Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2034
EURO
37,8318
IMKB
9.013,000
ALTIN
2.913,850
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
ERGENEKON AKP'Yİ KURTARABİLECEK Mİ?
ERGENEKON AKP Yİ KURTARABİLECEK Mİ?
 
İşi Sayın Sezer’e kadar götüren bu mevkuteler çok yakında AKP’ye kapatma davası açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı için de Ergenekoncu diyebilirler!
 
24.3.2008 - 00:50

Sabahattin Önkibar

AKP matbuatı, pardon matbuatlara haksızlık etmeyelim mevkuteleri adına Ergenekon denen ama ne olduğu kimselerce bilinmeyen bir esrarengiz hikayeyi kapatılma davası bağlamında kullanmak istiyor.
Dün bu mevkutelerin en basit olanı, Ahmet Necdet Sezer Bey’i bile Ergenekoncu ilan etti.
Amaçları önceki gün yazdığımız gibi, başlattıkları cadı avında karşıt gördükleri herkesi yakmaya teşebbüs etmek.
Vallahi, işi Sayın Sezer’e kadar götüren bu mevkuteler çok yakında  AKP’ye kapatma davası açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı için de Ergenekoncu diyebilirler!
Peki ama aradan aylar geçmesine rağmen hâlâ iddianamesi bile hazırlanamayan Ergenekon hikayesi ile AKP’yi nasıl kurtaracaklar?
Diyelim ki bu soruşturmadan bir sonuç çıktı ve suçluları yargı hükmü ile bedel ödedi, AKP’nin bundan ne gibi bir kazancı olacak?
Öyle ya, Ergenekon ile kapatılma davası birbirinden farklı şeyler değil mi?
 Ergenekon için bırakın bir karar ya da hüküm, henüz bir  iddia bile yoktur.
O zaman sorarım size, değil hükmü, iddiası bile olmayan bir şeye dayanarak terör estirmenin ve insanları karalamanın izahı olabilir mi?
Amaç eğer AKP’ye kapatılma davası Ergenekoncuların eseridir fikrinin tesisi ise, bu ülkemize ve en yüksek yargımıza yapılabilecek en büyük ihanet değil midir?
Birileri böyle bir bakışı ileri sürerse, başkaları da şöyle bir bakışı pekala seslendirebilir.
Yoksa bu Ergenekon olayı AKP’yi mağdur konuma sokmak için özellikle gündeme getirilmiş bir kurgu mudur?
Değilse bu olayın aylarca psikolojik harekat yapılırcasına kullanılması neyin nesidir?
Sorarım size Dünyanın hangi demokratik ülkesinde bir itham ya da suçlama sebebiyle insanlar, aylarca cezaevinde kalıyor ve imajları bu biçimde tarumar ediliyor?
Cevap verin Ergenekon iddianamesi niçin aylardır hazırlanmıyor?
Yoksa korkunuz iddianame hazırlanır ve yargılamaya gidilirse içeriye alınanlar serbest kalırlar endişesi midir?
Değilse o zaman, o insanları mevcut konuma sokmak gerçek bir zulüm değil de nedir?
Evet, her fırsatta zulüm edebiyatını yapanlar, bu soruyu cevaplamak durumundadırlar.
Hatırlayın, Ankara’da bir Atabeyler operasyonu yapılmıştı.. Bombalar bulunmuş ve Başbakan’a suikast düzenleneceği manşetlere çekilmişti..
Yargının Atabeylerle ilgili hükmü ne oldu biliyor musunuz?
Suçlananların tamamını tahliye...
Şimdi Ergenekon’da aynı şeyler olur diye korkuluyor da onun için mi iş sürüncemede bırakılıyor?
Bakın, burada tekrar tekrar altını çiziyoruz; biz suçu ve suçluyu övmeyiz, varsa bir suç, ceza görsün ama sorarım size 9 ay süren bir dava açma süreci olur mu? Böyle bir tabloda bu ülkenin insanı bu iktidara nasıl güvenebilir?
AKP maalesef işi şirazesinden çıkarmış, toplumu cephelere bölmüştür. Bir kaç gündür kiminle konuşsam, bizi de dinliyorlar mı, bu akşam bizi de alırlar mı gibi Hitler ve Stalin iktidarlarını hatırlatan kaygılar söz konusudur.
İyi de böylesine gerginliklerle bu ülke nereye gider?
Son sözümüz; AKP’li mevkutelere (Medyaya)olacaktır:
Derviş Vahdeti’nin Volkan mevkutesi üslubu ile yapılan yayınların değil Türkiye’ye, AKP’ye de bir yararı olmayacaktır. Tamam, bugün aklınızdan geçmeyecek tarzda yağ-bal kaymak dönemini yaşıyorsunuz ama biliniz ki yanlıştasınız..



İZİN KİMDEN...
Şehitlikte AKP pankartı!
Başbakan Erdoğan her fırsatta şehitler üzerinden siyaset yapmanın yanlışlığına değinmiyor mu? Dahası, aman siyasi fayda olmasın diye, hatırlayın seçim öncesinde şehit cenazelerinin kaldırılması sürecinde camilerden bile insanlar gözaltına alınmadı mı? Alındı.. Şimdi size bir fotoğraf sunmak istiyorum ki bu pek çok gazetede yayınlandı. Fotoğraf şudur: 18 Mart’da yapılan Çanakkale törenlerinde AKP pankartları şehitlikteydi.. Peki ama bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Dün  şehitlerin cenaze namazına bile istismar diye karşı çıkan AKP, şimdi şehitlikte pankart açıyor. Sorarım size, acaba o şehitlikte İşçi Partisi benzer bir pankart açsa idi, polis hiç buna izin verir miydi? Ama AKP açınca serbest.. Sorarım size, Perinçek’in partisi pankart açsa Başbakan hemen o gün, bunun adı şehit istismarıdır demez miydi?


DOLGUYA DEVAM...
MNG’yi kim durduracak?

Haber dün gazetelerde yayınlandı. Habere göre turizmin cennet beldesi Güllük de MNG, 49 yıllığına kiraladığı araziye beş yıldızlı otel yaparken iskele için koca bir sahili izinsiz olarak doldurmaya başlamış... Vali Lütfi Yiğenoğlu, konuyu inceleteceğim derken, Kaymakam Bahattin Aşcı ise, uyarmıştım, durdurulmasını isteyeceğim demiş.. Demiş demesine de dolgu işi aynen devam ediyormuş.. Sorarım size, bu Vali ve Kaymakam eğer yasa dışı ise, ki beyanlardan öyle olduğu anlaşılıyor, o zaman bu rezilliğe neden müdahale etmiyorlar?... Yoksa yoksa bu kanunsuzluk için Ankara’dan etkili bir isimden bir telefon mu aldılar?... Lütfen Sayın Vali derhal görevinizi yapınız... Şu Mehmet Nazif ilginç bir adam. Özal döneminde Semra Hanıma yakın diye bilinir, Çiller döneminde Tansucu,Yılmaz döneminde ise şimdi telefonuna bile çıkmadığı Mesutcu diye tanınırdı. Her gün onun evindeydi... Bugün ne yapıp etti ve AKP’lilerle yakınlaştı... Ey AKP’liler bu adamı iyi tanıyın, geminiz yan yatmaya başladığı an orayı terk edecek ilk isim tartışmasız Nazif Günal olacaktır.


MERAK ETTİM!
Engin Ardıç ve Atatürk!
Gazeteciliğe, daha doğrusu TV yorumculuğuna Cem Uzan patentli yapay bir paraşütle inen Engin kardeşde saplantısı mı desem, oynadığı karşıtlık tiyatrosunun sermayesi mi desem, adını bile koyamayacağım bir hal, yani Atatürk düşmanlığı tavrı var.. Hayır kendini Atatürk Milliyetçisi olarak tanımlayan bu satırların yazarına göre de Atatürk  gerektiğinde elbette eleştirilebilir ancak Engin Ardıç’ın yaptığı bu değil. O sistematik olarak neredeyse haftada iki kez Mustafa Kemal’i  aşağılıyor... Bakın Mustafa Kemal’in belki bazı yanlışları olmuştur ama  o küllerinin üstünden, imparatorluk bakiyesi olan çok ırklı yapıdan bir millet yaratmıştır. Eğer o gün o millet yaratılmasaydı, bugün Türkiye diye bir ülke olmayacaktı. Dolayısı ile dönemleri ve insanları neden-sonuç ilişkileri kurulmadan tek düze yorumlamak eğer kasıtlı değilse, en hafif deyimi ile hafifliktir.. Bir dostum önceki gün bana, bu adamın ailesini araştır, karşıtlık tavrını anlarsın demez mi? Ne dersin Ardıç aile dosyanı açalım mı?

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


İŞÇİ PARTİSİ AVUKATLARINDAN AÇIKLAMA

SUÇ VARSA DAVA NEDEN YOK?

YÜKSEKOVA SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ: 1 ÖLÜ
»  NEVRUZ'U BAHANE EDİP, VAN VE HAKKARİ'Yİ SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİLER
»  FLAŞ.. ABDÜLLATİF ŞENER PARTİ KURUYOR
»  YARGININ VERMEDİĞİ BU TALİMATI KİM VERDİ?
»  "KAPATMA DAVASINI AÇTIRIYORUZ"
»  ERDOĞAN'A GÖRE SUÇLU MEDYA
»  CAMİLER KIŞLALARIMIZ DİYENLERE, AMERİKALILAR YAPTI BİLE
»  BÖLÜCÜ ÖRGÜT NEVRUZ ADI ALTINDA İSYAN DENEMESİ YAPTI
»  F-16'LARDA KANSER TEHLİKESİ
»  TRT CUMHURİYET'E GİREMEDİ
»  TURİSTLER BİLE BİZDEN DUYARLI ÇIKTI
»  POLİS İLHAN SELÇUK'UN EVİNİ DARMADAĞAN ETTİ
»  CHP'Lİ KOÇ İDDİALI KONUŞTU: "SÜRPRİZE HAZIR OLUN"
»  ÇANAKKALE RUHU HAREMLİK SELAMLI RUHU OLDU
»  İLHAN SELÇUK'A YURT DIŞI YASAĞI
»  ERDOĞAN VE BAYKAL'A, 'FRENLE' ÇAĞRISI
»  DEKKİT, ATEŞLİ ÇOCUĞA VERİLEN ASPİRİN ÖLDÜREBİLİR
»  HASAN CELAL GÜZEL'DEN MÜTHİŞ İDDİA
»  ERDOĞAN'A VEYSEL ŞİİRİYLE GÖNDERME
»  TARTIŞMALI SOSYAL GÜVENLİK BU HAFTA MECLİS'TE
»  VEKİLLERİN KAÇ ÇOCUĞU VAR?
»  CHP'Lİ KOÇ, İDDİALI KONUŞTU
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.