Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,2155
EURO
37,5355
IMKB
9.128,000
ALTIN
2.877,470
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
DİREKSİYONDA CEPLE KONUŞAN YANACAK
DİREKSİYONDA CEPLE KONUŞAN YANACAK
 
Ocak 2008 tarihi ile birlikte uygulamaya konulan uygulamalar kapsamında araç kullanırken cep telefonu ile konuşanlar yanacak. Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar Hedefler ve Çözümler Projesi:
 
16.1.2008 - 13:15

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar Hedefler ve Çözümler Projeleri ile Uygulama konulu projesi, Bursa'da yapılan toplantı ile tanıtıldı.

Bursa Valiliği'nde yapılan toplantı ile ildeki valilik başta olmak üzere tüm belediye başkanlıkları, kaymakamlıklar, jandarma komutanlığı ve ilgili kurumlara proje hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Son yıllarda sanayileşme ve şehirleşme ile doğru orantılı olarak araç ve genç sürücü sayısındaki artıştan dolayı trafik kazalarının ülke gündeminin ilk sıralarında yer aldığına dikkat çeken Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro Amiri Salih Karaman, projenin tanıtım sunumunu yaptı. Salih Karaman, kazaların büyük çoğunluğunun insan kaynaklı olduğunu belirterek, bunların başında da alkol ve cep telefonu kullanımı geldiğinİ vurguladı. Cep telefonu ile araç kulanan sürücülerin dikkatlerinin dağılarak kaza yapma riskinin arttığına dikkat çeken Karaman, "İngiltere'de yapılan bir denemede 110 kilometre hızla giden bir araçın sürücüsü aniden fren yapması gerektiğinde fren yapma mesafesi alkollü sürücüden dahi fazla süre aldığı gözlenmekte. Buna göre normal sürücü 31 metre, alkollü sürücü 35 metre, kulaklık ile cep telefonu ile konuşan sürücü 39 metre ve cep telefonunu elinde tutarak konuşan sürücü ise ancak aracını 45 metrede durdurabiliyor." şeklinde bilgi verdi.

Salih Karaman, projenin uygulanması sırasında tüm kurum ve kuruluşlardan yardım alacaklarını belirterek, özel kurumlardan ise sponsorluk desteği ile projeye katkıda bulunmalarını sağlayacaklarını söyledi. 01.01.2008 itibari ile 81 ilde bilgilendirmenin ardından uygulamaya konulacak proje ile trafik kazalarının en aza indirilmesinin amaçlandığını vurgulayan Salih Karaman, proje sonuçlarının ise 3 er aylık dönemler halinde incelenerek toplumla paylaşılacağı bilgisini verdi. Karaman, ayrıca projenin başarıya ulaşması için medya ve toplum tarafından kabul görmüş kişilerinde etkin olarak kullanılacağını sözlerine ekledi.

Emniyet Müdürü Tahsin Demir ise 01 Ocak 2008 itibari ile uygulamaya konulan uygulama ile kontrollerin daha sıkı tutulacağını belirtti. Trafik kurallarına uymayanlara ağır vezaların geleceği uyarısında bulunan Demir, "Eskiden radar uygulamasından sürücülerin haberi oluyordu. Ancak şimdi habersizce değişik yerlerde radar uygulaması yapılacak. Ayrıca kırmızı ışık ve trafik kuralları ihlallarinde de büyük cezalar verilecek." dedi.

Genelgenin en belirgin amacının insanların daha sağlıklı bir yaşam ve trafik koşuluna kavuşması olduğunu vurgulayan Bursa Emiyet Müdürü Tahsin Demir ise şunları söyledi: "Buradaki asıl amacımız insanlar ölmesin ve yaralanmasın. Sağlam bir şekilde trafikte ilerlesin. Ayrıca trafik kazalarının en büyük sebeplerinden biri olan cep telefoınları konusunda da büyük cezalar verilecek. Bundan sonra cep telefonu ile araç kullananları büyük cezalar bekliyor."

Toplantıda açılış konuşması yapan Vali Şahabettin Harput, trafik kurallarının uygulanması ve trafik kazalarının en aza indirilmesi için İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan genelgesine büyük önem verdiklerini belirterek, "Her gün maddi manevi sıkıntıya girdiğimiz trafik sorununu önleme bazında Türkiye geneli büyük bir çalışmayı başlatmış bulunuyoruz." dedi.

Çalışmanın Bursa'da iki aşamalı yürütüleceği bilgisini veren Vali Harput, şöyle devam etti: "Birincisi ilimizin trafik soruları ve çözüm önerileri konusunda bir rapor hazırlanacak. Bu manada sorunlar belirlenip alınacak tedbirlerle birlikte uygulamaya konulacak. Diğer bir hususta ülke geneli trafik sorununun önlenmesi konusunda ilimizde yapılması gerekenleri tespit edip ilgili kuruluşlarla birlikte daha güvenli bir yaşam ve trafik için uygulamaya koyacağız."

İçişleri Bakanlığı tarafından trafik kazalarının önlenmesi açısından hazırlanan Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar Hedefler ve Çözümler Projeleri ile Uygulama konulu genelgenin tanıtım toplantısına Vali Şahabettin Harput, İl Jandarma Komutanı Kidemli Albay Murat Arslan, Emniyet müdürü Tahsin Demir'in yanısıra Bursa'da faaliyet gösteren jandama komutanlığı, belediye başkanlıkları, cumhuriyet başsavcılığı, Uludağ Üniversitesi, kaymakamlıklar, Karayolları bölge müdürlüğü, sağlık müdürlüğü, ve sivil toplum kuruluşları gibi ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

 



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


SAYGUN PAŞA IRAK'A NEDEN GİTTİ..?

NİL DEMİR KAZIK, MEĞER ÇATLAKMIŞ

İŞTE O AĞIZLARI SULANDIRAN ARAZİ
»  "BATTI MI SİZE O MERKEZ BANKASI"
»  VEKİL ÇOCUKLARINA YURTKUR KIYAĞI
»  "KARA OPERASYONUNA ABD Mİ İZİN VERMİYOR?"
»  LOZANI DELEN PKK'YA DESTEK VEREN YASA BUGÜN ÇIKIYOR
»  TAPUCULAR RÜŞVET DEĞİL BAHŞİŞ ALIYORMUŞ
»  MAKKAP'A PORNO TAKILDI
»  SİYASİ SİMGE, AKP'Yİ KAPATTIRIR MI?
»  YAZICIOĞLU'NDAN İSTİFA EDEN ŞENDİLLER'E CEVAP
»  ŞAHİN: ''MERKEZ BANKASININ İSTANBUL'A TAŞINMASINA BAŞBAKAN DEĞİL, MECLİS KARAR VERİR''
»  ÖZAL VE DEMİREL AYRI BİR DEVLET KURDURACAKLARDI
»  "OPERASYONLAR TERÖRİSTLER BİTENE KADAR SÜRECEK"
»  KOMİSYON "EMNİYET VE MİT BİRBİRİNDEN BİLGİ SAKLADI"
»  JETLER KUZEY IRAK'I VURURKEN SAYGUNPAŞA IRAK'TAYDI
»  İÇİŞLERİ BAKANI BÜYÜK ABİLERİ Mİ KASTETTİ?
»  EVLENMEYENE TAZMİNAT CEZASI YOK
»  ANKARA BEYAZA BÜRÜNDÜ
»  TÜRBAN İÇİN TEK ŞANS ANAYASA
»  SUÇLANAN ER RAMAZAN YÜCE İDDİALARI REDDETTİ
»  TOPBAŞ, YENİDEN ADAY OLACAK MI?
»  “HRANT DİNK’İN ÖLÜMÜ TÜRKİYE’NİN İMAJINI BOZDU”
»  "MECLİS'TE USULSÜZ ELEMAN ALIMI YOK"
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.