Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2034
EURO
37,8318
IMKB
9.013,000
ALTIN
2.913,850
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CHENEY TEMASLARINI SÜRDÜRÜYOR
CHENEY TEMASLARINI SÜRDÜRÜYOR
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Richard Cheney arasında görüşme görüşme nedeniyle çevrede yoğun güvenlik önlemleri alındı. Görüşme basına kapalı gerçekleştirildi.
 
24.3.2008 - 19:10

Amerikan Başkan Yardımcısı Dick Cheney, çıktığı Orta Doğu turu çerçevesinde; temaslarda bulunmak üzere, Ankara'ya geldi. Cheney'in gelişinden önce, bölgede sıkı emniyet tedbiri alındığı gözlendi, havalimanına gelen bir askerî nakliye uçağından, muhafızları indi. Cheney, Esenboğa Havalimanı'na indikten sonra, VIP Salonu'na geçmeden, apronda kendisini bekleyen araçlarla havalimanından ayrıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmek üzere Çankaya Köşkü'ne giden Dick Cheney'in konvoyunda, saldırıları ve dinlemeyi önleyen özel araçların bulunması dikkati çekti.

GÜL-CHENEY ZİRVESİNDE AĞIRLIK PKK VE IRAK’A
ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya geldi. Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı Köşk’teki görüşme bir saat sürdü. Cheney, daha sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile de buluştu.
İsrail’deki temaslarını tamamlayarak Ankara’ya gelen Dick Cheney, ilk olarak Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile biraraya geldi. Görüşmeye Dışişleri Bakanı Ali Babacan da katıldı.
ABD Büyükelçisi Ross Wilson’un da bulunduğu görüşmede Türk tarafında ayrıca Dışişleri Müsteşarı Ertuğrul Apakan, Kıbrıs ve Yunanistan ile Ortadoğu sorumlu Müsteşar Yardımcıları Haydar Berk ve Feridun Sinirlioğlu, Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Zergün Korutürk, Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Gürcan Türkoğlu ve Başbakan Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu da yer aldı.
Dick Cheney, daha sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile de bir görüşme yaptı.
Cheney’nin Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmede ağırlığın PKK ve Irak’a verildiği öğrenildi.
ANKA’nın edindiği bilgiye göre, Çankaya Zirvesi’nde görüşmeler, geniş bir yelpazede gerçekleşti. Ancak, ağırlıklı konuları PKK’ya karşı verilen mücadele ve Irak oluşturdu.
Bu çerçevede ABD’nin sağladığı istihbarat ile gerçekleşen sınır ötesi operasyonlar da gündeme geldi. ABD tarafı, Türkiye’nin PKK’ya karşı yürüttüğü mücadeleye desteğini de teyit etti.
Çankaya Köşkü’ndeki görüşmelerde ayrıca Afganistan üzerinde durulduğu, İran ve enerji konularına da biraz değinildiği belirtildi.

ERDOĞAN CHENEY GÖRÜŞMESİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Richard Cheney arasında görüşme görüşme nedeniyle çevrede yoğun güvenlik önlemleri alındı. Görüşme basına kapalı gerçekleştirildi. Başbakanlık resmi konutunda heyetler arası ve baş başa gerçekleşen görüşmeler yaklaşık bir saat 15 dakika sürdü. Cheney’in girişi ve çıkışı sırasında resmi konutun çevresindeki yollar trafiğe kapatıldı.

BAŞBAKANLIK RESMİ KONUTU ÖNÜNDE CHENEY PROTESTOSU
Cheney ile Başbakan Erdoğan arasında görüşme öncesinde ÖDP’li bir grup protesto gösterisi yaptı. Başbakanlık resmi konutu önüne gelen üç ÖDP’li kırmızı renkli bir sıvı dökerek pankart açmak istediler. ÖDP’liler bu sırada üzerinde “Katil ABD, işbirlikçi AKP”, “Katil ABD Ortadoğudan defol” ve “Cheney go home” yazılı küçük kağıtlar attılar. Emniyet güçlerinin göz altına alma sırasında da ÖDP’liler “Katil ABD, işbirlikçi AKP”, “Katil ABD Ortadoğudan defol” diye sloganlar attılar.

Cheney'e olağanüstü koruma! ABD Başkan yardımcısını koruma araçları ve güvenlik ekibi dev kargo bir uçağı ile Ankara'ya getirildi



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


PKK'NIN YENİ TAKTİĞİ ÖLDÜRÜLDÜ NUMARASI

MHP'DEN GÜNAY'A ÇOK SERT TEPKİ

BAŞSAVCI'DAN ERGENEKON AÇIKLAMASI
»  AK PARTİ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN DÜĞMEYE BASTI
»  CHENEY'İN KONVOYUNDAKİ ÇOK ÖZEL AMBULANS
»  CHENEY ANKARA'DA
»  PERİNÇEK'İN AVUKATI: '' TUTUKLAMALARA İTİRAZ EDECEĞİZ"
»  CHP, YİNE ANAYASA MAHKEMESİ KAPISINDA
»  ÖCALAN, İLAHİYAT AKADEMİSİ İSTEDİ
»  ŞEVKET KAZAN, AKP'Yİ TOPA TUTTU
»  MEHMET ALTAN'DAN AK PARTİ'YE TAVSİYE VAR
»  DTP'Lİ BULDAN HAKKINDA SORUŞTURMA
»  FEHMİ KORU'NUN HUZURU NEDEN KAÇTI?
»  AKP'DEN, MHP'NİN PLANINA 'HAYIR'
»  DOĞU PERİNÇEK TUTUKLANDI
»  "DERİN DEVLETİN MİMARI CHP"
»  MİLLİYET'E GÖRE YENİ ŞAFAK ÇARPITTI
»  "KAPALI KADININ YATAKTA ÖRTÜNECEK HALİ YOK YA"!
»  KEMAL ALEMDAROĞLU SERBEST, PERİNÇEK ADLİYE'DE
»  "BEN ÖRGÜTÜN FİKRİ LİDERİYMİŞİM"
»  ERGENEKON AKP'Yİ KURTARABİLECEK Mİ?
»  İŞÇİ PARTİSİ AVUKATLARINDAN AÇIKLAMA
»  SUÇ VARSA DAVA NEDEN YOK?
»  YÜKSEKOVA SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ: 1 ÖLÜ
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.