Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
34,1996
EURO
37,5508
IMKB
9.035,000
ALTIN
2.880,570
 
Hava Durumu ANKARA
19 / 28 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
İÇİŞLERİ BAKANI BÜYÜK ABİLERİ Mİ KASTETTİ?
İÇİŞLERİ BAKANI BÜYÜK ABİLERİ Mİ KASTETTİ?
 
Bakan Atalay, Dink cinayeti ile ilgili “yapanlar ve yaptıranlar” ifadesini kullanırken cinayet soruşturmasında yargılananlar dışında bir gücü mü kastettiği merak konusu oldu. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, gazeteci-yazar Hrant Dink cinayeti ile ilgili olaraka 'Bu saldırıyı yapanlar ya da yaptıranlar, dünyaya yaptığımız açılımları engellemeye çalışan, toplumsal barışı bozmak isteyen hastalıklı kafalardır' dedi.
 
16.1.2008 - 00:05

TBMM Genel Kurulunda, DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili yaptığı gündemdışı konuşmasında, Dink'in öldürülmeden önceki yazısında, 'Kendimi bir güvercinin ruh tedirginliği içinde hissedebilirim ama biliyorum ki, bu ülkede insanlar güvercinlere dokunmaz' dediğini ifade etti.
'Ama ne yazık ki Hrant yanıldı ve güvercin ürkekliğinde katledildi' diyen Birdal, 100 binlerce insanın Hrant'ın cenazesine katıldığını anımsattı.
Milletvekillerine, 'Siz, hiç güvercin tedirginliğini duydunuz mu?, empati kurup Ermeni, Rum, Yahudi, Çerkes, Laz, Kürt ya da ötekilerden oldunuz mu?' diye soran Birdal, Hrant'ın barış savunucusu bir Türkiye'li olduğunu söyledi.
'Pusu kurularak yapılan siyasi suikastlerin hep Türkiye tarihinde yaşandığını' iddia eden Birdal, önceki bu suikastler açığa çıkarılmadığı için Hrant cinayetinin de bu cinayetlere eklendiğini savundu.
Akın Birdal, 'TCK'nin 301. maddesi benim umurumda, derdimde değil' denildiğini ileri sürerek, '301. madde bizim umurumuzda, çünkü 301. madde ırkçı, ayırımcı bir maddedir. Türkiye'de barış içinde bir arada yaşamayı sürekli provoke eden bir maddedir' dedi.


'UYKULARIMIZI KAÇIRACAK KADAR BİZİ RAHATSIZ EDİYOR'
Birdal'a, Hükümet adına yanıt veren Bakan Atalay, Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de öldürülmesinin bütün milleti üzdüğünü söyledi.
Bu saldırının, Türkiye'nin huzur ve istikrarını hedef alan hain bir saldırı olduğundan kuşku olmadığını belirten Atalay, 'Bu saldırı hiç bir şekilde kabul edilemez ve maruz görülemez. Bu saldırıyı yapanlar ya da yaptıranlar, ülkemizin başta AB olmak üzere dünyaya yaptığı açılımlardan rahatsız olmuş, bunu engellemeye çalışan, toplumsal barışı bozmak isteyen, hastalıklı kafalardır. Dini, dili, siyasi görüşü, felsefi anlayışı ne olursa olsun, bir vatandaşımızın, hatta ülkemizde bulunan herhangi bir kişinin burnunun kanaması bile uykularımızı kaçıracak kadar bizi rahatsız eder ve etmektedir' diye konuştu.
Atalay, demokrasiyi evrensel düzeye taşıyacak, insan haklarına dayanan devlet anlayışının yerleşmesiyle yaşanılan sıkıntıların giderileceğini inandığını ifade ederek, 'Bizim yönetim politikamızın temel unsuru; insanımızın korkusuz yaşadığı, canından ve malından emin olduğu, inancını, hak ve özgürlüklerini hiç bir endişeye kapılmadan yaşayan bir ortamın oluşturulmasına dayanmaktadır. Bu yolda çok mesafeler aldık, gayretlerimizi sürdürüyoruz' dedi.


'BU HAİN SALDIRILARLA
BİR YERE VARILAMAZ'
Geçmişte de Dink cinayetine benzer cinayetler yaşandığını belirten Atalay, bu hain saldırılarla bir yere varılması ve amaca ulaşılmasının mümkün olmadığının herkesçe bilindiğini söyledi.
Bakan Atalay, bu saldırıları tüm boyutlarıyla ele aldıklarını, gerekli tedbirleri geliştirerek hayata geçirdiklerini bildirdi.
Cinayetin ardından failin kimliğinin 24 saatte tespit edildiğini ve 32 saat sonra yakalandığını anımsatan Atalay, adli mercilerce talep edilen tüm hususların güvenlik güçlerince hemen yerine getirildiğini belirtti.
Beşir Atalay, 'Şu ana kadar konunun yargıya intikal etmemiş hiç bir boyutu kalmamıştır. Adli mercilere intikal etmediğine ilişkin herhangi bir konu varsa, lütfen bize söylesin. Gereğini yapmak boynumuzun borcudur ve yaparız. İçişleri Bakanı olarak bu konuyla ilgili çok özel araştırmalar yaptım. Gazetelerde yer alan veya bu konuyla ilgili birilerinin konuştuğu ne varsa inceledim' dedi.
Bakanlık olarak olayı idari boyutuyla da ele aldıklarını belirten Atalay, olayda sorumluluğu bulunan kamu görevleri hakkında işlem yapması ve medyada yer alan iddiaları araştırması için mülkiye ve jandarma müfettişleri görevlendirdiklerini söyledi.
Bakan Atalay, bazı kamu görevlileri hakkında görevden alma gibi idari işlemler uygulandığını, bazılarının yargıya sevk edildiğini belirterek, 'Ayırım yapılmaksızın ortaya atılan tüm iddialar için müfettiş görevlendirilmesi yapılmıştır' dedi.


'HERKES BİZİM İÇİN 1. SINIF İNSANDIR'
İçişleri Bakanı Atalay, şunları kaydetti:
'Hrant Dink cinayeti hakkında yazı yazanlar ve düşüncelerini ifade edenler şunu bilsinler ki; en az kendileri kadar hassasiyet duyuyoruz. Ben de İçişleri Bakanı bu hassasiyeti duyuyorum. Bu konuda ne yapılacaksa yapılacak, karanlık hiç bir nokta kalmaması için çalışıyoruz ve kalmayacak. Yargı şu anda sağlıklı yürüyor. Türkiye sınırları içerisinde yaşayan herkes bizim için 1. sınıf insandır, can ve mal güvenliğinin sağlanması bizim namusumuzdur.'



Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

  Bu kategorideki diğer haberler


EVLENMEYENE TAZMİNAT CEZASI YOK

ANKARA BEYAZA BÜRÜNDÜ

TÜRBAN İÇİN TEK ŞANS ANAYASA
»  SUÇLANAN ER RAMAZAN YÜCE İDDİALARI REDDETTİ
»  TOPBAŞ, YENİDEN ADAY OLACAK MI?
»  “HRANT DİNK’İN ÖLÜMÜ TÜRKİYE’NİN İMAJINI BOZDU”
»  "MECLİS'TE USULSÜZ ELEMAN ALIMI YOK"
»  KIBRIS SORULARI, MÜBAREK'İ KIZDIRDI
»  AMERİKA'DA BİLE İŞTEN ADAM ATTIRDILAR
»  BEYRUT'TA ABD ELÇİLİK ARABASI BOMBALANDI
»  MECLİS'TE İKTİDAR KULİSİNİ SU BASTI
»  BAYKAL, AŞURE DAĞITACAK
»  GENELKURMAY OPERASYONU DOĞRULADI...
»  GAP, LAS VEGAS GİBİ OLACAK
»  DTP'YE GÖRE 301, KİRLİ VE SUÇLU MADDE
»  BEŞİKTAŞ UÇAĞINDA HAVA KORSANI PANİĞİ
»  UŞAKLAR DENİZ BİTTİ
»  TAPUCULAR RÜŞVETTEN GÖZALTINA ALININCA DAİRE KAPANDI
»  İSPANYA KRALI, BABACAN'I TERCÜMAN ZANNETTİ!
»  KARDAK'TA İŞTE BU PROJE YUNANI RAHATSIZ EDİYOR
»  ESKİ ARAÇLAR BUGÜNDEN İTİBAREN TRAFİKTEN ÇEKİLİYOR.
»  MEMECAN'IN AKP YANDAŞLIĞI TAMAMEN DUYGUSAL
»  MHP'Lİ VEKİLİN ABARTILI HAYVAN SEVGİSİ
»  TÜRKEŞ'İ KURŞUNA DİZECEKLERDİ.
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.