Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
IMKB
9.777,000
ALTIN
2.918,510
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CAN GÜVENLİĞİ MECLİS GÜNDEMİNDE
CAN GÜVENLİĞİ MECLİS GÜNDEMİNDE
 
Biri belediye başkanı iki kişinin kendisini öldürmek için plan yaptığı iddiasında
 
8.9.2008 - 20:05

İstanbul'da esrarengiz bir kazada yaralı olarak kurtulan  Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar eski Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, daha önce gözaltına alıp sorguladığı kişilerden biri belediye başkanı iki kişinin kendisinin öldürülmesi için plan yaptığını öne sürdü ve can güvenliğinin sağlanması için “ivedi” kaydıyla Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. CHP’nin hukukçu milletvekili Atilla Kart da, konuyu hemen TBMM’ne taşıdı, Saçan’ın can güvenliği konusunda ciddi endişeleri bulunduğunu söyledi.

CHP Milletvekili Kart, 1998–2003 tarihleri arasında Organize Suçlar Şube Müdürü olarak görev yapan Saçan’ın, dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve belediye üst yöneticileri hakkında yürütülen ceza davalarının hazırlık soruşturmalarında görev aldığını, AKP hükümeti döneminde de “hasım muamelesi” görüp meslekten 6 kez çıkarıldığını belirtti. Meslekten çıkarma cezalarının kaldırılması için açtığı davaların tamamını kazanan Saçan’ın, yeni bir suç yüklenmemesi halinde 13 Eylül’de göreve başlatılması gerektiğini hatırlattı.

Saçan’ın can güvenliğinin ciddi anlamda tehdit altında olduğunu belirten Atilla Kart, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın cevaplandırması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Kendisine yakın koruma verilmesi gerekirken bu talepleri reddedilmiş, red işlemleri aleyhine açılan davalar da Hükümet aleyhine sonuçlanmıştır” dedi.

İkametgah araştırması ve suikast planı

Eski polis müdürünün bu yılın haziran ayında “sır ve soru işareti dolu” trafik kazası geçirdiğini kendisi ve oğlunun ölümden döndüğünü hatırlatan Atilla Kart, “En son  1 Eylül 2008’de Saçan’ın ikametgahına gelen ve kendilerinin güvenlik görevlisi olduğunu ifade eden kişiler, adı geçen hakkında bilgi toplamışlar ve sorgulama yapmışlardır” dedi.

Kart iddialarını şöyle sürdürdü:
“Bu gelişmelerin dışında, halen
İstanbul Merkez İlçelerinden birisinin Belediye Başkanı olan AKP’li Başkan ve görev dönemi içinde hakkında birçok operasyon sürdürdüğü bir kişinin organizasyonuyla , kendisine yönelik suikast girişimlerinin bulunduğunu, bu yolda ciddi bilgilerin kendisine ulaştığını ifade etmiştir. Adı geçen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kadrolarında görev yapan ve halen birisi İstanbul Merkez ilçelerinden birisinin Belediye Başkanı olan bu kişiler hakkında, 3 Eylül 2008’de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştur.”

Can güvenliği ciddi tehdit altında

Milletvekili Atilla Kart, yaşananların paranoya veya benzeri kavramlarla izah edilemeyecek ve geçiştirilmeyecek kadar önemli olduğunu öne sürdü  ve şu iddialarda bulundu:

“Tüm bu sürecin içinde Hükümet’in doğrudan iştirakinin bulunduğunu elbette ifade etmiyoruz. Ancak açık ve tartışmasız olan husus şudur; Hükümet bağlantılı odaklar ve bir bölüm medya , kamu gücünün kendi ellerinde olmasının verdiği cesaret ve sorumsuzlukla , Adil Serdar Saçan’ın can güvenliğine  yönelik olarak bir takım yasa dışı girişimlerin içindedirler. Bu sebepledir ki, doğabilecek tüm müessif gelişmelerden Hükümet, bu durumda hem siyaseten ve hem de yasal anlamda birinci derecede sorumlu olacaktır. Olayların seyri bu sonuca varılmasına yol açmaktadır.”

Saçan’ın avukatı Serkan Saçan da, savcılığa verdiği dilekçede belediye başkanı ve bir çok suçtan sabıkalı kişinin isimlerini de belirtti, “Adil Serdar Saçan, şu anda göreve başlatılma yazısının kendisine ulaşmasını beklemektedir. Bu da kendisine karşı bir saldırı planlanmasının nedenleri arasında yer almaktadır” iddiasında bulundu.
Saçan’ın daha önce koruma verilmesine ilişkin isteminin reddedildiğini, bunun üzerine açtıkları davayı kazanıp yargı kararıyla koruma verilmesinin öngörüldüğünü kaydeden Saçan, buna rağmen koruma verilmediğini bildirdi.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


RUSYADAN ABD'YA BOĞAZ MİSİLLEMESİ

"YENİ TASLAK BAĞIMSIZLIĞI GERİYE GÖTÜRÜR"

İL BAŞKANI TESLİM OLDU
»  "ASKERDE YOLSUZLUK" İDDİASI..!
»  ÖLDÜ' ' DENİLEN ÇOCUK, MORGA KALDIRILIRKEN CANLANDI
»  AKP'DEN BAYKAL'A JET YANIT
»  İŞTE BAYKAL'IN ELİNDEKİ İDDİANAME
»  DÜELLO'DA YENİ GELİŞMELER
»  AKP'Lİ VEKİLLERDEN ERBAKAN'A ZİYARET
»  "APO, TECAVÜZ ETTİĞİ KIZLARI ÖLDÜRÜYORDU"
»  ERDOĞAN VE AKMAN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
»  ERDOĞAN, G.ANTEP'TE DE AYDIN DOĞAN'A YÜKLENDİ
»  GÜL, ÇARŞAMBA GÜNÜ BAKÜ'YE GİDECEK
»  KARAYALÇIN, CHP'NİN ANKARA ADAYI MI?
»  BAYKAL: "BOMBA HABERİ GÖRMEMEK MÜMKÜN MÜ"
»  CEM UZAN'A İLGİNÇ CEZA
»  YİNE ADLİ YIL AÇILIŞI , YİNE LAİKLİK VURGUSU
»  TOKALAŞTILAR, AMA BUZLAR ERİMEDİ
»  3,5 AY BEKLETİLEN ŞANTAJ DOSYASI
»  ZEYNO BARAN, ERGENEKON İÇİN NE DEDİ?
»  CHP'NİN İSTANBUL ADAYI, İLHAN KESİCİ Mİ?
»  ERDOĞAN'DAN GÖKÇEK'E:"BOTAŞ'A OLAN BORCUNU ÖDE"
»  ERDOĞAN'LA AYDIN DOĞAN KAVGASININ SONUCU NE OLUR?
»  ÇİNLİLER GÜNEŞ ENERJİSİNE TALİP
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.