Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2050
EURO
37,9298
IMKB
9.357,000
ALTIN
2.929,790
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DSP, CHP İLE BİR DAHA İTTİFAK YAPMAYACAK
DSP, CHP İLE BİR DAHA İTTİFAK YAPMAYACAK
 
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, ''Cumhuriyet döneminde hem de 2 kez, hiçbir partiye nasip olmayan oyla, seçilen Hükümet, ekonomide, dış politikada ve istikrarda başarısız olmuştur'' dedi.
 
4.4.2008 - 18:02

Sezer, incelemelerde bulunmak üzere geldiği Hatay'da, Vali Ahmet Kayhan'ı ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, tarihi geçmişi ve 3 semavi dini bünyesinde barındıran kentte her geldiğinde önemli değişikliklerle karşılaştığını söyledi.Vali Kayhan, ziyaretten memnun kaldığını söyledi. Ziyaret, daha sonra basına kapalı devam etti.Daha sonra, Antakya Gazeteciler Cemiyetini (AGC) ziyaret eden Sezer, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hatay'ın farklı inançlardaki vatandaşların yaşadığı bir kent olduğuna dikkati çeken Zeki Sezer, ''Vatandaşları inananlar inanmayanlar, türban takanlar takmayanlar diye kutuplara ayıran Hükümet yetkililerine en çarpıcı örnek Hatay'dır. Hoşgörü, huzur ve barış kenti Hatay, başta siyasetçiler ve tüm ülkelerin her yönüyle değerlendirmesi ve yararlanılması gereken kenttir'' diye konuştu.AK Parti Hükümetinin aldığı yüzde 47 oranındaki oyu kötüye kullandığını ifade eden DSP lideri Sezer, şöyle devam etti:''Cumhuriyet tarihinde hem de 2 kez, hiçbir partiye nasip olmayan oyla, seçilen Hükümet, ekonomide, dış politikada ve istikrarda başarısız olmuştur.Avrupa Adalet Divanının, terör örgütü PKK'nın AB terör örgütleri listesine alınmasına ilişkin AB Konseyi kararını iptal etmesiyle ilgili karar, hükümet boşluğundan kaynaklanmıştır. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's, Türkiye ekonomisini durağandan negatife çevirdi. Cari açık her geçen büyümektedir. Bunu

vatandaşlar da hissetmeye ve görmeye başladı. İşsizlik, yoksulluk arttı. AK Parti gerginlikten başka bir şey yapmıyor.''

Türkiye'nin AB'den koparıldığını öne süren Zeki Sezer, ''AK Partililer hükümet olmadan önce 'AB Hristiyan ve Batı Kulübüdür' diyorlardı. Sonra göreve gelince bir numaralı AB yanlısı oldular. Bunların ciddi ve inandırıcı olmadığını biliyorduk. Şimdiki gelişmeler de bunu kanıtlıyor'' dedi.

Hükümetin hızla kadrolaştığını da öne süren Sezer, önemli noktalara yandaşlarını yerleştiklerini kaydetti.

''DSP'NİN OYLARI ARTIYOR''

DSP'nin oylarının hızla arttığını, yerel seçimlerde bunu kanıtlayacaklarını belirten Sezer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bülent Ecevit'in çizdiğe yoldan gitmekteyiz. Ecevit, oy kaybetme pahasına doğru ve düzgün işler yaptı. Bizlerin de parolası aynı. Ekonomide, dış politikada, ülke sorunlarında projelerimiz hazır. Yerel seçimlerin startını verdik. Türkiye'de DSP'li belediye başkanları tüm engellemelere rağmen başarılı olmuştur. Hepsi, ülkeye, topluma hizmeti

düşünmüşlerdir. DSP'nin oyları arttı. Büyük katılımlar oldu. Yakın zamanda sürpriz katılımlar yaşanacak. Bursa, Eskişehir, Ordu, Bartın, Lüleburgaz gibi yerlerde rakibimiz yok. Hatay belediye başkanlığını da kazanacağız.''

''AĞZIMIZIN PAYINI ALDIK, ASLA İTTİFAK DÜŞÜNMÜYORUZ''

Bir gazetecinin ''Başka partiyle ittifak yapacak mısınız?'' sorusunu yanıtlayan Sezer, ''AK Parti'nin hükümet olmasında solun çekişmesinin de payı var. 22 Temmuzda ittifak yaparak ağzımızın payını aldık. Vatan görevi yaptık. İyi olacağını sandık. Yanıldık. Bir daha asla ittifak düşünmüyoruz. Kadrolarımızla, duruşumuzla tek başımıza daha çok oy alacağımıza inanıyorum. Bunu seçimlerde kanıtlayacağız'' dedi.

AGC Başkanı Ahmet Abdullahoğlu da tüm partilerin seçimlerde medyaya destek olacağının sözünü verdiğini, ancak hükümet olunca unutulduklarını belirterek, gazetecilerin kıdem tazminatı ve diğer kazanılmış haklarının gasbedilmesine gereken tepkinin gösterileceğini belirterek Sezer'den de yardım istedi.

Toplantıya, Genel Başkan Yardımcısı Melda Bayar, Genel Sekreter Yardımcısı ve Adana Milletvekili Mustafa Vural, Genel Sayman Hasan Suna, İl Başkanı Adnan Günal katıldı.




Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


"MAHCHESTER UNİTED İLE FİNAL OYNARIZ"

APO'NUN DOĞUM GÜNÜ BAHANESİYLE İSYAN

PKK'LIDAN ŞEMDİNLİ İTİRAFI
»  'SOSYAL GÜVENLİK' VEKİLLERİN AĞZINI DA BOZDU
»  ERDOĞAN, AB'NİN TERÖR ÖRGÜTÜ KARARINI YORUMLADI
»  ERDOĞAN'DAN TOPTAN'A SÜRPRİZ ZİYARET
»  TÜRKİYE'DE İMHA EDİLECEK ÜÇ MİLYON MAYIN VAR
»  ALERJİK RAHATSIZLIK BAYKAL'I EVE HAPSETTİ
»  BÜYÜKANIT'TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
»  BAŞBUĞ'SUZ GEÇEN 11 YIL
»  YÖK BAŞKANI ELEŞTİRİLERİ TAKMIYOR
»  MHP, 301 İÇİN 2 MİLYON YTL AYIRDI
»  GÜL'DEN CARGİLL'E İMTİYAZA EVET ONAYI
»  "AKP'NİN KAPATILMASINI ÖNLEMEK LAZIM"
»  MECLİS'TE CHP VE DTP'LİLER BİRBİRİNE GİRDİ
»  ERKAN MUMCU'NUN SIR DOLU KONUŞMASI?
»  MASONLARI YOUTUBE KORKUSU ALDI
»  KUVEYT EMİRİ BODRUM'DA ARSA ARIYOR
»  AB KONSEYİ: PKK TERÖR LİSTESİNDE,LİSTE DEĞİŞMEZ
»  DOKTORA "AKP KARŞITI" BİLDİRİ SORUŞTURMASI
»  DANIŞTAY'DAN EL KADI'YA KÖTÜ HABER
»  "AKP'NİN DEFİN RUHSATINI 6 AY SONRA ALIRLAR"
»  İŞTE PKK'NIN DAĞLICADAKİ ASIL PLANI
»  ERDOĞAN, CEBİNDEN 33 BİN YTL TAZMİNAT ÖDEYECEK
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Cumhurbaşkanlığı Seçimerinde Kim Kazanır?
Recep Tayyip Erdoğan
Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce
Diğer
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.