Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
36,4454
EURO
38,3690
IMKB
9.452,000
ALTIN
3.413,470
 
Hava Durumu ANKARA
-7 / 2 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
CUMHURBAŞKANI, SABAH ANKARA’DAN KİMSEYİ İSTEMEMİŞ
CUMHURBAŞKANI, SABAH ANKARA’DAN KİMSEYİ İSTEMEMİŞ
 
Geçtiğimiz hafta 3 Ocak 2008 gecesi TRT’de Zafer Kiraz’ın yönettiği bir grup gazetecinin programına katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Sabah Gazetesi’nin Ankara bürosundan programa temsilen kimsenin katılmasını istemediği ileri sürüldü.
 
7.1.2008 - 11:58

Geçtiğimiz hafta 3 Ocak 2008 gecesi TRT’de Zafer Kiraz’ın yönettiği bir grup gazetecinin programına katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Sabah Gazetesi’nin Ankara bürosundan programa temsilen kimsenin katılmasını istemediği ileri sürüldü.

TRT’nin programına Sabah Gazetesi’nden Ergun Babahan, Zaman Gazetesi’nden Ekrem Dumanlı, Star Gazetesi’nden ise Mustafa Karaalioğlu katılacaktı. Ancak Esenboğa havalimanındaki yoğun sis dolayısı ile uçak seferi iptal olunca bu üç isim de İstanbul'dan Ankara'ya gelememişti.

Bunun üzerine Dumanlı ve Karaalioğlu hemen TRT ve gazetelerinin Ankara temsilcileri Şamil Tayyar ve Mustafa Ünal ile temas kurmuşlardı. Gül'ün programına bu iki gazetenin Ankara temsilcisi katılmıştı. Aslı Adıntaşbaş’ın görevden alınmasının ardından uzun süredir Ankara temsilcisi bulunmayan Sabah Gazetesi ise Ankara bürosundan bu programa kimse katılmamıştı.

İşte Sabah Gazetesi’nden bir kişinin katılmasıyla ilgili olarak, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in gazete adına Ankara temsilci yardımcısının katılmasını önerdiği ancak, Abdullah Gül’ün istemediği belirtildi. Gül’ün Sabah Ankara Temsilcisi Aslı Aydıntaşbaş’ın gidişi ile ilgili olarak rahatsız olduğu bu nedenle temsilci yardımcısı olarak atanan Okan Müderrisoğlu’nu istemediği öne sürüldü.

Öte yandan, Okan Müderrisoğlu’nun ise TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ile arasını iyi tutmak istediği iddia edildi. Müderrisoğlu’nun böyle bir çaba içinde oluşuna da, 7 Ocak 2008 tarihli köşesindeki yazısında duyurusu CNN Türk’te yapılan bir haberi ele alarak İbrahim Şahin’i öne çıkartması örnek gösterildi.

Müderrisoğlu’nun köşe yazısında Genel Müdür Şahin’e övgü yaptığı iddia edilen yazısı şöyle:

“TRT Genel Müdürlüğü'ne İbrahim Şahin'in atanmasının ardından kurum, yayıncılık alanında atağa kalkıyor. Geçen dönem farklı dil ve lehçelerde yayına başlayarak ilke imza atan TRT, şimdi de aralarında Ermenicenin de bulunduğu 8 farklı dilde yayın gerçekleştirmek için düğmeye bastı. TRT Genel Müdürü Şahin'in, uzmanların çalışmasını istediği Ermenice yayın konusunda Devlet Bakanı Mehmet Aydın da yeşil ışık yaktı. Aydın, dün CNN Türk'e verdiği röportajda, Ermenice yayın için, ‘Neden olmasın?’ dedi…”

Bu arada, Gül ile olan programa Star gazetesi adına Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar'ın katılması ise bir başka ilginç durumu yansıtmıştı. Muharrem Sarıkaya'nın Sabah Ankara temsilciliği döneminde olaylı biçimde işine son verilen Tayyar, programda Star'ı temsil ederken, yıllardır erozyona uğratılan Sabah Ankara bürosundan kimse Gül'ün karşısına çıkamamış oldu.



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


BOGAZLIYAN KAYMAKAMINI İDAMA GÖTÜREN MÜFTÜ KİM?

ALİ KIRCA'YA "HABERİN MERKEZİ" İHTARNAMESİ

SAMANYOLU'NUN GÖRÜLMEMİŞ KIŞKIRTMASI ..!
»  RTÜK'E "ACİL DURUM" YETKİSİ..!
»  BAŞBAKAN ERDOĞAN FETULLAH HOCAYI ZİYARET ETTİ Mİ?
»  TÜRKİYE'NİN EN SİVRİ DİLLİ YAZARI
»  "TRT CUMHURBAŞKANI'NI BİLE İZLETEMEDİ"
»  GİZLİ KAMERA ARTIK YASAK
»  HÜRRİYET FACEBOOK SİTESİNE GİRİŞİ YASAKLADI
»  ÜNLÜ RESSAM YAŞAR ÇALLI'DAN EMİN ÇÖLAŞAN TABLOSU
»  TBMM'NİN YÜKSELEN YILDIZI BARONEZ PERVİN HANIM..!
»  TANIK KORUMA PROGRAMI BİRİLERİNİDE Mİ KORUMAYI AMAÇLIYOR?
»  TARAF, TARAF'IN ARKASINDAKİNİ ARIYOR...!
»  YAVUZ ONURSAL'DAN GARİP AÇIKLAMALARLA DOLU BİR VEDA
»  VAKİT YAZARI, ANITKABİR'E ZİYARETÇİ AKININI KISKANDI
»  SABAH PROGRAMLARI YAYINDAN KALDIRILIYOR
»  "ŞEHİTLER İÇİN TOPLANAN PARALAR EMİN ELLERDE"
»  AHMET HAKAN YILBAŞI'NDA KÖR OLDU
»  İHLAS HABER AJANSI'NDA ANKARA KIYIMI
»  "BENİ SABAH GAZETESİ'NDEN TÜZMEN ATTIRDI"
»  VAKİT, YILBAŞI EĞLENCELERİNİ FENA ELEŞTİRDİ
»  SABAH'IN YALAKA KARİKATÜRİSTİ..
»  ALİ KIRCA NE KADAR İZLENDİ?
»  TAMER KORKMAZ,YENİ ŞAFAK'TA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.