Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2383
EURO
37,8113
IMKB
8.898,000
ALTIN
2.932,110
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DTP’DEN, RANDEVU VERMEYEN BAŞBAKAN’A JET YANIT
DTP’DEN, RANDEVU VERMEYEN BAŞBAKAN’A JET YANIT
 
DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Başbakan Erdoğan’ın “PKK’yı terör örgütü olarak ilan etmedikleri sürece kendileriyle görüşmem” şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. - Başbakan Erdoğan’ın bu açıklamalarıyla doğru bir şey yapmadığını ve toplumu gerdiğini ifade eden Türk, “Ben sormak istiyorum; barış için, demokrasi için, demokratik bir sürecin gelişmesi için çaba gösterdiğimiz bir süreçte, sayın Başbakan acaba bu konuşmasıyla bir yerlere mesaj mı vermek istiyor?” diye konuştu.
 
13.3.2008 - 17:05
DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Meclis’te gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, Başbakan Erdoğan’ın bugün DTP’ye yönelik yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Başbakan’ın “PKK’yı terör örgütü olarak ilan etmedikleri sürece kendileriyle görüşmem” şeklindeki sözlerini, “Başbakan aslında bu açıklamaları ile doğru bir şey yapmıyor. Bu açıklamalar toplumu germekten başka hiçbir yararı olmayan açıklamalar” olarak değerlendiren Türk, şunları söyledi:
“Partimiz özellikle son dönemde sancılı sürecin aşılması, demokratik sivil yöntemlerin gelişmesi konusunda çok ciddi çabalar içinde oldu. Demokratik bir sürecin gelişmesi için bize düşen sorumluluk nedir, görev nedir, bu konuda düşüncelerimizi hem sayın Meclis Başkanını hem Cumhurbaşkanımızı ziyaret ederek ifade etmeye çalıştık. Türkiye’nin toplumsal uzlaşmaya ihtiyaç duyduğunu açık bir şekilde ifade ettik. Ve bu konuda DTP’ye düşen sorumluluk ve görevin bilinciyle hareket edeceğimizi söyledik. Bu çabalarımıza rağmen, sayın Başbakan bugün aşılması gereken, geçmişte ısrarla gündeme getirdiği bazı cümleleri kullanarak tekrar Türkiye gündeminde yeni bir tartışmanın gelişmesine neden oldu. Biz açıkça şunu söylüyoruz; sayın Başbakan bu ülkenin başbakanı, sorumluluğu herkesten daha fazla. Toplumsal uzlaşıyı sağlamak gibi bir görevle, sorumlulukla karşı karşıya iken toplumu germeye yönelik açıklamalar yapması doğru değil. Bu ülkenin başbakanı hepimizin başbakanıdır. Sadece bir siyasi partinin genel başkanı olarak istediğini söyleme hakkına sahip değildir.”
DTP olarak sürecin hassasiyetini kavrayan insanlar olduklarını, halkın beklentilerini bilen, tartan ve ölçen bir siyasi parti olduklarını ifade eden Türk, “Ben sormak istiyorum, barış için demokrasi için, demokratik bir sürecin gelişmesi için çaba gösterdiğimiz bir süreçte, sayın Başbakan acaba bu konuşmasıyla bir yerlere mesaj mı vermek istiyor? Bugün partimizle ilgili açılmış olan bir kapatılma davası var, dokunulmazlıklarla ilgili süren davalar var, acaba sayın Başbakanın mesajı bir yerlere mi? Gerçekten bunu düşünmekten kendimizi alamıyoruz” dedi.

Türk, her şeye rağmen, barışa ve demokrasiye inançlarını koruyarak çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

-“BİZ BU TARTIŞMALARI GERİDE BIRAKTIK”-
Türk, gazetecilerin Başbakan’ın “PKK’yı terör örgütü olarak ilan etmedikleri sürece görüşmeyeceği”ni söylediğini hatırlatması üzerine ise “Bu tartışmalar geçmişte kalan tartışmalar. Önümüzde duran hedeflerimiz var. Bu hedeflerimiz toplumsal uzlaşıyı sağlayan bir çabanın ortaya konulmasıdır. Biz geçmişteki bu tartışmalarla kendimizi yine sınırlarsak, geleceğimizle ilgili doğru bir süreci yakalayamayız. Bunun için biz bu tartışmaları geride bıraktık” diye konuştu. DTP Grup Başkanı Türk, ‘Başbakan açıklamaları ile Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanı’nı zor durumda bırakmıyor mu?” şeklindeki bir soruya ise şu karşılığı verdi:
“ O değerlendirmeyi siz yapıyorsunuz. Ben aslında belki düşündüğüm şeyler ama bu konuda böyle bir yorum yapmak istemiyorum. Sayın Başbakan’a sormak gerek. Bu bir çelişki midir değil midir, onu Sayın Başbakan’ın cevaplaması gerekir. Biz bir siyasi partiyiz, parlamentoda grubu olan bir partiyiz. Tabi ki bir görüşmenin, bir diyalogun bu kadar büyütüldüğü bir Türkiye’de aslında gerçekten düşünmek lazım. Bunlar tartışılmaması gereken şeyler. Her milletvekilinin, her partinin hükümetle görüşmesi kadar doğal bir şey olamaz. Bir görüşmeyi bile bu kadar büyütürsek ve bu görüşmeyi tartışma konusu yaparsak Türkiye demokrasisine hiçbir şey katmış olmayız.” (ANKA)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


ÖCALAN HAKKINDA BİLİNMEYENLER!

MALİYE GÖREVLİSİYİZ DİYE İŞ YERLERİNİ DOLANDIRDILAR

SU KESİNTİLERİ KAPIDA
»  GÜL İLE ERDOĞAN ARASINDA DTP ÇATLAĞI
»  AĞRI DTP İL BAŞKANI TUTUKLANDI
»  5 YILDIZLI OTELE KAÇAK SU KULLANIMI BASKINI
»  ERDOĞAN, DTP'YE NEDEN RANDEVU VERMEDİ?
»  BAYKAL: "‘BÜYÜKANIT İLE SORUNUM YOK"
»  MHP'Lİ ESKİ VEKİLİN KIZI PKK'LI MI?
»  ERDOĞAN, DTP'LİLERİ KABUL ETMEDİ
»  EMEK PLATFORMUNDAN EYLEM UYARISI
»  YAĞMURDERELİ, GÖZYAŞLARI iÇİNDE VASİYETİNİ AÇIKLADI
»  TUZLA TERSANESİNDEKİ GEMİ'DE BÜYÜK PATLAMA
»  KOVDUĞU PERSONELDEN CHP'YE İCRA
»  YÖK, DANIŞTAY KARARINA İTİRAZ EDECEK
»  DEMİREL, ÇİLLER'İ CANDAN ATACAKMIŞ
»  AKŞAM, MANŞETTEN AYDIN DOĞAN'A YÜKLENDİ
»  GAZİ'DE BÜYÜK VURGUN
»  ÇOK ÇOCUĞA RESMİ TEŞVİK
»  KOCA'DAN YATAK SAHNELİ ŞANTAJ
»  "MİAMİ'DE FINDIK KIRIYORUM"
»  37 MİLYON DOLARLIK İÇ SAVAŞ
»  YUNANİSTAN'DA SENDİKALAR AYAKTA
»  YALOVA VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.