ
»  TUNCAY ÖZKAN'DAN ATATÜRKÇÜLERE ÇAĞRI
»  "ALLAHU EKBER,YATTA GEBER!"
»  "BURASI TAYYİBAN CUMHURİYETİ DEĞİL"
»  BAHÇELİ, AKP'YE YİNE KURTARMA İPİ ATTI!
»  MAYINA BASAN YÜZBAŞI AĞIR YARALI
»  ERGENEKON SANIĞINI EV SAHİBİ EVDEN ATTI
»  ÖCALAN'IN YEĞENİNE GÖZALTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.