Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
BAYKAL: "BOMBA HABERİ GÖRMEMEK MÜMKÜN MÜ"
BAYKAL:  BOMBA HABERİ GÖRMEMEK MÜMKÜN MÜ
 
CHP lideri Deniz Baykal, Deniz Fener'i davasıyla ilgili olarak basın toplantısı düzenledi. İşte Baykal'ın konuşmasının satır başları...
 
9.9.2008 - 01:25
- Karşı karşıya olduğumuz olayın ilk ayağı Deniz Feneri yolsuzluk olayı diğeri de basın özgürlüğü konusudur.
- Deniz Feneri yolsuzluğu son dönemde yapılan araştırmalar sonucunda Alman yargı organları marifetiyle ortaya konulmuştur. Deniz Feneri insanlardan yardım toplamaktadır ve topladıkları yardımı insanı amaçlar için kullanacaklarını ifade etmektedir.
- İnsanlar yardımseverlik duyguları vatan duyguları içinde ve dini dayanışma duygularını değerlendirerek bu yardımları gerçekleştirmişlerdir.
- 41 milyon 600 bin Euro’luk kaynakların, Almanya’dan Türkiye’ye aktarıldığı, aktarma işinde seferber edildiği ki bu hukuk dışı bir uygulamadır. Almanya’daki yardım paralarının Türkiye’ye intikal ettirildiği Alman Savcılığı tarafından tespit edilmiştir.
- Türkiye’de tanınan kişilerin kaynak aktarma süresince sorumluluk üstlendiği ifade edilmektedir. İnsanların duyguları istismar edilerek para toplanmıştır. Bu çok önemli bir tablodur. Bir süre önce belli şirketler gelir vaat ederek yanıltarak aldatarak yine dini duyguları istismar ederek böyle yardım toplamışlardı, ama onların aslında bir yolsuzluk mekanizması olduğu ortaya çıkmıştır. Ama bu yardım adı altında değil, yatırım için toplanmıştı.
OLAYIN TÜRKİYE'Yİ İLGİLENDİREN BOYUTU VAR
- Bunun gerçekleştiğini biz nereden öğreniyoruz. Almanya’dan öğreniyoruz. Olay orada gerçekleşiyor ama bir ayağıda Türkiye’de. Türkiye’yi ilgilendiren bir boyutu olduğu çok açıktır.
- Ancak Türkiye’de hukuk soruşturmalar etkin şekilde işlememiştir. Biz bilgilerimizi iddianameden alıyoruz.
- Sanıklar Türk olduğu ve Almancaları çok parlak olmadığı için iddiaları doğru anlayabilsinler, doğru yargılanabilsin diye, resmi bir Türkçe iddianame hazırlamıştır ve bu bizim elimizdedir. Bu iddianamede, “Milli görüş ve AKP’nin siyasetine bağlıymışlar. Soruşturmalara defalarca siyasi etki yapılmaya çalışılmıştır” Bunu alman savcı söylüyor. Bu alman Savcının iddiası. Nerede görüyoruz hazırlanmış iddianamede görüyoruz. Yani burada Türk hükümeti ilgili diyor.
- Toplanan paralardan belli bir Mevla tutuklu sanıklardan Mehmet Gürhan’a, Başbakan’a verilmek üzere teslim edilmiştir deniliyor. Bunu parayı teslim eden söylüyor. 7 defa soruluyor evet diyor.
- Bu dünyanın her yerinde bomba haberdir. Bunu kimse görmezden gelemez. Alman savcılığının resmi iddianamesinde, Türkiye Başbakanı’na tutuklu sanıklar evet bu parayı verdim diyorsa, savcıda bunu iddianamesine alıyorsa bu haberdir.
- Basın özgürlüğü olan bir ülkede bunun örtbas edilmesi söz konusu olabilir mi ? Olay budur. Ortada Deniz Feneri derneği var, Alman Savcılığı'nın soruşturması var. Bunların hepsi çok önemli bunu görmezlikten gelmek mümkün mü ?
- Şaşırtıcı olan bunun hala Türkiye’ye yansıtılamamış olmasıdır.
- Mehmet Gürhan ben bunun için aldım diyor. Kilit isim o. Başbakan 'tanımıyorum' dedi. 2 gazetemiz bu askerlik fotoğrafı mı diye Evrensel gazetesi Organize işler bunlar diye haber yaptı. Cumhuriyet Gazetesi de bu resmi koydu. Başbakan ile yan yana bulunduğu bir fotoğraf. Bu kişi AKP’nin yurtdışı ziyaretlerine irtibatta olduğu birisi. AKP’li bir çok kişi onu çok iyi tanır. Evinde yatan kişiler vardır.
- Başbakan telaşla bunları neden haber yapıyorsunuz diye kızıyor. Başbakan mı karar verecek neyin haber neyin haber olmadığına? Başbakan kızacak diye haber yapılmayacak mı?
- Başbakan sayın Doğan'a sana 1 hafta süre veriyorum diyor. İstediğim özlediğim yayını yapmazsan görürüsün diyor. Bunun adı şantajdır.


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


CEM UZAN'A İLGİNÇ CEZA

YİNE ADLİ YIL AÇILIŞI , YİNE LAİKLİK VURGUSU

TOKALAŞTILAR, AMA BUZLAR ERİMEDİ
»  3,5 AY BEKLETİLEN ŞANTAJ DOSYASI
»  ZEYNO BARAN, ERGENEKON İÇİN NE DEDİ?
»  CHP'NİN İSTANBUL ADAYI, İLHAN KESİCİ Mİ?
»  ERDOĞAN'DAN GÖKÇEK'E:"BOTAŞ'A OLAN BORCUNU ÖDE"
»  ERDOĞAN'LA AYDIN DOĞAN KAVGASININ SONUCU NE OLUR?
»  ÇİNLİLER GÜNEŞ ENERJİSİNE TALİP
»  PAPAZ MIGIRDIÇ'IN SIRRI 119 YIL SONRA ORTAYA ÇIKTI
»  MAKAM ARAÇLARI YENİLENİYOR
»  ECEVİT'TE MOGAN GÖL'Ü MANZARALI ANIT MEZAR
»   "PKK İLE MÜCADELE EDEN KOMUTANLAR YARGILANABİLİR"
»  PAŞALARA ZİYARET YARGIYA GİDİYOR
»  ZAHİT AKMAN, NEDEN SORUŞTURULAMAZ?
»  FLAŞ..FLAŞ.. HAKKARİ'DE ÇATIŞMA: 6 ŞEHİT
»  AYDIN DOĞAN:"BEKLEME HEMEN AÇIKLA"
»  ERDOĞAN'DAN ,AYDIN DOĞAN'A "VURGUNCU"
»  ERDOĞAN'DAN AYDIN DOĞAN'A 1 HAFTA SÜRE
»  "YİNE GELECEĞİM HEMDE BAŞBAKAN OLARAK"
»  ATALAY: BÜTÜN ÇETELERİ ÇÖKERTİYORUZ
»  BABACAN'A BAHÇELİ'DEN DE OLUUMSUZ YANIT
»  "PARALAR KOLONLANAN ŞİRKETLERLE AKTARILDI"
»  BAYKAL: BASIN GÖREVİNİ YAPIYOR
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.