Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2541
EURO
37,8075
IMKB
8.921,000
ALTIN
2.930,490
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DTP'DEN ERDOĞAN'A: "PAKET DEĞİL, DEMOKRASİ İSTİYORUZ"
DTP DEN ERDOĞAN A:  PAKET DEĞİL, DEMOKRASİ İSTİYORUZ
 
DTP Grup Başkanı Türk, Hükümetin Güneydoğu'ya yönelik paket hazırlığına tepki gösterdi. Artık paket söyleminin gündemden çıkarılmasını isteyen Türk, 'Paketlerin hepsinin içi boş çıktı, paketlerden çıkan 1 kilo makarna, 3-5 kilo şeker' dedi. Türk, yeni anayasaya ve katılımcı anlayışın egemen kılınmasına ihtiyaç olduğunu belirterek, hükümete, 'Halkın taleplerine doğru yanıt veren bu iki kalem, işte bütün paket bu, başka pakete gerek yok' diye seslendi.
 
11.3.2008 - 14:35
DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Hükümetin Güneydoğu'ya yönelik paket hazırlığına tepki gösterdi. Artık paket söyleminin gündemden çıkarılmasını isteyen Türk, 'Paketlerin hepsinin içi boş çıktı, paketlerden çıkan 1 kilo makarna, 3-5 kilo şeker' dedi. Türk, yeni anayasaya ve katılımcı anlayışın egemen kılınmasına ihtiyaç olduğunu belirtti. Türk, Kuzey Irak'a kara harekatının sonlandırılmasını olumlu bulduklarını kaydederek, operasyona yönelik muhalefetle Genelkurmay arasında devam eden tartışmaları, 'Bu tartışmalar Türkiye'nin gelişmesine, demokrasisine hiçbir şey katmaz" sözleriyle değerlendirdi.
DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, partisinin Meclis grup toplantısında yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Konuşmasına, Türk solunun önemli isimlerinden Sadun Aren'in vefatı nedeniyle, 'Sosyalist hareketin öncülerinden Sadun Aren'i kaybettik, bugün Türkiye'de solu ayağa kaldıracak Sadun Aren gibilerine ihtiyaç var' sözleriyle başlayan Türk, DTP Eşbaşkanı Nurettin Demirtaş'ın 86 günden bu yana cezaevinde olmasına rağmen mahkemeye çıkarılmamasını da eleştirdi. Türk, 'Bir partinin genel başkanının 90 günden bu yana cezaevinde yatmasına rağmen davanın sürüncemede bırakılması DTP'ye karşı bir harekettir, bu sorumsuzca tavrı kınıyorum' dedi. Milletvekilleri ve partililere 'içimden geldiği gibi bir konuşma yapmak istiyorum' diyen Türk, 'Operasyonlara artık yeter, kin ve nefret tohumlarına artık yeter, yeni bir çıkış, toplumsal uzlaşıyı sağlayacak adımlar gerekiyor' dedi. Siyasi sorumluluğu olan herkesten 'artık yeter' sözcüğünü kullanmasını isteyen Ahmet Türk, Kuzey Irak'a yönelik kara harekatı konusunda ise 'Kamuoyunda operasyonun çözüm olmadığı beklentisi var, halk kırılmayı yaşıyor, gönül birliği istiyor. Gönül kırılmalarını ne yapacağız?' dedi.
-'PAKET İSTEMİYORUZ'-
22 Temmuz seçimlerinden bu yana barış için çaba göstereceklerini, bunun için yollara düşeceklerini ve diyalog ortamının geliştirilmesi için ilgili yerlerle görüşeceklerini söylediklerini ifade eden Türk, Hükümetin paket hazırlığı içinde olduğu mesajlarının verildiğini söyledi. Türk, 'Kimse paket istemiyor, biz demokrasi istiyoruz, paket yeni bir anayasadır. Paket gerçekten, ulusçu, katı merkeziyetçi anlayıştan uzaklaşan, çağın gereklerini yerine getiren bir anlayışın getirilmesidir. Paket budur, halkın sesine kulak verecek bir yaklaşımın benimsenmesidir. Başbakan halk ne derse o olur diyor, halka kulağınızı tıkarsanız inandırıcı olamazsanız sayın Başbakan' diye konuştu. Artık bölgeye yönelik paket söylemlerinin gündemden çıkarılmasını isteyen Türk, bugüne kadar ki paketlerin içinin boş çıktığını belirterek, 'Paketlerden çıkan 1 kilo makarna, 3-5 kilo şeker. Halkı aldatmaya gerek yok' dedi. Türk yeni bir anayasa ve katılımcı anlayışın egemen kılınmasının en önemli paket olacağını ifade etti.
-'OPERASYONLA İLGİLİ TARTIŞMALAR SEVİYESİZ'-
Türk grup konuşmasında, Kuzey Irak'a yönelik kara harekatını da değerlendirdi. Daha önce 24 kez operasyon yapıldığını ancak değişen bir şey olmadığını ifade eden Türk Kürt sorununun demokratik, siyasi ve barışçıl yöntemlerle çözüleceğine inandıklarını kaydetti. Türk, 'Lütfen halkın sesini dinleyin, söylediklerine kulak verin, çözümü halka göre getirin' dedi. Operasyonun ardından yaşanan tartışmaları ise Ahmet Türk, şu sözlerle değerlendirdi :
'Bir operasyon yapıldı, polemiğe gerek yok. Tartışmaları da anlamsız buluyoruz. Ama kısa sürede bitmiş olmasını olumlu buluyoruz. Bu tartışmalar Türkiye'nin gelişimine, demokrasisine hiçbir şey katmaz. Operasyon kararını veren Parlamento görevini ciddi bir şekilde yapmış olsaldı, tartışmaların yapıldığı odak olsaydı, belki bu seviyesiz tartışmalar olmazdı. Halkın iradesiyle seçilmiş bir parlamento, parlamentonun kararıyla yapılan bir operasyon. Ancak bu tartışmalar parlamentoda yapılmıyor, parlamentoya bilgi verilmiyor, medyada çarşaf çarşaf bu tartışmalar yapılıyor. Bu Türk demokrasinin hangi noktada olduğunu, seviyesini, ölçüsünü çok açık bir şekilde ortaya koyuyor.'
DTP'nin ?önemli bir parti olduğun, halkın sesi olduğunu' söylediklerini kaydeden Türk bu sese kulak tıkandığını da belirterek bugün gelinen noktada DTP'nin haklılığının ortaya çıktığını söyledi. Türk, 'Ama geç kalmış değiliz. Sorun gerçekten ağır ve karmaşık ama bir o kadar da basit. Demokratik, sivil ve vatandaşı kazanacak bir yaklaşımla sorunu çözmek çok basit. Yoksa geçmişteki uygulamalar devam ederse yeniden kavgaya zemin hazırlanıyor' dedi.
-BAHÇELİ'YE ELEŞTİRİ-
Konuşmasında hükümetin yanı sıra muhalefet partilerini de eleştiren Türk, muhalefetin ırkçı ve şoven söyleminin demokrasinin gelişimine katkıda bulunmadığını savundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'ABD'nin Irak'ta Ortadoğu batağına saplandığı'na yönelik sözlerini ise Türk, 'ABD Ortadoğu'da batağa saplandı diyorsunuz hem de Türkiye'nin o bataklığa girmesini istiyorsunuz. Bu nasıl halkçılık, bu nasıl milliyetçilik anlamış değilim' dedi.
-'TOPTAN SİYASİ DİYALOG BAŞLATABİLİR'-
Türk, Kürt sorununun tahrikleri aşan bir yolla çözülebileceğini belirterek bu konuda siyasi partiler arasında diyalogun önemli olduğuna işaret etti. Türk, Siyasi Partiler arasında diyalog konusunda ise Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın harekete geçmesini istedi. Türk, Toptan'ın yeni anayasa için Kurucu Meclis oluşturulması yönündeki görüşlerine ise destek verdi.
-'MECLİS'İN TÜZEL KİŞİLİĞİNE SALDIRI'-
DTP Grup Başkanı Türk, DTP'li milletvekilleri hakkındaki dokunulmazlık dosyaları ve 'yargılanmalarına devam edilmesi' yönünde verilen kararları da değerlendirdi. Yaşananlara Meclis'in müdahale etmediğini ifade eden Türk, DTP'liler hakkındaki davalara devam edilmesini 'TBMM'nin tüzel kişiliğine saldırı' olarak değerlendirdi. Türk, '1994'te Devlet Güvenlik Mahkemeleri vardı ama hiçbir yargıç, savcı, TBMM'ye rağmen davaları sürdürmedi, dosyaları Meclis'e gönderdi. O günlerde idamla yargılanıyorduk. Ancak hiçbir savcı dokunulmazlık konusunda karar vermedi, dosyalarımız Meclis'e geldi. Şimdi Parlamentoyu görmezden gelen bir mantık var, bu hukuksuzluğun ta kendisidir. Böyle bir mantığa karşı demokrasiye inananları ayağa kaldıracağız, her türlü bedeli ödemeye hazır bir şekilde meydanlara çıkacağız' diye konuştu. (ANKA)


Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


KEREM KIRÇUVAL, YAZILARIYLA YENİDEN SPOT HABER'DE

TÜRK-İŞ'TEN ERDOĞAN'A 'YALANCI' CEVABI

ERDOĞAN'DA SOSYAL GÜVENLİK ÇIKIŞI
»  BAHÇELİ'DEN AKP'YE BÜYÜK SUÇLAMA
»  ANAVATAN PARTİSİ'NE KAYSERİ'DE HACİZ
»  TBMM RDİLEKÇE KOMİSYONU DERT BABASI OLDU
»  BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN VE AKP'YE BOMBARDIMAN
»  İKİNCİ EL'DE FIRSAT DÖNEMİ
»  FETULLAH GÜLEN'DEN ERTUĞRUL ÖZKÖK'E YANIT
»  KÖPRÜLERDEN İNDİRİMLİ GEÇİŞ HAFTA SONU BAŞLIYOR
»  "SUSURLUK'T A AĞAR DA ÖLECEKTİ"
»  SSK'NIN BALLI MAAŞ ALAN EMEKLİLERİ!
»  TALABANİ'NİN ARKASINDAKİ KADIN
»  ZANA'NIN GİZLİ ZİYARETİ
»  "EVET, ÖZKÖK'Ü İSTEMEDİM"
»  KANDİL'DE GİZLİ ABD ÜSSÜ BULUNDU İDDİASI!
»  GAZETECİLİK YALAKALIK OLDU "DON" HABERDEN ÇIKARTILDI
»  BAVULLA GİDEN 2 TRİLYON'UN AKİBETİ NE OLDU?
»  DTP'Lİ TUNCEL'DEN TEHDİT GİBİ SÖZLER
»  BAKANI ÇELİK’TEN TÜRK-İŞ’E “YENİ YAKLAŞIM” ÖNERİSİ
»  DTP'LİLERİN DOKUNULMAZLIK KAYGISI
»  BÜYÜKANIT, SABAH KIZDI AKŞAM"MUTSUZ'UM"DEDİ
»  ATATÜRK KÖŞESİNİ Mİ! TÜRK DEVLETİNİ Mİ TASFİYE EDİYORLAR?
»  OPERASYONUN PERDE ARKASINI ERHAN GÖKSEL ANLATTI
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.