Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1509
EURO
37,9029
IMKB
9.915,000
ALTIN
2.874,860
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CEMİL ÇİÇEK'TEN, 'KULLANILDIK' İTİRAFI
CEMİL ÇİÇEK TEN,  KULLANILDIK  İTİRAFI
 
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Yozgat'ta Bozok Üniversitesi'nin 2008- 2009 Akademik yılı açılış törenine katıldı.
 
17.10.2008 - 17:25
Şimdi baktığında, kendilerinin öğrenciyken kullanıldıklarını gördüğünü söyleyen Bakan Çiçek, öğrencilere "Tartışın ama kavga etmeyin" tavsiyesinde bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende önce Rektör Prof. Dr. İnci Varinli üniversite hakkında bilgiler verdi. Daha sonra kkürsüye gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, konuşmasına kendi öğrencilik dönemi ile bugünkü eğitim şartlarını karşılaştırarak başladı. Bakan Çiçek şunları söyledi:

"Bütün ülkelerin en önemli kurumlarının başında üniversiteler gelir. Üniversiteler o toplumun motor kuruluşlarıdır. Siz o ülkede, o toplumda bir değişim, bir kalkınma, bir refah ortaya koyacaksanız, bunun yolu üniversiteden geçiyor, eğitimden geçiyor. Eğitim sadece bizim değil, gelişmiş ülkelere bakın, onların da birinci öncelik verdiği konusudur. Hükümet olarak göreve geldiğimiz günden itibaren bizim birinci önceliğimiz de hep eğitim olmuştur" dedi.

SOĞUK SAVAŞ YILLARINDA BİZ KULLANILDIK

Konuşmasının son bölümünde terör konusuna da değinen Cemil Çiçek gençlere şu tavsiyelerde bulundu:

"Üniversitede akademik çalışmalarınız olacak, iyiyi kötüyü tartışacaksınız. Bu ülke daha ileriye nasıl gidebilir diye her biriniz, kafa yoracaksınız, yormalısınız. Ama bunları yaparken sakın kavga etmeyin. Bizim üniversitede okuduğumuz yıllar, soğuk savaşın iki kutuplu dünyanın, en acımasızca birbirine girdiği ve ülkeleri kasıp kavurduğu yıllardı. O zaman bir sağ- sol davası başladı. Birilerimiz öbür tarafa diyordu ki, `bunlar Türkiye'yi Rasya'ya satacak', onlar da bu tarafa diyorlardı ki `onlar da Amerika'nın uşağı'. Bu, o kadar da doğru değildi. Belki bu işin önünde, arkasında bazı kişiler vardı, ama o gün hepimizin kabul ettiği bir husus var. Türkiye o gün bulunduğu yere layık değildi. Daha ileri noktaya gitmesi lazım, daha mutlu, daha güzel bir ülke olmamız lazımdı. İşte bunun yolunu kimimiz devletçilikte buluyoruz, kimimiz millileştirmede buluyoruz. Bunları kantinlerde, üniversite toplantılarında, başlangıçta akıllı uslu konuşuyorduk, sonra birileri girdi araya, fitne girdi, fesat girdi. Münakaşalarımız sertleşmeye başladı, ondan sonra yumruklar konuştu, ondan sonra silahlar konuştu, ondan sonra Türkiye bir kaosun içine sürüklendi. sadece 12 Eylül öncesinde bu ülkenin 5 bin evladı öldü. 70 bin kişinin üniversitelerden kaydı silindi, hayatı kaydı. Şimdi geriye dönüp baktığımızda biz niye kavga ettik? Bulunduğum noktadan şimdi daha iyi görüyorum. Biz kullanıldık"

PKK TERÖRÜNÜN FATURASI 300 MİLYAR DOLAR

1980 öncesinde sağ sol kavgasının yaşandığını, şimdi ise 30 bin insanın hayatını terörle kaybettığını belirten Cemil Çiçek şöyle devam etti:

"Türkiye'nin bu terörden dolayı hesaplanabilir kaybı 300 milyar doların üzerindedir. Biz bu 300 milyar dolar ile Türkiye'yi daha farklı noktalara getirirdik. Niye bu terörü Türkiye'nin gündemine getiriyorlar ikide bir. Bilesiniz ki Türkiye'de adı ne olursa olsun bu terör denilen olgu, başkalarının taşeronluğunu yapmaktır. Bu örgütün önde gelenlerinin tamamı yabancı ülkelerin istihbaratları ile içli dışlıdır. Siz bana bir isim söyleyin, ben size hangi istihbaratla içli dışlıdır söyleyeyim, çok şükür bunları bilecek bir noktadayız."

Bakan Çiçek, konuşmasının ardından hayırsever işadamı Erdoğan Akdağ'a plaket verdi. Daha sonra Üniversite kampus alanında bir dizi temel atma ve açılış törenleri yapıldı. Bakan Çiçek törenin ardından partisinin Yozgat Merkez İlçe Kongresine katıldı.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ADALET BAKANLIĞI: "EVLİLİK YAŞI İNDİRİLMEYECEK"

FORTİS KUPASINDA GRUPLAR BELLİ OLDU

GENELKURMAY'DA KÖSTEBEK AVI
»  "ESKİ PAŞAM'I İSTİYORUM"
»  "GENELKURMAY'IN DEĞİL, MİLLETİN BAŞBAKANIYIM"
»  CHP, ERGENEKON DAVASINI 4 VEKİLLE İZLEYECEK
»  TERÖRİSTLERİN DEHŞET TELSİZ DİYALOGLARI
»  AK PARTİ'DE KADIN HATİP YARIŞMASI
»  GENELKURMAY: "35 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ"
»  "AKP'YE DÜNYAYI DAR EDERİM"
»  ERDOĞAN'IN DEMOKRATLIĞI "EMEKLİ ASKERLER, TV'DEN AHKAM KESMESİN"
»  ERDOĞAN'DAN ' TEPKİ'YE TEPKİ
»  GENEL KURMAY: O YAYINLANANLAR AKTÜTÜN DEĞİL
»  TÜSİAD:"BELİRSİZLİK GÜVEN BUNALIMINA DÖNÜŞTÜ"
»  GÖKÇEK'E PARTİ İÇİNDEN RAKİP
»  ARKADAŞI, İLKER BAŞBUĞ'U ANLATTI
»  KANSER VE KALP HASTALARINA MÜJDE
»  GENEL MÜDÜR'E YOLSUZLUK'TAN GÖZALTI
»  ERDOĞAN'IN BUSH'UN GÖZLERİNDE GÖRDÜĞÜ KARARLILIK
»  HARP OKULARINDAN ATILANLARDA AF KAPSAMINA ALINDI
»  CHP'DE GÖKÇEK DOSYALARI HAZIRLIĞINDA
»  -"TÜRKİYE, YENİ BİR ULUSAL KURTULUŞ SAVAŞINI BAŞLATMALI"
»  FRANKFURT FUARI'NDAKİ SKANDAL HARİTA YIRTILDI
»  "DEVLETİN GELECEĞİ VE GÜVENLİĞİ ÖN PLANDADIR"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.